RX 6500 XT düşük performans veriyor

Peki Intel'e geçmem mantıksız mı olur?

Peki şimdilik en azından gelecek sene hazirana kadar GTX 1070 veya 1080 alsam darboğaz yaşar mıyım işlemcim sıkıntı çıkarır mı?

Temiz bulabilirsen al tabii ki. İşlemcin darboğaz yapmaz ama gunumuz şartlarinda iyi bir işlemci değil. Ayrica Ryzen sistemlerde RAM frekansi Intel'e kiyasla çok daha onemlidir. 2400 MHz çok dusuk kalmiş. Bu devirde en az 3200 MHz oneririm.

Temiz bulabilirsen al tabii ki. İşlemcin darboğaz yapmaz ama gunumuz şartlarinda iyi bir işlemci değil. Ayrica Ryzen sistemlerde RAM frekansi Intel'e kiyasla çok daha onemlidir. 2400 MHz çok dusuk kalmiş. Bu devirde en az 3200 MHz oneririm.

Ya kaç senedir kullanıyorum yeni öğrendim 2400'lük olduğunu.

Aynı kartı bende kullanıyorum. Bence sorun tamamen işlemcin ile alakalı. Cyb2077'yi 2K'da oynuyorum.

Şu an işlemci değiştirmem zor ana kartı RAM 'i her şeyi değiştireceğim bu da bana ayrı bir masraf oluyor onun yerine kartımı 3.5k ya satmayı umuyorum 300 500 her neyse verir daha iyi bir karta geçsem beni idare eder mi?

PCI-e 4.0 almasına gerek yok, dediğim gibi 3.0 kullanıyorum ve FPS değerleri gayet tatmin edici. i3-10100F ile kullanıyorum, iyi bir işlemci tercihi olabilir. Ama başta dediğim gibi RAM'lerden dolayı da olabilir 2400 MHz çok düşük çünkü.

Anladım peki 3200 MHz'e geçsem düzelir mi ya da bir tane daha 8 GB alsam toplamda 24 GB olsa olmaz mı?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı