Selam, bilgisayarı kullanırken ekran siyah oluyor
kasa çalışır halde kalıyor ve ancak restart attıgım zaman tekrardan bilgisayarı kullanabiliyorum(bazen restarttan sonra halen siyah oluyor 2. restart atışımda açılıyor PC). Fakat bu siyahlık sinyalin monitöre tamamen gitmemesi değil. Ekran siyah ama hafif parlak oluyor (TV'de kanal değiştirdiğiniz zamanki gibi.). Yani ekrana bir görüntü/sinyal geliyor fakat görüntü siyah oluyor. Daha sonra restarttan sonra PC'yi açınca Aygıt Yöneticisi'ni açtıgımda
AMD Radeon RX 6500 XT olan ekran kartım görüntü bağdaştırıcıları kısmanda '
devre dışı' kalmış olarak gözüküyor ve üzerine sağ tıklayıp özelliklerinde aygıt durumuna baktıgımda sürücülerin tam yüklenmediğini ve sorunlu çalıştığını belirten bir açıklama yer alıyor ( kod 22 ve bazen de kod 31 hataları olarak geçiyor açıklamada). Sonra sürücüyü geri yüklemeye çalıştığımda 5-6 farklı sürümü denedim (son sürüm-optionalsürüm-recommended sürüm dahil). Ekran kartını kurduğum zaman döngü tekrarlanıyor. Restart atmam ve aygıtın devre dışı kalmasıyla bunun yanında AMD bana Windows bildirimleri kısmında(sağ alt köşe) bir uyarı* veriyor. Bazen bu süreçler 1-2 gün olmuyor veya 15 dk de oluyor veya açılırken oluyor. Bir keresinde format atarken olmuştu. Fark ettiğim bazı detaylar ise yine bildirim kısmında belli birkaç aygıtın** başarıyla yüklendiğiyle alakalı. Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.
* AMD crash Defender ekran sürücünüzle ilgili bir sorun tespit etti. Bir sistem çökmesini veya takılmasını önlemek için ekran kartı sürücüsü artık azaltılmış işlevsellikle güvenli modda çalışıyor. Grafik donanımı hızlandırmanızı geri yüklemek için sistemi yeniden başlatın.
**Pci bus ve PCI ekspress (köndüktürü mü kofaktörü mü kontrolü mü?.. Tam olarak yakalayamadım bunu.)
Eki Görüntüle 1594368