RX 6500 XT ekran kartı kullanımı çok arttı

BestOfFadeleS

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Ekran kartı kullanımım Valorant'ta 100'lere çıktı ve o sayıya yakın gezdi. Valorant'ta değil Unturned gibi oyunlarda da böyle oldu. Ekran kartım RX 6500 XT ve 24.3.1 sürümünde ama 24.5.1 gelmiş ben güncellemedim. Ne yapmam lazım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartını zaten %100 kullanmalı yoksa darboğaz olur.

Valorant oynuyorum işlemci 100 kullanmalı dostum :) işlemci normalde yüksek olması gerekirken ekran kartı yüksek, driver güncel değil diye mi? Bilen birisi yardımcı olursa sevinirim.

@GFYT

1717543126153.png

Son düzenleme:
Driverların güncelliği ile kullanım arasında bağlantı yok. İşlemcin nedir?

R5 3500X, evet kullanımda olmayabilir ama benim şüğhelendiğim durum durduk yere 50 kullanımlardayken birkaç dakikalalığına 95-100 çıkıyor ve aşırı ses çıkarmaya başlıyor, Valorant gibi bir oyunda böyle bir şey yaşamamıştım :D her neyse şimdi driveri güncellemem gerekiyor mu?

Not: Sitesine baktığımda 24.5.1 WHQL yok 24.4.1 WHQL var.

Not 2: Sistem boştayken bile 1-20'ye çıkıyor ekran kartı kullanımı, boşta dediğim Google açık ama böyle olmuyordu. Kararsızlaştı gibi ne oldu anlamadım.

Önemli not: 26 ya çıktığını ve derecenin 45'lerde olduğunu ayrıca 27 çıktığı gibi derece 50 küsur gibi bir değere çıkıp anında düştü, evet saçma olan anında düşmesi burada bir gariplik olduğunu düşünüyorum. Driver kaynaklı bir problem olduğunu düşünüyorum hocam sizce? @GFYT

Çok özür dilerim çünkü bu değer işlemcime aitmiş ama yine de bunda da bir gariplik olduğunu düşünüyorum, ekran kartı için ne yapmam lazım peki driveri güncellemeli miyim? İşlemcim neden böyle saçma bir sonuç veriyor.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı