RX 6500 XT hazır sistemde performans düşüklüğü

fr1zzy

Hectopat
Daha fazla  
RX 6500 XT overclocked version.
i3 10100F.
8x1 2666MHz.
ASUS H410M-A
480 GB SSD.
550W Game booster PSU.

İtopya'dan böyle bir hazır sistem aldım. PUBG'de yüksek ayarlarda aynı sistem kullanılan YouTube videolarında 80-90 FPS'lerde ve işlemci kullanımı %50-%60 ekran kartı +%90 kullanımlarının üzerinde gözüküyor. Benim sistemimde ise işlemci +%80 kullanımlara çıkıyor, ekran kartının frekansı 2600MHz'lerden sürekli 500'lere düşüp tekrar yukarı çıkıyor ortada darboğaz+drop sorunu var. Drop sorununun RAM'den olduğunu düşünüyorum ancak darboğazın sebebini hala bulamadım. i3 10100F RX 6500XT'yi besleyebilecek bir güçte ve YouTube'da tonlarca video var PCI-e. 3 anakartla kullanılan. Valorant'ta genel olarak 150 bazen 100'lere kadar düşüyor YouTube'da ise 200-220 arasında.

Son düzenleyen: Moderatör:

PCI Express 4.0 önemli bir noktaydı keşke araştırsaydın ama yine de bir sorun var.

PUBG'de ekran kartın ısınıyor olabilir bi sıcaklığa göz at. Valorant'ta normal değerler. RAM tek modül.

Ekran kartında cw var mı?

Ekran kartında cw var mı?

Özellikle dinlemedim ancak rahatsız edici bir ses gelmedi şimdiye kadar. Evde olmadığım için deneyemeyeceğim.

PUBG'de ekran kartın ısınıyor olabilir bir sıcaklığa göz at. Valorant'ta normal değerler. RAM tek modül.

Sıcaklıkla ilgili problemim yok işlemci kullanımı fazla anormal şekilde. RAM'le alakalı diye düşünüyorum PUBG'de. Zaten Sea of Thieves, GTA gibi oyunlarda hiçbir problemle karşılaşmıyorum GTA highda 60-70, Sea of Thieves'te ultrada 80-90 civarı oynayabiliyorum. Ancak Battlefield, PUBG gibi oyunlarda çakılıyor sistem CPU kullanımında.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…