RX 6500 XT i3 10105F sistemin Far Cry 6 performansı ne olur?

İşletim sistemi
Windows 10
Aslında işlemcimi değişmeyi düşünüyorum i5 11. nesile geçmeyi düşünüyorum sizce çok FPS farkı yaratır mı?

Üstat alınmalık bir durum yok zaten bu kart bana yetiyor zaten sıfır aldım anakart ile ekran kartını işlemcim biraz geri kalıyor 8 GB RAM eklesem bir de işlemciyi 11. nesil i5 yapsam tadından yenmez.

Aynen öyle dostum.

Aslında işlemcimi değişmeyi düşünüyorum i5 11. nesile geçmeyi düşünüyorum sizce çok FPS farkı yaratır mı?
İlk RAM'i bir 2x8 GB yapın. Onu fark etmedim ama çok fazla donma, takılma sebebiyeti olması olası. Ondan sonra 11400F geçilebilir. Özellikle Online oyunlarda iyi bir fark yaratır ama Farcry 6 gibi oyunlarda ciddi bir fark görmeyebilirsiniz. Hali hazırda darboğaz olmadığı için.

İlk RAM'i bir 2x8 GB yapın. Onu fark etmedim ama çok fazla donma, takılma sebebiyeti olması olası. Ondan sonra 11400F geçilebilir. Özellikle Online oyunlarda iyi bir fark yaratır ama Far Cry 6 gibi oyunlarda ciddi bir fark görmeyebilirsiniz. Halihazırda darboğaz olmadığı için.

Valorant'ta şu an 200 FPS ciavarında alıyorum 300 FPS'e çıkar mı bir de 3.0'dan 4.0'a geçeceğim biraz da onun artısı var.

Valorant'ta şu an 200 FPS ciavarında alıyorum 300 FPS'e çıkar mı bir de 3.0'dan 4.0'a geçeceğim biraz da onun artısı var.
Şöyle küçük bir hatam var, çok aff dilerim. Anakartınız hali hazırda X16 4.0'mış. Eski işlemci olduğu için 3.0 olarak baz almışım. İşlemcinin desteklemesi birşey değiştirmiyor diye biliyorum.

Valorant konusu ise şöyle:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şöyle küçük bir hatam var, çok aff dilerim. Anakartınız halihazırda X16 4.0'mış. Eski işlemci olduğu için 3.0 olarak baz almışım. İşlemcinin desteklemesi bir şey değiştirmiyor diye biliyorum.

Valorant konusu ise şöyle:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Gayet iyimiş ekranımı 165 Hertz yapabilirim o zaman çünkü şu an halihazırda sistemim 160a kadar düşebiliyor nadir de olsa.

Gayet iyimiş ekranımı 165 Hertz yapabilirim o zaman çünkü şu an halihazırda sistemim 160a kadar düşebiliyor nadir de olsa.
Ara ara 180 Hz modeller uygun fiyatlara düşüyor, takip etmenizi öneririm.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı