RX 6500 XT sistem bir sure sonra oyundan atıyor

Kule tipi fan

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
ASRock Z590M Phantom Gaming 4 - Kingston Fury Beast 8GB * 2 - Intel I5-11400F - Gigabyte Radeon RX 7600 XT Gaming OC - GeIL 512GB Zenith P3L NVMe M2 SSD - PowerBoost VK-P3302B 500W Kasa+PSU
Merhaba.
500W PSU.
6500 XT ekran karti.
i3-10105F islemci.
160W TDP islemci sogutucusu (kule tipi)
16 GB RAM.

ETS 2 de durduk yere oyundan atiyor ozellikle boyle yuk bindigi zaman karta oyundan atiyor.
Guc kaynagindan kaynakli oldugunu dusunuyorum sizce neden olabilir?

Merhaba.
500W PSU.
6500 XT ekran karti.
i3-10105F islemci.
16 GB RAM.

ETS 2 de durduk yere oyundan atiyor ozellikle boyle yuk bindigi zaman karta oyundan atiyor.
Bildiğim kadarıyla güç kaynağı yetersiz kaldığında sistem kendini kapatıyor farklı bir sorun var

AMD driver sürümünüz nedir? Yük ile alakası olacağını düşünmüyorum görüntü gitmiyorsa. Ayrıca RX 6500XT çok düşük TDP değerlerine sahip bir ekran kartı.

Ben islemci sogutucusundan olabilir diye dusundum. Cok guc tuketir diye. Goruntu gitmiyor hocam direk oyundan atiyor mesela az once girdim 2. dakika da atti.

1690017873977.png

Bildiğim kadarıyla güç kaynağı yetersiz kaldığında sistem kendini kapatıyor farklı bir sorun var.

Anladim hocam onu o zaman yeterlidir. Peki neden kaynakli? Daha once 1050 Ti vardi 6500 XT gectim, onda boyle bir sorun yasamadim hiç.

Merhaba.
500W PSU.
6500 XT ekran karti.
i3-10105F islemci.
16 GB RAM.

Oyun dosyalarında problem olabilir dosyaları doğrulatın, sorun devam ederse RAM'lere bakmak lazım, Memtest yapabilirsiniz.

Arkadaş nedir şu milletin AMD ekran kartlardan çektiği. Üstad muhtemelen yine driver problemi. Şayet güç yetersiz kalırsa komple kapatıyor kendini bu lanet kartlar. Ekran kartı ve ses kartının sürücüsünü tekrar kurarak bir denemenizde fayda var.

Oyun dosyalarında problem olabilir dosyaları doğrulatın, sorun devam ederse RAM'lere bakmak lazım, Memtest yapabilirsiniz.

RAM'lerde sorun olacagini dusunmuyorum Kingston Fury 8 GB 3200MHz 2 modul takili hocam.

Arkadaş nedir şu milletin AMD ekran kartlardan çektiği. Üstat muhtemelen yine driver problemi. Şayet güç yetersiz kalırsa komple kapatıyor kendini bu lanet kartlar. Ekran kartı ve ses kartının sürücüsünü tekrar kurarak bir denemenizde fayda var.

Vallahi ikinci el temiz buldum bayağı test yaptirip aldim.
Dedigim gibi daha once 1050 Ti kullaniyordum onda boyle bir sorun yasamadim. Bu kartta neden boyle oluyor anlamis degilim.

Yük altında ki ısı değerlerinizi paylaşabilir misiniz?
tabi bir dakika.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı