RX 6500 XT sistem nedesizce reset atıyor

560396

Decapat
RAM
x1 Patriot Viper Steel Series 8 gb
SSD veya HDD modeli
Samsung 980 nvme m.2 ssd 500gb
Ekran kartı
Sapphire rx 6500 xt
Anakart
Msi b450m pro-m2 max
İşlemci
Amd ryzen 5 4500
Merhaba. Bilgisayarım nedensizce reset atıyor. Kasayı elledigimde elektrik çarpıyordu priz degiştirdim artık çarpmıyor ama halen reset atma sorunu yaşıyorum Windows kurarken bile reset atıyor bazen 30 dk sonra bazen 3 dk sonra. BIOS pilini çıkardım termal macun degiştim her kabloyu çıkartıp özenle taktım işlemciyi 3 kez yerine oturmuş mu diye takıp çıkardım CPU fan oturmuş mu diye denedim her seyi yaptım olabilecek her seyi yaptım. BIOS güncel her şey güncel anlayamıyorum. Bilgisayarı 10kya aldım 1 kez yüzüm gülmedi 3 gündür ugraşıyorum sogudum ya yardım edin ya çıldıracağım. Bu arada PSU Corsair 450W 80 Plus. Bilgisayarın tüm parçalarını Amazon'dan aldım M.2 SSD hariç onu dün Vatan Bilgisayar'dan aldım. Galiba Amazon'un parçaları bozuk ya da vatanın ama 2 gün önce HDD varkende restart atıyordu yani M.2 saglam ondan şüphem yok.

Son düzenleme:
Kasayı ellediğinizde elektrik çarpıyor ise statik elektrik sorunu olabilir. PSU kablosunu çıkartıp, güç düğmesine 10 saniye basılı tutun. Parçalar hasar görmüş olabilir statik elektrik yüzünden.

İade edeceğim hiç ugraşamam 1 kere bile oyuna giremedim. Başka PSU, anakart, işlemci alacağım teşekkürler yardımın için.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı