RX 6500 XT vs. RX 580

Bütçe
3650
Nasıl yani sistemi yeni aldım 2.el i7 9700F ile Z390 kullanıyorum daha yeni bir şey mi almamı öneriyorsunuz? Yoksa ekran kartı olarak mı daha iyi bir şey öneriyorsunuz?

Bence upgrade et bende bu tür bir sistemde 1050 Ti kullandım ve ekran kartım bozuldu.

@Panik atak 6600 ile takır takır oynarsın. Hiç 6500 XT'ye düşme arada uçurum var performans olarak.
Onun için bütcemi aşırı zorlamam lazım. Genelde bf5 ve lol oynuyorum o yüzden rx580 den daha iyi olur rx6500xt diye düşünmüştüm pcli 3.0 da düzgün çalışmadını biraz geç öğrendim. 6k ya bulabilirsem anca öle rx 6600 alabilirim. Sizce rx6500xt ilerde düzelir mi?
Bence upgrade et bende bu tür bir sistemde 1050 Ti kullandım ve ekran kartım bozuldu.
Hocam neyi upgrade ediyim. Ekran kartını mı? İşlemci anakartı mı?

Onun için bütcemi aşırı zorlamam lazım. Genelde BF5 ve LoL oynuyorum o yüzden RX580'den daha iyi olur RX 6500 XT diye düşünmüştüm pcli 3.0 da düzgün çalışmadını biraz geç öğrendim. 6K ya bulabilirsem anca öyle RX 6600 alabilirim. Sizce RX 6500 XT ileride düzelir mi?

Hocam neyi upgrade edeyim. Ekran kartını mı? İşlemci anakartı mı?

Her ikisini de.
Ama bütçene uygun olsun bence biraz bekle.

@Panik atak ikinci elde 6000 TL altında 6600 satanlar bile var hani zorlayarak alma şansın varken 6500 XT'nin dezavantajlarına kucak açmak pek iyi olmaz.

4 GB VRAM, PCIe 4.0 x4 veri yolu, H264 gibi codeclerden yoksunluk, uzun ömür vaat etmeyen kas gücü. RX 580 üzerine tatmin edeceğinden şüpheliyim.

@Panik atak ikinci elde 6000 TL altında 6600 satanlar bile var hani zorlayarak alma şansın varken 6500 XT'nin dezavantajlarına kucak açmak pek iyi olmaz.

4 GB VRAM, PCIe 4.0 x4 veri yolu, H264 gibi codeclerden yoksunluk, uzun ömür vaat etmeyen kas gücü. RX 580 üzerine tatmin edeceğinden şüpheliyim.
Asıl merak ettiğim sorun şu? Bu ikiside 6000serisi kartlar değil mi? Rx6500xt düzgün çalışmazken rx 6600 düzgün çalışacak mı? Ve i7 9700f i güncellememi önerdiler bu işlemciyle rx6600 besleyemez miyim? Konu oluştuğunda 1 sorum vardı şindi 3 4 lütfen yardımcı olabilir misiniz?

@Panik atak şimdi hepsi 6000 serisi olsalar da mimarileri farklı. Örneğin 6600 Navi 23 mimarisine sahip ve PCIe 4.0 x8 veri yolu ile 8 GB VRAM'e sahip, 6500 XT ise Navi 24 ve PCIe 4.0 x4 veri yolu ile 4 GB VRAM var.

Zaten sorunun başladığı yer de burası. Bu kartları PCIe 3.0 sisteme taktığında 4.0 karşılığındaki veri yolunu kullanacaklar. 6600'ü ele alıyorum PCIe 3.0 x8 veri yolunda çalışacak ve 8 GB VRAM'i bu veri yolundan verilmeye başlanacak. Oyunun istek hızına göre bir kayıp olabilir yalnızca o kadar çünkü 8 GB VRAM 1080P'de rahatça yetiyor çok nadir durumlar dışında.

6500 XT tarafına gelirsek kullanacağı anakart PCIe 3.0 x4 veri yolu çok yetersiz, NVIDIA kartlar bile x16 çıkarlar düşün aradaki farkı. Elimizde 4 GB VRAM var çok fazla yetersiz geleceği oyun var ve ne olacak bu VRAM yetersiz kaldığında RAM desteğini almaya başlayacak. Dananın kuyruğu da burada kopuyor bu PCIe 3.0 x4 veri yolunun yavaşlığı darboğaza sebep olunca takılmalar, düşük FPS ortaya çıkma riski doğuracak. Günümüzde 4 GB VRAM zaten yetersiz olduğu için çok hafif ve rekabetçi oyunlar dışında diken üstünde olacaksın.

@Panik atak şimdi hepsi 6000 serisi olsalar da mimarileri farklı. Örneğin 6600 Navi 23 mimarisine sahip ve PCIe 4.0 x8 veri yolu ile 8 GB VRAM'e sahip, 6500 XT ise Navi 24 ve PCIe 4.0 x4 veri yolu ile 4 GB VRAM var.

Zaten sorunun başladığı yer de burası. Bu kartları PCIe 3.0 sisteme taktığında 4.0 karşılığındaki veri yolunu kullanacaklar. 6600'ü ele alıyorum PCIe 3.0 x8 veri yolunda çalışacak ve 8 GB VRAM'i bu veri yolundan verilmeye başlanacak. Oyunun istek hızına göre bir kayıp olabilir yalnızca o kadar çünkü 8 GB VRAM 1080P'de rahatça yetiyor çok nadir durumlar dışında.

6500 XT tarafına gelirsek kullanacağı anakart PCIe 3.0 x4 veri yolu çok yetersiz, NVIDIA kartlar bile x16 çıkarlar düşün aradaki farkı. Elimizde 4 GB VRAM var çok fazla yetersiz geleceği oyun var ve ne olacak bu VRAM yetersiz kaldığında RAM desteğini almaya başlayacak. Dananın kuyruğu da burada kopuyor bu PCIe 3.0 x4 veri yolunun yavaşlığı darboğaza sebep olunca takılmalar, düşük FPS ortaya çıkma riski doğuracak. Günümüzde 4 GB VRAM zaten yetersiz olduğu için çok hafif ve rekabetçi oyunlar dışında diken üstünde olacaksın.
Şimdi çok daha net oldu herşey çok teşekkür ederim.

İ7 9700f ile besleyebilir miyim?

Şimdi çok daha net oldu her şey çok teşekkür ederim.

İ7 9700f ile besleyebilir miyim?

Rica ederim ve beslersin, 9700F taş gibi işlemcidir. Birisi 9600K ile 6600 videosu atmış yakın zamanda. Videonun sonlarında düşük ayarlara çektiğinde bile sorun çıkmamış;

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı