RX 6500 XT yazılım hatası veriyor

NaimBne

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, sistemimde MSI A520-A Pro anakart, AMD Ryzen 5 5500 işlemci, MSI AMD Radeon RX 6500 XT, 16 GB G.Skill RAM, 500 GB MSI M.2 SSD var. Çift ekran kullanıyorum.

Sistemimde iki farklı sorunum var.
Birincisi elektrikler kesildiğinde ya da kasanın PSU tuşunu kapatıp açınca vs. sistem asla açılmıyor. Tek bulabildiğim çözüm kasanın elektriğini kesip BIOS pilini söküp takmak. Ancak pili sökmek için ekran kartımı da söküp takmam gerekiyor ve ilerleyen zamanda sorun çıkarması muhtemel. (bu arada BIOS pilini değiştirdim ve pilleri ölçtüm, kesinlikle sağlamlar.)

İkincisine gelecek olursak çok daha sinir bozucu bir sorun. 1-2 aydır herhangi bir oyun oynadıktan sonra oyunu kapatınca ekrana renkli kareler çıkıyor ve donuyordu (resimleri var ekledim). Birkaç gün önce bu sorun olduğunda (CTRL+Shift+Win+b) tuş kombinasyonunu kullandım ve donma geçti. Sorunun çözümünü buldum sanıyordum ama birkaç saat sonra bir oyundan çıktım ve kasadaki tüm fanlar Full Speed çalışmaya başladı, ekran gitti. Kasayı güç tuşundan kapatıp açtım ancak sorun hala devam ediyordu. Son çare BIOS pilini söktüm taktım ve düzeldi. Daha sonra bir kere daha aynı sorunu yaşadım, bu sefer ekran gelmiyordu, sisteme telefondan bağlanarak ekran kartı driverını silip tekrar yükledim (AMD Software: Adrenaline Edition). Şu anda oyundan çıktıktan sonra sistem kendini yeniden başlatıyor.

Sistemi İtopya'dan hazır sistem olarak aldım. Sorunun kartta olduğunu sanmıyorum muhtemelen yazılımsal. Aksi takdirde kartımın garantisi devam ediyor, garantiye gönderebilirim. Yardım edebilecek bilgisi olan varsa cevaplarınızı bekliyorum.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2024-08-02 at 00.16.52.jpeg
    WhatsApp Image 2024-08-02 at 00.16.52.jpeg
    238,7 KB · Görüntüleme: 43
  • WhatsApp Image 2024-08-02 at 01.23.21.jpeg
    WhatsApp Image 2024-08-02 at 01.23.21.jpeg
    172,6 KB · Görüntüleme: 33
Son düzenleyen: Moderatör:
Normalde açılmama PSU sorunudur, ama BIOS sıfırlamadan açılmaması bir anakart sorunu, ErP Ready ayarı açıksa o sebep olabiliyor.

Ayarı kapatıp tekrar kontrol edeceğim ancak hangi ayara getirmem gerekir bir videoda S4 S5 gibi seçenekler bulunmakta.

Ayarı kapatıp tekrar kontrol edeceğim ancak hangi ayara getirmem gerekir bir videoda S4 S5 gibi seçenekler bulunmakta.

BIOS'tan kontrol ettim ErP Ready kapalı. Açıp denememi ister misiniz?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı