RX 6500M laptop ile RTX 3060 Ti sistem takası mantıklı mı?

Yasarefe

Hectopat
Daha fazla  
Anakart: ASUS TUF Gaming X570 Plus RGB - üst seri anakart Ryzen 9 5950X'e kadar darboğaz olmadan rahat çalıştırır.

İşlemci: Ryzen 7 3700X + RGB soğutucu.

Ekran kartı: INNO 3D RTX 3060 Ti.

Bellek: 16 GB DDR4 RAM.

Hafıza: Samsung 970 EVO Plus 500GB M.2 SSD + 1 TB harddisk.

Güç kaynağı: Xigmatek Vector s 1050W 80+ RGB.

Kasa: Archon mATX 5 RGB fanlı kasa ( kasa gayet kaliteli hava akışı çok iyi, metali ince değil. Yeterli kablo boşluğu var. Cam temperli, pleksi değil. Ön panelde 3 USB girişi var.

Bu masaüstü PC geçmeyi düşündüğüm sistem. Laptoptan masaüstüne geçmeyi düşünüyorum. Elimdeki laptop:

İşlemci: AMD Ryzen 5 5600H.

Ekran kartı: RX 6500M.

Bellek: 32 GB DDR4 RAM.

Hafiza: 512 GB Samsung SATA SSD.

Ekran: 144 Hz.

Elimdeki laptop bu. Normalde eskiden masaüstü kullanıyordum universiteye başladığım için laptopa geçtim. Kullandığım sistem RX 6700 ve Intel i3 12100F idi. Sorum şunlar olacak: (takas kafa kafaya olacak )

İlk sorum sizce değer mi boyle bir takas?

İkinci sorun performans farkı (Valorant The Last of Us vs. gibi oyunlar)?

Eski bilgisayarımın performansını alır mıyım?

Sorularım bunlardır iyi günler.

Laptopta bir de kablo sıkıntısı yaşıyorum bir de her laptop kullananda olduğu gibi tozlanma sorunları.

Anakart: ASUS TUF Gaming X570 Plus RGB - üst seri anakart Ryzen 9 5950X'e kadar darboğaz olmadan rahat çalıştırır.

İşlemci: Ryzen 7 3700X + RGB soğutucu.

Ekran kartı: INNO 3D RTX 3060 Ti.

Bellek: 16 GB DDR4 RAM.

Hafıza: Samsung 970 EVO Plus 500GB M.2 SSD + 1 TB hard disk.

Güç kaynağı: Xigmatek Vector s 1050W 80+ RGB.

Kasa: Archon mATX 5 RGB fanlı kasa ( kasa gayet kaliteli hava akışı çok iyi, metali ince değil. Yeterli kablo boşluğu var. Cam temperli, pleksi değil. Ön panelde 3 USB girişi var.

Bu masaüstü PC geçmeyi düşündüğüm sistem. Laptoptan masaüstüne geçmeyi düşünüyorum. Elimdeki laptop:

İşlemci: AMD Ryzen 5 5600H.

Ekran kartı: RX 6500M.

Bellek: 32 GB DDR4 RAM.

Hafiza: 512 GB Samsung SATA SSD.

Ekran: 144 Hz.

Elimdeki laptop bu. Normalde eskiden masaüstü kullanıyordum universiteye başladığım için laptopa geçtim. Kullandığım sistem RX 6700 ve Intel i3 12100F idi. Sorum şunlar olacak: (takas kafa kafaya olacak )

İlk sorum sizce değer mi boyle bir takas?

İkinci sorun performans farkı (Valorant The Last of Us vs. gibi oyunlar)?

Eski bilgisayarımın performansını alır mıyım?

Sorularım bunlardır iyi günler.

Laptopta bir de kablo sıkıntısı yaşıyorum bir de her laptop kullananda olduğu gibi tozlanma sorunları.

Hocam çağ atlama gibi olur kasa olan ile eski bilgisayarın performansını bırakın 2'ye falan katlarsınız işlemci açısından.

Performans olarak çok fark olur kesinlikle takas edilir masaüstude tozlaniyor fakat temizlemesi kolaydır. Takas kafa kafaya olacak demişsin üstüne hiç para vermicekseniz üstüne bir de siz karlı çıkarsınız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı