RX 6500XT boşta 50 derece

astonishedflyer

Hectopat
Daha fazla  
1686657571613.png

Daha öncesinde R3 3200G kullanıyordum, ekran kartım boşta 30, yükte de 60 derece civarındaydı. İşlemcimi R5 5600 ile değiştirdim nasıl olduysa sistemde sadece işlemciyi değiştirmiş olmama rağmen ekran kartı boşta 50 derecede, yüke girince de 80 derecelere fırlamaya başladı. Bunun sebebi ne olabilir? İşlemcim gayet serin çalışıyor şu an 60 dereceyi geçtiğini görmedim ama ekran kartımın durumu pek iyi değil gibi.

Eki Görüntüle 1819083

Daha öncesinde R3 3200G kullanıyordum, ekran kartım boşta 30, yükte de 60 derece civarındaydı. İşlemcimi R5 5600 ile değiştirdim nasıl olduysa sistemde sadece işlemciyi değiştirmiş olmama rağmen ekran kartı boşta 50 derecede, yüke girince de 80 derecelere fırlamaya başladı. Bunun sebebi ne olabilir? İşlemcim gayet serin çalışıyor şu an 60 dereceyi geçtiğini görmedim ama ekran kartımın durumu pek iyi değil gibi.

Hocam Görev Yöneticisi bazı driver sürümlerinde hotspot sıcaklığını gösteriyor en doğrusu için kendi yazılımı AMD Software ile kontrol edin.

Hocam daha önce 30 derece çalışıyor dediğiniz için bir sorun olduğunu düşünmüştüm ama ısınan havaların etkisi var, ekran kartı 60 dereceye kadar fanlar devreye girmediği için değerler normal bir sorun yok.
Hocam etkisi ne kadar olur bilmem ama, yukarıdaki kasa fanını ters takmışım. Onu düzeltince boşta yine 35-40 derecelere geriledi. Oyundaki sıcaklıklar da yine düştü. Tek fan bu kadar etki edebildi yani şaşırdım :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı