gelme istemem
Hectopat
Anakartınız ne.
MSI H510M-A Pro.
Anakartınız ne.
AMD ekran kartının Intel işlemcide daha iyi çalıştığını nereden biliyorsunuz? Sorun SSD veya VRAM yetmezliğine bağlı FPS düşüşünden kaynaklı olabilir.
AMD ekran kartının Intel işlemcide daha iyi çalıştığını nereden biliyorsunuz? Sorun SSD veya VRAM yetmezliğine bağlı FPS düşüşünden kaynaklı olabilir.
Ekran kartını taktığımda bu sorunla karşılaşıyorum ama çıkarıp tekrar denediğimde hiçbir sorun olmuyor.
Msı b450a Max proAnakartınız hangi markanın B450 modelidir acaba? Tam olarak detaylı anakart bilginizi verebilir misiniz?
DP ile bağlı ekran kartınaHDMI kablosunu ekran kartına takın. Oyunda halen Vega 8 kullanılıyor olabilir. Bir de driver güncelleyin. Son sürüm 22.3.2.
MSI B450A Max Pro.
DP ile bağlı ekran kartına.
Sizlerden 2 ricam olacak o halde. Görünüşe bakılırsa bir çıkmaza girdik ve parça uyumluluğu konusunda bir sıkıntınız olmadığı da belli. O halde sizlerden, kullandığınız depolama biriminin sağlığı hakkında bilgi edinmenizi rica ediyorum. SSD kullanıyorsanız yük altında sıcaklık değerini, okuma/yazma değerlerini ve tam olarak sağlığını kontrol ediniz, HDD kullanıyorsanız devir hızı, okuyucu çip sağlığını kontrol ediniz. Bu dediklerimi, Google üzerinden yapacağınız ufak bir araştırma ile bulabileceğiniz programlar sayesinde yapabilirsiniz. Eğer disk tarafında bir sorun yok ise, MSI Afterburner programının, kaynak izleme bölümünden oyun esnasında veya yük altında GPU kullanım, sıcaklık, bellek ve çekirdek saat hızlarınızı kontrol ediniz. Aynı zamanda işlemci kullanım, çekirdek hızı ve sıcaklık değerlerini de kontrol ediniz. Son olarak bir sorun görünmüyor ise sorun RAM besleme kaynaklı olabilir. Memtest kullanarak flash belleğiniz aracılığı ile RAM testinizi de yapınız. Bu saydığım işlemlerin değerlendirmeleri sonrası, içerisinden eğer bir sorun çıkmadı ise, muhtemel oyun ayarlarınızda bir dengesizlikten dolayı takılmalar yaşıyor olabilirsiniz. Muhtemelen bunu, kaynak izleyici ile takibiniz sonucu yakalayacaksınız zaten.
Diskinizin sağlık durumu nasıl?
İndir kontrol et.![]()
CrystalDiskInfo
About CrystalDiskInfo A HDD/SSD utility software which supports a part of USB, Intel RAID and NVMe. Aoi Edition Standard Edition Shizuku Edition Kurei Kei Edition Download System Requirements OS Windows XP/Vista/7/8/8.1/10/11Windows Server 2003/2008/2012/2016/2019/2022/2025 Architecture...crystalmark.info
Şunları deneyebilirsin;
- SFC /scannow
-https://www.alcpu.com/CoreTemp/ ile oyun içi sıcaklıklarını kontrol et.
-DDU ile ekran kartı sürücüsünü kaldır, tekrar yükle.
-Grafik ayarlarından RX 6500 XT olarak yüksek performansa ayarla.
Aynı sistemi kullanıyorum ama sadece 3200G yerine 2200G'ye sahibim. Bende hiçbir sıkıntı yok.
Teşekkür ettim eve gidince dediklerinizi kontrol edeceğim. Bir de şöyle bir şey var ekran kartını taktıktan sonra sistemi çalıştırırken bazen kasa çalışıyor ekran gelmiyor biraz araştırmayla RAM'leri söküp takınca düzeliyor sizde RAM'de sorun olabilir dediniz RAM'den kaynaklanıyor olabilir mi?
Dediğim gibi o sürücüyü silin, ekran kartının sürücüsünü yükleyin. Vega 8'i aygıt yöneticisinden devre dışı bırakabilirsin sana kalmış.Ekran kartını ilk aldığımda normalde eski sürücüyü silip sonra yeni ekran kartını yüklemem lazımmış. Benim işlemci APU diye ben öyle bir işlem yapmadan direkt ekran kartını takıp yükleme yaptım ondan sıkıntı olur mu?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.