RX 6500XT (PCI-e 4.0) sistem vs RX 6600XT (PCI-e 3.0) sistem

EmirGl

Yoctopat
Daha fazla  
Masaüstü bilgisayar arayışı içerisindeyim ve İtopya'da gezinirken 2 tane seçenek buldum. Bir tanesi R5 5500 ve RX 6500XT olan bir kasa(PCI-e 3.0 anakartla beraber), diğeri de yine R5 5500 ve RX 6600 olan bir kasa. Fakat 6500XT ekran kartı X4 veri yolunu kullanıyor ve PCI-e 3.0'da 4.0'a oranla performans farkı oluşturuyor. Özelleştirme kısmından en uygun PCI-e 4.0 anakarta baktığımda 2000 TL fiyat farkı görüyorum.

Ayrıca kendi isteğim doğrultusunda eklediğim 2x8 RAM, R5 5600 ve 1TB M.2 SSD de işin içine girince bütçem biraz sıkıntıya giriyor. RX 6500 XT olan sisteme PCI-e 4.0 destekleyen en uygun anakartı(MSI Pro B550M-P) seçtiğimde kendi istediğim parçaları da ekleyince 18.500 TL yapıyor. Fakat farklı bir sistemde özelleştirme yaparak RX 6600'ün yanına sadece kendi istediklerimi ekleyince 19.500 TL yapıyor, ama yanında PCI-e 3.0 anakart (ASUS Prime A320M-K) var.

İzlediğim videolarda PCI-e 3.0 ile RX 6600'ün verdiği performans PCI-e 4.0 ile RX 6500XT'nin verdiği performanstan daha iyi, ve RX 6600'de PCI-e 3.0 ve 4.0 arasında fazla fark bulunmadığı için(gözlemlerime dayanarak söylüyorum) 1000 TL daha verip PCI-e 3.0 ile RX 6600 kullanmak daha mantıklı geliyor. R5 5500'ün RX 6500XT'yi rahatlıkla besleyebildiğine dair yazılar okudum bu yüzden bir diğer seçeneğim de R5 5500, PCI-e 4.0 anakart ve RX 6500XT kullanmak, ama R5 5500 ve 5600 arasında 2 katlık bir L3 önbellek farkı bulunuyor.

Çoğunlukla rekabetçi( CS:GO, Valorant vs) oyunlar oynadığım için de önbellek farkı FPS'i ne kadar etkiler ve pişman olur muyum bilemiyorum.
Sizce ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
RX 6500 XT olan sisteme PCI-e 4.0 destekleyen en uygun anakartı(MSI Pro B550M-P) seçtiğimde kendi istediğim parçaları da ekleyince 18.500 TL yapıyor. Fakat farklı bir sistemde özelleştirme yaparak RX 6600'ün yanına sadece kendi istediklerimi ekleyince 19.500 TL yapıyor

Bu ekran kartlarina bu paralar verilmemeli.

Bu ekran kartlarina bu paralar verilmemeli.

Attığın sitedeki bilgisayarı inceledim, teşekkür ederim. Adını daha önce duymadığım için güvenilirliği konusunda şüphelenmiştim ancak ufak bir araştırma ile şüphelerimi giderdim. PSU kısmına baktığım zaman sertifikasız olduğunu görüyorum. Büyük bir sorun yaratır mı sizce?

Attığın sitedeki bilgisayarı inceledim, teşekkür ederim. Adını daha önce duymadığım için güvenilirliği konusunda şüphelenmiştim ancak ufak bir araştırma ile şüphelerimi giderdim. PSU kısmına baktığım zaman sertifikasız olduğunu görüyorum. Büyük bir sorun yaratır mı sizce?

Kötü bir PSU evet ama bu şekilde alıp sonra kendin kaliteli bir PSU alarak değiştirmen daha karlı bir işlem olur. Buradaki güç kaynakları ya çok kötü ya da çok pahalı.

Örnek;

Kinoya katiliyorum. Butceniz cok yoksa o PSU'nun bir sure problem cikaracagini sanmam, 1-2 ay en kotu para biriktirip ileriye donuk bir PSU'da alabilirsiniz. Tabii o size kalmis birazcik.

Kötü bir PSU evet ama bu şekilde alıp sonra kendin kaliteli bir PSU alarak değiştirmen daha karlı bir işlem olur. Buradaki güç kaynakları ya çok kötü ya da çok pahalı.

Örnek;

Teşekkür ederim. Büyük ihtimalle öyle yapacağım.

6600 PCI-e 3.0'da bile PCI-e 4.0 6500 XT + 6400'ü tokatlar. Ryzen 5 5500 PCI-e 4.0 desteklemiyor bu arada.

Bilmiyordum, teşekkürler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı