RX 6500XT sistemde eskiden kasmayan Rust şimdi kasıyor

İşletim sistemi
Windows 10

Oyuna girdiğim gibi aldım ilk kayıtı 10dk falan.

.

Çok fazla kayıt var son aldığın 504 le bitenler mi ?

Son 504-505 ise rahat bir şekilde şunu söyleyebilirim: CPU darboğazı yaşıyorsun.
Bu cihaz bir masaüstüyse ve işlemcinin ekran kartı varsa onu kapat.
CPU kullanan başka bir şey olabilir bir ara Görev Yöneticisi'nden sıralatıp bak ne kullanıyor CPU'yu.
Virüs ihtimali her zaman var eğer olağan dışı bir durum varsa.
Bir de ekran kartı ayarlarına bakabilir miyim? Bazen güncelleme gelince bir şeyleri açıp felç ediyor.

Ayarlarını şu şekilde yap birde oyun içi ayarlarını görelim.

1733585456531.png

1733585473560.png

Son düzenleme:
Çok fazla kayıt var son aldığın 504 le bitenler mi?

Son 504-505 ise rahat bir şekilde şunu söyleyebilirim: CPU darboğazı yaşıyorsun.
Bu cihaz bir masaüstüyse ve işlemcinin ekran kartı varsa onu kapat.
CPU kullanan başka bir şey olabilir bir ara Görev Yöneticisi'nden sıralatıp bak ne kullanıyor CPU'yu.
Virüs ihtimali her zaman var eğer olağan dışı bir durum varsa.
Bir de ekran kartı ayarlarına bakabilir miyim? Bazen güncelleme gelince bir şeyleri açıp felç ediyor.

Ayarlarını şu şekilde yap bir de oyun içi ayarlarını görelim.

Eki Görüntüle 2368842
Eki Görüntüle 2368843

Hocam hangisini ne zaman aldığım burada yazıyor.

İşlemcimde ekran kartı bulunmuyor.
Görev Yöneticisi'nden baktığımda olağan dışı bir şey görmemiştim.
Virüs ihtimali çok düşük çünkü çok kez sıfırladım ve kimsenin attığı linke tıklamıyorum korsan olarak bir şey indirmiyorum.
Ekran kartı ayarları derken neyi kastettiğinizi anlamadım.

1733647475592.png

1733647494381.png

1733647543293.png

Aylar öncesinde neredeyse bütün ayarlarım yüksekti fakat şimdi aşırı fazla ayar değiştirdim ama yine de bir şey değişmiyor.

Dosya Ekleri

• 1733646916447.png
    1733646916447.png
    79,1 KB · Görüntüleme: 20
Son düzenleme:
Eskiden 100 hatta bazı sunucularda 144 sabit alıyordum 1080p ekran kaydı bile alıyordum ama şu an oyun oynanmayacak seviyede zar zor 60 FPS alıyorum ve sürekli acayip drop yiyorum yer fark etmiyor.

Selamlar,

Konu dikkatimi çekti bu yüzden yazmak istiyorum sorununa NOKTA atışı ve KESİN bir çözüm sunacağım.

1734916036002.png

RUST Oyununun ek görseli yukarıda görüldüğü gibi ve şuan bu oyun 15 GB Fiziksel bellek kullanıyor lakin sizin sisteminizde 16 GB RAM mevcut ve RAM hızı ile yürümediğiniz için bu yüzden DROP yaşıyorsunuz sisteminiz 15 GB + PAGE FILE olarak SSD üzerinden tampon bellek talep ediyor yani burada SSD hızı ile sınırlı kalıyorsunuz örnek olarak 15 GB + 3 GB yani bunun 3 GB olanı PAGE FILE ve VRAM olarak 4 GB sanırım ekran kartınız bu 4 GB olan modeli yetersiz aşırı derece RAM tüketimi var şuan ve bilgisayarınızın kaynakları tükenmiş durumda.

Geçici Çözüm:
  • DDU Kullanarak temiz bir kurulum yaparak sistemimize ne güncel DRIVER yüklüyoruz kesinlikle AMD 3.parti yazılımlar ile otomatik güncelleştirme yapmıyoruz.
  • BleachBit Kullanarak günlük CACHE temizlemeniz gerekiyor ve bu CACHE ne kadar iyi yönetirseniz sisteminizden en iyi şekilde performans alırsınız.
  • RAMMap verileriniz geçici olarak STANDBY yani beklemede olan önbellek bunuda RAMMap kullanarak EMPTY > EMPTY STANDBY LIST yaparak her oyuna girişlerinizde sıfırlayacaksınız.
  • C:\Program Files\AMD\atikmdag_dce.log AMD tarafından tutulan logları temizleyin.
  • Reset Shader Cache yapalım.
1734918408272.png

Öneri:

1080p için VRAM olarak 8+ 12 GB olursa çok iyi olur hiçbir şekilde STUTTHER / DROP yaşamadan sisteminizi kullanmanız için ek olarak 2x16 RAM kullanmanız gerekiyor.

NOT: Daha iyi analiz yapabilirim bunun için Görev Yöneticisi > Performans > Bellek - buranın görselini yükleyebilir misin?

Son düzenleme:
Selamlar,

Konu dikkatimi çekti bu yüzden yazmak istiyorum sorununa NOKTA atışı ve KESİN bir çözüm sunacağım.

Eki Görüntüle 2380266

RUST Oyununun ek görseli yukarıda görüldüğü gibi ve şuan bu oyun 15 GB Fiziksel bellek kullanıyor lakin sizin sisteminizde 16 GB RAM mevcut ve RAM hızı ile yürümediğiniz için bu yüzden DROP yaşıyorsunuz sisteminiz 15 GB + PAGE FILE olarak SSD üzerinden tampon bellek talep ediyor yani burada SSD hızı ile sınırlı kalıyorsunuz örnek olarak 15 GB + 3 GB yani bunun 3 GB olanı PAGE FILE ve VRAM olarak 4 GB sanırım ekran kartınız bu 4 GB olan modeli yetersiz aşırı derece RAM tüketimi var şuan ve bilgisayarınızın kaynakları tükenmiş durumda.

Geçici Çözüm:
  • DDU Kullanarak temiz bir kurulum yaparak sistemimize ne güncel DRIVER yüklüyoruz kesinlikle AMD 3.parti yazılımlar ile otomatik güncelleştirme yapmıyoruz.
  • BleachBit Kullanarak günlük CACHE temizlemeniz gerekiyor ve bu CACHE ne kadar iyi yönetirseniz sisteminizden en iyi şekilde performans alırsınız.
  • RAMMap verileriniz geçici olarak STANDBY yani beklemede olan önbellek bunuda RAMMap kullanarak EMPTY > EMPTY STANDBY LIST yaparak her oyuna girişlerinizde sıfırlayacaksınız.
  • C:\Program Files\AMD\atikmdag_dce.log AMD tarafından tutulan logları temizleyin.
  • Reset Shader Cache yapalım.
Eki Görüntüle 2380268

Öneri:

1080p için VRAM olarak 8+ 12 GB olursa çok iyi olur hiçbir şekilde STUTTHER / DROP yaşamadan sisteminizi kullanmanız için ek olarak 2x16 RAM kullanmanız gerekiyor.

NOT: Daha iyi analiz yapabilirim bunun için Görev Yöneticisi > Performans > Bellek - buranın görselini yükleyebilir misin?
RAM frekansını 3200 yapmıştım fakat tekrar düşmüş yükselteyim hemen.
1735325571089.png

Selamlar, @eutrias

Oyun açıkken alabilir misiniz?

Yazımın son kısmında eklemeyi unutmuşum kusura bakmayın. Mümkünse CPU GPU MEMORY üçünü de yükleyin 3200 MHz olarak ayarlayın tekrar, CPU-Z SPD SLOT 1/2 kısımlarını da ekleyin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı