RX 6500XT sisteme parça önerisi

bugra8776

Centipat
Daha fazla  
Ekran kartı olarak RX 6500 XT aldım.
Anakart olarak PCI-e 4.0 destekleyen MSI B550M Pro-VDH düşünüyorum.
İşlemci olarak Ryzen 5 5600 ya da 5600X düşünüyorum.
SSD olarak Samsung 970 EVO Plus düşünüyorum.
RAM ve PSU önerilerinize açığım.

Hocam selamlar. İşlemci olarak 5600 tavsiye ederim. Neredeyse aralarında fark yok denilenecek kadar az. SSD Olarak 970 EVO 500GB kullanıyorum. Taş gibi bir SSD, uzun ömürlü ve Samsung'un. Kalitesini çok konuşmaya gerek yok sanırım. Anakart işlemci ile uyumlu zaten. O modelin sanırım Wifi gibi bir farklı modeli var, ona bir göz atmanı tercih ederim.
PSU - RAM olarak bütçe yazar mısın?

Parça parça uğraşılacaksa DDR4 AMD toplamayın hocam DDR5'e geçmeye çalışın arada artık çok oynamıyor fiyat. DDR4'ü gerçekten ucuza hazır sistem bulmadıkça toplamamak en doğrusu gibi geliyor.

Hocam selamlar. İşlemci olarak 5600 tavsiye ederim. Neredeyse aralarında fark yok denilenecek kadar az. SSD olarak 970 EVO 500GB kullanıyorum. Taş gibi bir SSD, uzun ömürlü ve Samsung'un. Kalitesini çok konuşmaya gerek yok sanırım. Anakart işlemci ile uyumlu zaten. O modelin sanırım Wi-Fi gibi bir farklı modeli var, ona bir göz atmanı tercih ederim.
PSU - RAM olarak bütçe yazar mısın?

PSU için bütçem 2000 600W olursa iyi olur.
RAM için de 2x8 yeterli 1500-2000 arası olursa iyi olur.

PSU için bütçem 2000 600W olursa iyi olur.
RAM için de 2x8 yeterli 1500-2000 arası olursa iyi olur.
Bu fiyattaki en iyi psu bu. Termal macun soğutmanın içinden çıkıyor. 1 tb dramli yüksek okuma/yazma hızı olan kaliteli ssd koydum. Kasanın üstte 360mm sıvı soğutma desteği mevcut. 400mm gpu desteği var. 4090 bile takabilirsiniz yani.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı