RX 660 sistemde HDMI temassızlık yapıyor

SkyHawking

Hectopat
Ekran çoğu zaman gidip geliyor. HDMI'a dokunulmadığında bile (ki çoğu zaman öyle) ekran birden gidebiliyor. Şu anda da ekran hiç gelmiyor, HDMI ile oynandığında bile.
Farklı HDMI ile denedim sorun aynı. Bu konuda ne yapılabilir?

Kullandığın monitörü değiştirmeyi deneyebilirsin. Evde televizyon varsa televizyona bağlayarak deneyebilirsin. Görüntü gelirse zaten monitörden kaynaklıdır. Ekran kartın eskiyse VGA çıkışı varsa VGA ile deneyip ekran kartının girişinin bozuk olup olmadığını deneyebilirsin. Masaüstü mü laptop mu?

Kullandığın monitörü değiştirmeyi deneyebilirsin. Evde televizyon varsa televizyona bağlayarak deneyebilirsin. Görüntü gelirse zaten monitörden kaynaklıdır. Ekran kartın eskiyse VGA çıkışı varsa VGA ile deneyip ekran kartının girişinin bozuk olup olmadığını deneyebilirsin. Masaüstü mü laptop mu?
Ekran kartındaki diğer portları dene, olmuyorsa, monitör ü değiştir (yapabiliyorsan).
Kasayı ve HDMI yuvasını kuru bezle temizledim. Daha sonra televizyona bağlamaya çalıştım görüntü gelmedi. Farklı bir HDMI kablosuyla da denedim yine olmadı. Ne yapılabilir ki başka?

Kasayı ve HDMI yuvasını kuru bezle temizledim. Daha sonra televizyona bağlamaya çalıştım görüntü gelmedi. Farklı bir HDMI kablosuyla da denedim yine olmadı. Ne yapılabilir ki başka?

Ekran kartında VGA çıkışı varsa VGA ile bağlamayı deneyebilirsin. Televizyona da bağladım dedin görüntü gelmedi başka kabloyla da denedim demişsin çok yüksek ihtimalle ekran kartında sorun var. Sistem kapalıyken ekran kartını söküp ekran kablosunu(VGA HDMI) anakarta bağlayıp işlemcinin ekran kartı üzerinden görüntüyü deneyebilirsin. Ekran kartı VGA çıkışı varsa VGA ile denediğinde görüntü gelirse ekran kartı HDMI çıkışı bozuk demektir. VGA yoksa DisplayPort varsa deneyebilirsin. Hiçbir şekilde ekran kartından görüntü alamazsan yukarıda söyledim ekran kartını çıkartıp anakarta bağlamayı dene o zaman da gelmezse elindeki tüm kablolar bozuk demektir ama anakarta bağlayınca gelirse ekran kartı bozuk demektir. Ekran kartında sadece HDMI varsa yine bir çıkartıp dene görüntü gelirse ekran kartını bilgisayarcıya götürmen gerekecek ama işini bilen birine götür iyice çöp ederler kartı.

Ekran kartında VGA çıkışı varsa VGA ile bağlamayı deneyebilirsin. Televizyona da bağladım dedin görüntü gelmedi başka kabloyla da denedim demişsin çok yüksek ihtimalle ekran kartında sorun var. Sistem kapalıyken ekran kartını söküp ekran kablosunu(VGA HDMI) anakarta bağlayıp işlemcinin ekran kartı üzerinden görüntüyü deneyebilirsin.
VGA çıkışı maalesef yok hocam. İşlemcinin ekran kartı da yok bildiğim kadarıyla. Teşekkürler

Technopat Haberler

Geri
Yukarı