RX 6600 8 GB kısa inceleme

Ben 23.4.3 sürümünü kullanıyorum.

Şimdi 25.5.2'ye güncelliyorum.
 

Benim anlatmama gerek yok, uzun uzun anlatılmış. Kısaca test edilip onaylanmış, beta olmayan sürücü denebilir.

WHQL, Windows Donanım Kalite Laboratuvalarları'nın kısaltmasıdır.

Bu laboratuar, donanım ve yazılım için, aygıt sürücülerinin test edilmesine ve 'imzalanmasına' izin veren çeşitli test araçları sağlar. WHQL imzalı sürücüler bu labortuvarda test edilmiş, onaylanmış ve dijital olarak imzalanmış sürücülerdir.

WHQL, Windows XP ile birlikte hayat geçmiştir ve bugün halen daha devam etmektedir. "WHQL imzalı" bir sürücü, kararlı ve Windows işletim sisteminde kullanıma hazır kabul edilir ve Microsoft, satıcının "Windows için Tasarlanmış" olduğunu iddia etmesine izin verir. Uyumluluk gereksinimlerini karşılayan ürünlerin, ürünün Microsoft standartlarını karşıladığını ve ürünün Windows işletim sistemleriyle çalışacak şekilde tasarlandığını belirten ürün ambalajı, reklam ve diğer pazarlama materyallerinde Windows logoları görüntülemesine de izin verilir.

S: Sürücü imzalama nasıl çalışır?​


C: Bir sürücü "imzalandığında", tüm kurulum dosyası grubuna (sürücü yürütülebilir (Exe) dosyaları, INF dosyaları, README vb.) şifrelenmiş bir dijital imza (anahtar) eklenir ve bu, belirli sürüm sürümünün en son WHQL testlerini başarıyla geçtiğini kanıtlar. Daha sonra, sürücü kurulumunun ayrılmaz bir parçası haline gelen benzersiz bir "katalog" dosyası oluşturulur ve bu, işletim sistemi tarafından "tanınır". WHQL testi, sürücü imzalama ve dijital imzalar hakkında daha fazla bilgiyi Microsoft'un sitesinde bulabilirsiniz .

S: Microsoft'un tüm işletim sistemlerinde sürücü imzalama etkin mi?​


C: Hayır. Sürücü imzalama, Windows 98, 98 SE, Millennium, Windows 2000, Windows XP ve sonraki sürümlerde uygulanır, ancak yalnızca Windows XP, Windows 2000 ve Windows Millennium ve sonraki işletim sistemlerinde varsayılan olarak etkinleştirilir (açılır).

S: İmzasız sürücüleri yükleyebilir miyim?​


C: Evet. Yüklediğiniz sürücünün imzalı olmadığına dair bir uyarı mesajı görünecektir. Yönetimsel ayarlara bağlı olarak artık devam edebilir veya iptal edebilirsiniz.


Bu durumda sorun genelde ekran kartındadır zira ekran kartı sürücüyü yükleyince çalışmaya başlar.
 
WHQL ile 2 haftadır kullanıyorum bu arkadaşı sıcaklıklar çok güzel en ufak driver sorunu yok performans olarak 3060 la denk. Benim için fazlasıyla yeterli bir kart iyi ki almışım.
 

Geri
Yukarı