RX 6600 ASUS Dual vs. Sapphire Pulse

Şu günlerde fiyat indirimleriyle sık sık gündeme gelen RX 6600 için bir kısa test videosu hazırlamaya karar verdim. Sapphire Pulse, XFX SWFT 210 ve ASUS Dual modelleri günlerdir sırayla indirime giriyor. Kendi sistemimde Sapphire Pulse modelini kullanıyorum, bir arkadaşımda da ASUS Dual modeli vardı. Ben de bu iki kartı karşılaştırmaya karar verdim. Zira forumlarda en çok sorulan sorulardan biriydi hangi marka model seçilmesi gerektiği. ASUS Dual modeli en popüler cevapken, Sapphire Pulse modelinden ise küçük boyutlarıyla birlikte çok ısınıyor olmasından şikayet ediliyor.

Özetle bu yorumlar doğru. Sapphire modeli şık, sade bir kart olmakla beraber sıcak ve genel olarak düşük fan hızında çalışıyor. Dual modeli ise genel olarak en az 10 derece daha aşağı çalışıyor otomatik fan ayarlarında. Test etmiş olduğum 8 oyunda da daha serin çalıştı ve daha çok FPS verdi. Bu kadar fark olmasını beklemiyordum. Ayrıca masaüstü kullanımı ve video montajı yaptığımda da ASUS Dual modeli, Sapphire Pulse modeline göre daha stabil hissettirdi. Sapphire'de ara sıra pencerelerim anlık kapanıp açılıyor ve kararıyordu. ASUS'da bu sorunu yaşamadım. Ayrıca FPS dropları da Sapphire modelinde hissedilir derece de daha fazlaydı. Fan hızlarını %100 yaptığımda da senaryo değişmedi. ASUS modeli daha serin çalıştı ve daha çok FPS verdi genel olarak. Detaylı olarak göz atmak isterseniz videoyu aşağıya bırakıyorum.

Test sistemim şu şekilde:
- Sapphire Radeon RX 6600 Pulse 8 GB & ASUS Dual RX 6600 8 GB.
- AMD Ryzen 5 5600 4.40 GHz 6/12-35MB AM4 7nm
- MSI MAG B550M Mortar.
- HyperX Fury 16 GB (2x8GB) DDR4 3200MHz CL16.
- Kioxia Exceria 480GB SATA SSD.
- Thermaltake Versa T25 mid-Tower
- Thermaltake TR2 s 550W

Video içeriği ise şu şekilde:
- Otomatik fan ayalarında 8 oyunda test edildi.
- %100 fan hızı ayalarında 3 oyunda test edildi.
- Tüm oyunlar Ultra grafik ayarlarında.
- İki kartın boyutları karşılaştırıldı.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yani linç yemek istemem ancak ASUS RX 470 WattMan hatası almazken Sapphire RX 5600XT kullanıyorum eski kartımdan çok daha fazla WattMan hatası yaşadım birkaç site gezdim WattMan hatasını çoğunkukla Sapphire veriyor daha stabil olması için ASUS tercih edilmeli diye bir yazi okumuştum ondan dolayı elimdeki Sapphire RX 5600XT satip ASUS RX6600 geçip bir de orada şansımı denemek istiyorum bakalım sonuç ne olacak.

videoda dikkat ederseniz.

1- FPS asus önde
2- İnput lag da bile asus daha az gecikmeye sahip
3- Fan hızları auto da ama sapphire daha sıcak olduğu halde 1790 civarı rpm hızda dönerken
Asus 2000 civarına gelmiş. üstelik sıcaklık olarak arada 12-15 arası fark var.
4- sapphire modeli bana Asus un bir zaman ki TUF modellerini hatırlattı. 1660Tİ da kullanmışlardı ısınması olayı fazla. ki bende de süper modeli var fanlar ısı kaç derece olursa olsun auto da %50 üstüne çıkmıyor. sessizlik uğruna çok fazla gereksiz ısıtıyorlar kartı. bu nedenle kendim profil yaptım 70-80 lere gelmiyor artık.
5- Asus burada ezmiş direk ve tercih kesinlikle olmalı. ayrıca zaten kart boyutlarından da belli biraz soğutucu konusunda çok başarılı Dual serisi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı