RX 6600 CryPTO_LIBRARY_INTERNAL_ERROR hatası

Emirhan Doymaz

Megapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Playstation 5 Digital Edition
Xbox Series S Console
AMD Ryzen 5 5500
ASUS PRIME B450M-A II
2x GSKILL 8GB Ripjaws V Siyah 3600MHz CL18 DDR4
ASUS Radeon RX 6600 DUAL 8GB GDDR6 128 Bit
MLD M300 1TB NVME 2280 Gen3x4 M.2 SSD
Samsung 870 EVO 1TB SSD
Seagate BarraCuda 240GB SSD
Odyssey G3 24” 1 ms VA 144 Hz Full HD
Odyssey G3 24” 1 ms VA 165 Hz Full HD
Merhaba,
Yeni topladığım bir PC 2 hafta oldu yaklaşık bu hatayı vermeye başladı, neden olabilir?
Bu hatayı aldıktan sonra PC 3-4 defa restart ediyor kendisini sonrasında masaüstüne dönüyor tekrardan.

PC donanım;
AMD Ryzen 5 5500 3.6GHz 16MB önbellek 6 çekirdek.
2X G.Skill 8 GB Ripjaws V siyah 3600MHz CL18 DDR4.
ASUS Prime B450M-A II 4400MHz (OC) DDR4 soket AM4.
ASUS Radeon RX 6600 Dual 8 GB GDDR6 128 bit.
Mld M300 500GB NVMe 2280 GEN3x4 SSD.

Mınıdump klasör: minidump.zip

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2022-11-21 at 22.50.00.jpeg
    WhatsApp Image 2022-11-21 at 22.50.00.jpeg
    119,5 KB · Görüntüleme: 38
Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS güncelleyin.

Sürücülerinizi ve Windows güncellemelerini kontrol edin. Sonrasında sfc /scannow gerçekleştirin.

Malwarewbyte ile sisteinizi taratın.

AMD yazılımlarını ve Ryzen master gibi gereksiz yazılımları kaldırın.
Merhaba,

BIOS update yaptım daha sonrasında ram mhz değerlerim eski haline döndüğü için 3600 mhz çıkarmak adına D.O.C.P profile 1 olarak ayarladım.

Zorunlu windows updateleri yapıldı ve aygıt yöneticide hatalı bir cihaz yada sürücü yok.
işlemlere başlamadan önce sfc /scannow komutunu çalıştırdım ve logfile dosyaları hk. hata aldım bios güncelleme sonrasında aynı komutu tekrar çalıştırıdığımda herhangi bir anormali tespit etmedi sistem.

Malwarewbyte virus programım yoktu ancak windows defender virus programında tam sistem taraması yaptım pc'de hiçbirsey kurulu olmadığı için hızlı bitti.(gerekirsen dediğiniz virus programını indirp deniyebilirim.)

AMD yazılımı olan günahım kadar sevmediğim ancak ekran kartı fan ayarlarını yapabilmem için gerekli olan AMD Solfware Adrenalin programını kullanıyorum(bu programdan ayar yapmaz işe ekran kartı 60 dereceye kadar fanları çalıştırmıyor.)

Bu gün biraz rest edeceğim Pc'yi yine bir sorun olursa tekrar'dan güncelleme yaparım, yardım için teşekkürler.

Merhaba,

BIOS update yaptım daha sonrasında ram mhz değerlerim eski haline döndüğü için 3600 mhz çıkarmak adına D.O.C.P profile 1 olarak ayarladım.

Zorunlu windows updateleri yapıldı ve aygıt yöneticide hatalı bir cihaz yada sürücü yok.
işlemlere başlamadan önce sfc /scannow komutunu çalıştırdım ve logfile dosyaları hk. hata aldım bios güncelleme sonrasında aynı komutu tekrar çalıştırıdığımda herhangi bir anormali tespit etmedi sistem.

Malwarewbyte virus programım yoktu ancak windows defender virus programında tam sistem taraması yaptım pc'de hiçbirsey kurulu olmadığı için hızlı bitti.(gerekirsen dediğiniz virus programını indirp deniyebilirim.)

AMD yazılımı olan günahım kadar sevmediğim ancak ekran kartı fan ayarlarını yapabilmem için gerekli olan AMD Solfware Adrenalin programını kullanıyorum(bu programdan ayar yapmaz işe ekran kartı 60 dereceye kadar fanları çalıştırmıyor.)

Bu gün biraz rest edeceğim Pc'yi yine bir sorun olursa tekrar'dan güncelleme yaparım, yardım için teşekkürler.
Merhaba,

Aynı hatayı almaya devam ediyorum başka hangi sorun olabilir.
güncel minidump: minidunp_23112022.zip

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2022-11-22 at 13.38.58.jpeg
    WhatsApp Image 2022-11-22 at 13.38.58.jpeg
    219,1 KB · Görüntüleme: 24
Son düzenleme:
BIOS güncelledikten sonra default olarak aarlayın hızlarla profillerle oynamayın.
,
Defender söylemedim MBAM dedim.
Bu bir problem değil. DDU yazılımından sonra sadece sürücü güncelleyin ve dediğim yazılım geldiyse kaldırın.

XBOX kolu vb. varsa çıkartın.

BIOS güncelledikten sonra default olarak aarlayın hızlarla profillerle oynamayın.
,

Defender söylemedim MBAM dedim.

Bu bir problem değil. DDU yazılımından sonra sadece sürücü güncelleyin ve dediğim yazılım geldiyse kaldırın.

XBOX kolu vb. varsa çıkartın.
Merhaba,

BIOS su anda standart ayarlarında.

MBAM virus programın kurdum virus tarama yaptım bir sorun görmedi.

Ekran kartı güncellemelerinde ekstradan bir program gelmedi, Gelişme oldukca yeniden paylaşım yapacağım.

Merhaba,

BIOS su anda standart ayarlarında.

MBAM virus programın kurdum virus tarama yaptım bir sorun görmedi.

Ekran kartı güncellemelerinde ekstradan bir program gelmedi, Gelişme oldukca yeniden paylaşım yapacağım.
Merhaba,

Güncelleme: AMD marka işlemcide arıza olduğunu tespit etti aldığım İTOPYA firması, yeni işlemci ile değişim yaptılar.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı