RX 6600 i3 10105F mavi ekran hatası

Albayraks

Hectopat
Windows 10'da mavi ekran hatası aldım.

Dosya burada.

• G.Skill 3200 MHz CL16 2x8
  • SSD 240GB Adata Legend 750 512 GB
  • Sapphire Pulse RX 6600
  • ASUS Prime H510M-E
  • Intel Core i3 10105F

Son düzenleyen: Moderatör:
Hata aldıysanız direk yollayın zaten. Değişimini yaparlar. Ama bence tamamını yapın o testin, elinizde kanıt olur onun sonuçlarını da RAM ile birlikte gönderirsiniz. Bilmiyorum öyle mi yapılıyor ama her ihtimale karşı mesela.

XMP kapalı bir şekilde kullanabilirsiniz. O zaman hata verme olasılığı azalır. Dediğim arkadaştaki problem XMP açıkken yaşanıyordu. XMP açık kullanamayacaksam ne yapayım deyip incelemeye gönderdi ve yenisini aldı.

Hata aldıysanız direk yollayın zaten. Değişimini yaparlar. Ama bence tamamını yapın o testin, elinizde kanıt olur onun sonuçlarını da RAM ile birlikte gönderirsiniz. Bilmiyorum öyle mi yapılıyor ama her ihtimale karşı mesela.

XMP kapalı bir şekilde kullanabilirsiniz. O zaman hata verme olasılığı azalır. Dediğim arkadaştaki problem XMP açıkken yaşanıyordu. XMP açık kullanamayacaksam ne yapayım deyip incelemeye gönderdi ve yenisini aldı.

Memtest86 yaptım şimdi ve hata vermedi.

@Recep Baltaş @Ali Güngör hocam sorun nedir biz çözemedik bir el atsanız ucundan.

Hala memory management mavi ekranı alıyorsanız RAM'leri tek tek deneyin. Birini sökün diğeri kalsın. Aynı senaryoyu canlandırın. Yine mavi ekran olursa eskisini sökün diğerini takın. Bu şekilde RAM'lerden birinde problem varsa ortaya çıkabilir. XMP açık olsun. Bunu yaptınız mı bilmiyorum konunun geçmişini unuttum.

Memtest86 her ne kadar güvenilir olsa da bazen onda da RAM'lerdeki arızalar, problemler ortaya çıkmayabiliyor. RAM'leri tek tek test etmiş miydiniz peki Memtest'te?

Hala MEMORY_MANAGEMENT mavi ekranı alıyorsanız RAM'leri tek tek deneyin. Birini sökün diğeri kalsın. Aynı senaryoyu canlandırın. Yine mavi ekran olursa eskisini sökün diğerini takın. Bu şekilde RAM'lerden birinde problem varsa ortaya çıkabilir. XMP açık olsun. Bunu yaptınız mı bilmiyorum konunun geçmişini unuttum.

Memtest86 her ne kadar güvenilir olsa da bazen onda da RAM'lerdeki arızalar, problemler ortaya çıkmayabiliyor. RAM'leri tek tek test etmiş miydiniz peki Memtest'te?

XMP açık olarak çift kanal yaptım testi ilk mavi ekrandan sonra yapmıştım 1 tane hata vermişti yeterli olarak görüp devam etmedim ancak şimdi aynı şekilde Full yaptım ve hiçbir hata vermeden testi bitirdi.

Memtest86 yaptım şimdi ve hata vermedi.

@Recep Baltaş @Ali Güngör hocam sorun nedir biz çözemedik bir el atsanız ucundan.
Dur ben el atayım :D
Testleri yap ve yolla sonuçları.

Dur ben el atayım :D
Testleri yap ve yolla sonuçları.

Yaptım.

Dosya Ekleri

• as-ssd-bench ADATA LEGEND 750 11.06.2023 15-52-01.png
    as-ssd-bench ADATA LEGEND 750 11.06.2023 15-52-01.png
    33,2 KB · Görüntüleme: 25
  • Ekran görüntüsü 2023-06-11 160547.png
    Ekran görüntüsü 2023-06-11 160547.png
    31,7 KB · Görüntüleme: 29