RX 6600 için Intel işlemci önerisi

MrUnknown

Decapat
Daha fazla  
RAM
16gb (x2) kingston fury 3200mhz
Anakart
asus h610m-e d4 lga 1700
ASUS RX 6600 ekran kartı, Intel i5 12400F işlemci, ASUS H610ME-D4 LGA 1700 Anakart'ım var. 32 GB Kingston Fury Beast güzel bir RAM var hem After Effects'de edit yapıyorum hem hikayeli hem de FPS oyunları oynuyorum. Her açıdan çok iyi bir işlemci istiyorum. Intel olursa iyi olur çünkü anakartla uyumlu olsun bütçemi azaltmasın. İ9 da olabilir i7 ya da i5 ama her açıdan hepsine performans verebilen buna uygun işlemciyi arıyorum. Yardım ve önerileriniz için teşekkürler.

Hocam i9 12. nesil ile aynı oyun performansını sağlayan ve daha ucuz bir işlemci, ayrıca anakartın aşırı giriş seviye, h çipsteli ve DDR4 bir anakart. 14600KF alsan bile tam anlamıyla yararlanamazsın aslında. Anakart değiştirmeyeceksen 14600kf, değiştireceksen ise Ryzen 5 7500F falan alabilirsin.

Hocam peki anakartı değiştirmek istesem ve anakarta bağlı tam verimli güzel bir Intel işlemci belki Ryzen işlemci istesem?

Hocam peki anakartı değiştirmek istesem ve anakarta bağlı tam verimli güzel bir Intel işlemci belki Ryzen işlemci istesem?
Hocam bütçen aşağı yukarı ne kadar? Ona göre istersen Ryzen işlemci-anakart-ram önerisi yapabiirim.

@FehmiDogru.js'nin önerdiğinin üstüne çıkmaya gerek yok. Ben size ekstra çekirdek-izlek lazımsa diye 14700F önerdim. Zaten dediğim gibi Intel artık Ultra serisine geçti. Bu sokette kaldığınız sürece yaptığınız ödemeler adım adım değer kaybedecek.

Hocam peki anakart olarak nasıl bir şey alsam dediğiniz gibi yeni Intel işlemcilerine bğalı.

Hocam bütçen aşağı yukarı ne kadar? Ona göre istersen Ryzen işlemci-anakart-RAM önerisi yapabiirim.

Hocam bütçe 15 bin gibi bir şey SSD değiştireceğim benimki inanılmaz kötü 1 kere bile değiştirmeden 2015'ten falan belki işlemciyi falan 2. elden satarsam bütçe biraz yükselebilir ama RAM'larimi değiştirmekde istemiyorum açıkçası. (15 bin SSD alınmış halde kalan bütçe)

Hocam peki anakart olarak nasıl bir şey alsam dediğiniz gibi yeni Intel işlemcilerine bğalı.
İşin kötü yanı Intel yeni Ultra serisinde de 1 nesil işlemci çıkarıp yine soket değiştirecek... Bu devirde Intel yatırımı yapmak sadece para israfıdır. AM5 harici uzun soluklu bir yöntem yok. Üstelik X3D varyantları olduğu sürece FPS oyunları için daha doğru bir seçenek olur. 2027 yılına kadar devam edecek soket desteğini saymıyorum bile.

İşin kötü yanı Intel yeni Ultra serisinde de 1 nesil işlemci çıkarıp yine soket değiştirecek... Bu devirde Intel yatırımı yapmak sadece para israfıdır. AM5 harici uzun soluklu bir yöntem yok. Üstelik X3D varyantları olduğu sürece FPS oyunları için daha doğru bir seçenek olur. 2027 yılına kadar devam edecek soket desteğini saymıyorum bile.

Ryzen işlemci-anakartada açığım dediğiniz gibi Intel sürekli soket değitiriyor uzun ömürlü Ryzen işlemcide kulağa mantıklı geliyor.

Hocam bütçe 15 bin gibi bir şey SSD değiştireceğim benimki inanılmaz kötü 1 kere bile değiştirmeden 2015'ten falan belki işlemciyi falan 2. elden satarsam bütçe biraz yükselebilir ama RAM'larimi değiştirmekde istemiyorum açıkçası.
Hocam RAM'leri değiştirmeden maksimum 14600KF takabilirsiniz mantıklı düşünürsek.
Ayrıca Intel soket değiştirip duruyor ve fiyatı da yüksek. AMD daha mantıklı bence. AMD AM4 sokete bile hâlâ işlemci çıkaran bir marka öyle düşünün :D
15K bütçe var diyelim, işlemci, RAM ve anakartı 8500'e bile satabilirsin. Bu şekilde 23500 bütçen oluyor yaklaşık. SSD de 2-3K civarı desek diğer parçalara yaklaşık en az 20K kalıyor.
RAM olarak bunu alabilirsiniz. 32GB, iyi bir marka, frekans ve gecikme değerleri süper.
İşlemci olarak bunu alabilirsin. Oyun performansı Ryzen 5 7600 ile pek farklı olmasa da render amacıyla bakarsak fazla çekirdekli olması bir avantaj.
Anakart olarak da bunun gibi bir şey iyi gider diye düşünüyorum. B650 çipsetli, soğutması iyi ve marka bilinirliği olarak da özellikle yurtdışında bilinen ve ekran kartlarında büyük bir marka.
SSD olarak da bunu alabilirsin.
Ayrıca üstüne bütçe artarsa ekran kartı değiştirmeyi de düşünebilirsin. Elindekini 5000 civarına satıp en azından RX 6700 XT falan alabilirsin 7-8K civarına. Zira render alırken de oyun oynarken de tek faktör işlemci değil, ekran kartının da payı büyük.
Ha ayrıca eğer işlemcinde stok fan kullanıyorsan iyi bir işlemci fanı da alabilirsin, zira Ryzen 7 7700 gibi bir işlemci stok fanla kullanmaya gelmez :D
Şunun gibi bir soğutucu işini görecektir. Ayrıca Kingston Renegade 2TB SSD'nin de fiyatı gayet iyi, eğer yüksek depolama istersen buna da bakabilirsin, fiyatını sonuna kadar hakeden bir SSD.

Son düzenleme:
Hocam RAM'leri değiştirmeden maksimum 14600KF takabilirsiniz mantıklı düşünürsek.
Ayrıca Intel soket değiştirip duruyor ve fiyatı da yüksek. AMD daha mantıklı bence. AMD AM4 sokete bile hâlâ işlemci çıkaran bir marka öyle düşünün :D
15k bütçe var diyelim, işlemci, RAM ve anakartı 8500'e bile satabilirsin. Bu şekilde 23500 bütçen oluyor yaklaşık. SSD de 2-3K civarı desek diğer parçalara yaklaşık en az 20k kalıyor.
RAM olarak bunu alabilirsiniz. 32 GB, iyi bir marka, frekans ve gecikme değerleri süper.
İşlemci olarak bunu alabilirsin. Oyun performansı Ryzen 5 7600 ile pek farklı olmasa da render amacıyla bakarsak fazla çekirdekli olması bir avantaj.
Anakart olarak da bunun gibi bir şey iyi gider diye düşünüyorum. B650 çipsetli, soğutması iyi ve marka bilinirliği olarak da özellikle yurt dışında bilinen ve ekran kartlarında büyük bir marka.
Ayrıca üstüne bütçe artarsa ekran kartı değiştirmeyi de düşünebilirsin. Elindekini 5000 civarına satıp en azından RX 6700 XT falan alabilirsin 7-8k civarına. Zira render alırken de oyun oynarken de tek faktör işlemci değil, ekran kartının da payı büyük.
Ha ayrıca eğer işlemcinde stok fan kullanıyorsan iyi bir işlemci fanı da alabilirsin, zira Ryzen 7 7700 gibi bir işlemci stok fanla kullanmaya gelmez :D
Şunun gibi bir soğutucu işini görecektir.

Hocam gerçekten teşekkür ederim Ryzen işlemci hiç kullanmadığım için anakart uyumu falan bilgim yoktu dediklerini gözden geçireceğim cidden emeğinize çok içten teşekkür ederim.

Hocam gerçekten teşekkür ederim Ryzen işlemci hiç kullanmadığım için anakart uyumu falan bilgim yoktu dediklerini gözden geçireceğim önerdiğiniz SSD'nin okuma yazma hızlarına baktım fakat H610 anakartı için düşündüğüm KC3000 SSD hem fiyatı önerdiğinizinkine yakın hem de okuma yazma hızı 7000mb/sn bu hızın yüksek olmasına önem veriyorum render vs. gibi durumlar için ama sanırsam okuma yazma hızı yüksek olan SSD uygun bulurum önerdiğiniz anakarta cidden emeğinize çok içten teşekkür ederim.
Hocam mesajı sonradan düzenledim ve mesajın sonuna ek olarak eklediğim SSD KC3000'den daha iyi bir model, onu tercih edebilirsiniz. Ben de birkaç ay öncesine kadar Intel'ciydim ancak 13 ve 14. nesilde yaşanan fiyasko sonrası düşündüm ve aslında harbiden Zen mimarisinden (ilk nesil Ryzen işlemcilerden) beri AMD'nin Intel'den daha mantıklı olduğunu düşünüyorum. Daha düşük güç tüketimi, daha uzun soket desteği, daha uygun fiyat ve daha yüksek L3 önbelleği gibi özellikler bence oyun amaçlı kullanımda AMD'yi Intel'in önünde bırakıyor.

15k bütçe var diyelim, işlemci, RAM ve anakartı 8500'e bile satabilirsin. Bu şekilde 23500 bütçen oluyor yaklaşık. SSD de 2-3K civarı desek diğer parçalara yaklaşık en az 20k kalıyor.
RAM olarak bunu alabilirsiniz. 32 GB, iyi bir marka, frekans ve gecikme değerleri süper.
Anakart olarak da bunun gibi bir şey iyi gider diye düşünüyorum. B650 çipsetli, soğutması iyi ve marka bilinirliği olarak da özellikle yurt dışında bilinen ve ekran kartlarında büyük bir marka.
Ayrıca üstüne bütçe artarsa ekran kartı değiştirmeyi de düşünebilirsin. Elindekini 5000 civarına satıp en azından RX 6700 XT falan alabilirsin 7-8k civarına. Zira render alırken de oyun oynarken de tek faktör işlemci değil, ekran kartının da payı büyük.
Şunun gibi bir soğutucu işini görecektir. Ayrıca Kingston Renegade 2TB SSD'nin de fiyatı gayet iyi, eğer yüksek depolama istersen buna da bakabilirsin, fiyatını sonuna kadar hak eden bir SSD.

Hocam mesajı sonradan düzenledim ve mesajın sonuna ek olarak eklediğim SSD KC3000'den daha iyi bir model, onu tercih edebilirsiniz. Ben de birkaç ay öncesine kadar Intel'ciydim ancak 13 ve 14. nesilde yaşanan fiyasko sonrası düşündüm ve aslında harbiden zen mimarisinden (ilk nesil Ryzen işlemcilerden) beri AMD'nin Intel'den daha mantıklı olduğunu düşünüyorum. Daha düşük güç tüketimi, daha uzun soket desteği, daha uygun fiyat ve daha yüksek L3 önbelleği gibi özellikler bence oyun amaçlı kullanımda AMD'yi Intel'in önünde bırakıyor.

Evet hocam yeni eklediğiniz SSD'yi gördüm bayağı beğendim 1TB'ını alabilirim okuma yazma hızları mükemmel hocam bir de önerdiğiniz anakarta RX 6600 işte ramlerim uyumlu değil demi her şeyden emin olmak istiyorumda cahilliğimin kusuruna bakmayın :D

Evet hocam yeni eklediğiniz SSD'yi gördüm bayağı beğendim 1TB'ını alabilirim okuma yazma hızları mükemmel hocam bir de önerdiğiniz anakarta RX 6600 uyumlu değil mi her şeyden emin olmak istiyorumda cahilliğimin kusuruna bakmayın :D
Hocam PCIe x16 slotu bulunan her anakarta her ekran kartı takılır eğer ki 25 yıllık AGP bir anakart veya ekran kartı kullanmıyorsanız :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı