RX 6600 için işlemci önerisi

Bütçe
2700

NrZero

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Biostar H510MH/E2.0
İ5 10400F
Gigabyte Eagle Rx 6600 8GB
2x8 Gb Ballistix 2400Mhz RAM
XPG 128 Gb Ssd
WD 10EZEX 1TB Harddisk
Msi Mag A550BN
PowerBoost VK-P1900B 4 Fanlı RGB Kasa
Meslek
Öğrenci
RAM
2x8 Ballistix 2400 Mhz Ram
Anakart
Biostar H510
Merhaba. Şu anda i3 10100F ile kullanıyorum. Oyunlarda darboğaz kendini çok fazla hissettiriyor. O yüzden yeni işlemci alacağım. Benim aklımda i5 10400F veya 11400F var.
Fakat çevremdeki insanlar LGA 1200 soketinin eskidiğini ve elimdeki işlemci ve anakartı satıp AMD'ye geçmemi önerdiler. Sizin önerileriniz nelerdir?

Fakat çevremdeki insanlar LGA 1200 soketinin eskidiğini ve elimdeki işlemci ve anakartı satıp AMD'ye geçmemi önerdiler.

Doğru demişler, az bütçeniz varsa AM4 işlemcisi olan R5 5600'e geçin. Intel tarafında 12400F'e geçebilirsiniz. AM4 sokette sonradan oyun işlemcisi olan 5700X3D geçiş yapabilirsin. LGA1700 sokette 14. nesle kadar yükseltme seçeneğiniz olur. Para ayırabilirseniz 7500F tabanlı sistem daha mantıklı olur.

Doğru ama elimdeki anakartı ve işlemciyi kimse almıyor bende o yüzden 10400F veya 11400F almayı düşünüyorum bu iki işlemci RX6600 ile darboğaz yapar mı?

Şu anlık bütçem 2700TL ama anakart ve işlemciyi satarsam üzerine ekleyeceğim.
Darboğaz yapmaz ama bence R5 5500 veya 5600 al derim. Aradaki fiyat farkı çok yoksa 5600 al tabii ama para çıkmıyorsa 5500 de üzmez fena işlemci değil. Ama işlemcide Amd'den şaşma bence soket mevzusu upgrade yapmayı daha kolay kılar.

@NrZero bazı oyunlarda fark etmez bazılarında çok fark eder. YT'den test videoları izleyin, eğer sizi tatmin edecek gibiyse 11400F alabilirsininiz. Ancak mümkün olduğunca güncel videolara bakın.

10400F iyi gider mi peki.

Darboğaz yapmaz ama bence R5 5500 veya 5600 al derim. Aradaki fiyat farkı çok yoksa 5600 al tabii ama para çıkmıyorsa 5500 de üzmez fena işlemci değil. Ama işlemcide AMD'den şaşma bence soket mevzusu upgrade yapmayı daha kolay kılar.

Elimdeki anakart ve işlemci satılsa alacağım fakat satılmıyor.

@NrZero bazı oyunlarda fark etmez bazılarında çok fark eder. YT'den test videoları izleyin, eğer sizi tatmin edecek gibiyse 11400F alabilirsininiz. Ancak mümkün olduğunca güncel videolara bakın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
bu videodaki değerler doğruysa beni tatmin eder fakat video 2 yıl önce çekilmiş.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
bu videodaki değerler doğruysa beni tatmin eder fakat video 2 yıl önce çekilmiş.

Optimizasyon olarak leş olan Cyberpunk 2077'de tahminimden iyi performans veriyor işlemci ama Valorant, CS 2, Rust, PUBG (Steam ve Mobil), Warzone gibi oyunlarda mevcut işlemcinizden daha iyi perfornans verecektir ancak tatmin eder mi bilemem. Dediğim gibi oyuna göre, gelen güncellemelere göre, sistemde yüklü uygulamalara göre çok farklılık gösterebilir. Ayrıca bu sistemde güncel Windows 10 kullanmanızı tavsiye ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı