RX 6600 ısınıyor, PUBG'de Out of Memory hatası veriyor

tunatu

Centipat
Daha fazla  
RAM
Team T-Force Vulcan Tuf Gaming Alliance 16GB (2X8GB) 3200MHZ CL16 Ddr4
Ekran kartı
Sapphire 11310-01-20G VGA Pulse AMD RX6600 8GB
Anakart
ASUS Tuf Gaming B660-Plus W-Fi D4 Intel B660
İşlemci
Intel Core i5-12400F 2.5 GHz 6 Çekirdek 18MB Cach
Herkese merhaba, öncelikle teknik bilgimin sizler kadar olmadığını belirtmek isterim.

Sorun:

Daha önce birden fazla mavi ekran hata kodlarımla alakalı i5-12400F sistemde mavi ekran hatası
Konusunu açmıştım, sorun bazen halen devam etmektedir, bu sorun geçmeden ise bu konunun sorunu ortaya çıkmıştır. Sistemi yeni topladım. Yük altında kullanmam, kararlı sürüm güncellemelerini yüklerim, Kaspersky lisanslı kullanıyorum, tüm güncellemeleri düzenli şekilde yükler, düzenli aralıklarla virüs taraması yaparım, kısaca bilinçli bir kullanıcı olmaya gayret ederim. Şimdiki sorun ise ekran kartının aşırı ısınması ve oyundan atması. Ekran kartını kasadan elimle kontrol ettiğimde gerçekten çok yüksek sıcaklıklarda olduğunu anlayabiliyorum.

Aşağıda gördüğünüz fotoğraflar PUBG oyununda "lobide" iken, lobi içi FPS limitinin 60'a ayarlandığı durumdaki sistem değerleridir.

gpu lobi.png

gpu lobi 2 .png

Aşağıdaki resimler ise, "lobi içi" FPS değerini sınırsız yaptığımdaki değerlerdir.

gpu1.png

gpu2.png

Bundan sonra ise birkaç saniye içinde oyundan atmakta ve aşağıdaki resimdeki hatayı vermektedir.

PUBG HATA.png

Bundan önceki bilgisayarım laptoptu ve özellikleri; i5-8300h, 8 GB RAM, GTX1050 idi ve PUBG oyununda GPU ancak 86-87 civarlarına geliyordu. Şu an kullandığım sistem laptopun kat be kat üstünde iken bu ayarları alma sebebi mi bilmiyorum çünkü anlamıyorum pek. Daha önce yapmış olduğum işlemleri yukarıda belirttiğim i5-12400F sistemde mavi ekran hatası konusunda belirttim. Dilediğiniz sistem dosyalarını derhal yükleyebilirim,

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Belki alakasız olacak ama prizde topraklama hattı var mı, farklı bir prizde dener misiniz? Daha önce benzer sorunlar başıma gelmişti. Şebeke elektriğinin düşük gelmesi, topraksız priz vb. böyle hataları tetikleyebiliyor, özellikle ekran kartı etkileniyor çünkü sistemde en çok enerjiyi orası kullanıyor.
Hocam masaüstü kurmadan önce laptop kullanırken hiç sorun yaşamadım. Akım korumalı çoklu priz almıştım bir buçuk yıl önce, halen onu kullanıyorum. MacBook, kasa, monitör, telefon şarj aleti ve akıllı saat şarj aleti için kullanıyorum. Dilerseniz yarın akım korumalı prizde tek kullanabilirim, hatta bir ihtimal farklı bir akım korumalı priz bulabilirim.

Hocam masaüstü kurmadan önce laptop kullanırken hiç sorun yaşamadım. Akım korumalı çoklu priz almıştım bir buçuk yıl önce, halen onu kullanıyorum. MacBook, kasa, monitör, telefon şarj aleti ve akıllı saat şarj aleti için kullanıyorum. Dilerseniz yarın akım korumalı prizde tek kullanabilirim, hatta bir ihtimal farklı bir akım korumalı priz bulabilirim.
Sorun devam ediyor

Son düzenleme:
Sorun devam ediyor.
Hocam bana sorun donanımsal gibi geldi, aşamalı olarak yazayım;
1-Mavi ekran sorunları genelde ram kaynaklı oluyor, ram'leri tek tek kontrol ettiniz mi?
2-Sistemde herhangi bir bileşende uzatma kablosu, riser benzeri kablolar varsa çıkartıp dener misiniz? Ne alaka demeyin riser'den mavi ekran yemişliğim var.
3-Elektriği kontrol ettiğiniz için geçiyorum, bunun dışında power'da sorun olabilir mi?

Hocam bana sorun donanımsal gibi geldi, aşamalı olarak yazayım;
1-Mavi ekran sorunları genelde ram kaynaklı oluyor, ram'leri tek tek kontrol ettiniz mi?
2-Sistemde herhangi bir bileşende uzatma kablosu, riser benzeri kablolar varsa çıkartıp dener misiniz? Ne alaka demeyin riser'den mavi ekran yemişliğim var.
3-Elektriği kontrol ettiğiniz için geçiyorum, bunun dışında power'da sorun olabilir mi?
Ramleri tek tek denedim oyuna girerken yine hata veriyor, yük altına aldığımda mavi ekran veriyor. 2. Seçenek kullanmıyorum hocam. PSU’yu nasıl test edeceğimi bilmiyorum.

Ramleri tek tek denedim oyuna girerken yine hata veriyor, yük altına aldığımda mavi ekran veriyor. 2. Seçenek kullanmıyorum hocam. PSU’yu nasıl test edeceğimi bilmiyorum.
@Quilyn Selamlar, biraz önce farklı bir ekran kartı ve ram ile denedim, sistem yine aynı hatayı veriyor.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı