RX 6600 OC nasıl yapılır?

Elimdeki karta O.C yapacağım. O.C'li bir şekilde kullananlar varsa kendi ayarlarını atabilirse bir göz atıp deneme yanılma yoluyla güzel bir değer bulabilirim diye düşünüyorum. @Coderman128 hocam sanırım siz O.C yapmıştınız yanlış hatırlamıyorsam. Ayarlarınızı atma şansınız var mı?

Elimdeki karta O.C yapacağım. O.C'li bir şekilde kullananlar varsa kendi ayarlarını atabilirse bir göz atıp deneme yanılma yoluyla güzel bir değer bulabilirim diye düşünüyorum. @Coderman128 hocam sanırım siz O.C yapmıştınız yanlış hatırlamıyorsam. Ayarlarınızı atma şansınız var mı?
Benim böyle hocam ama 720p'de kullanıyorum. Model Sapphire. 1080p kullanıyorsan biraz kısman gerekebilir bir dene 78 ve 84 derece barajına giriyorsa ayarları kıs.

Dosya Ekleri

• IMG_20220530_172546.jpg
    IMG_20220530_172546.jpg
    162 KB · Görüntüleme: 79
Teşekkür ederim. Sanırım voltaj değerini kısmışsınız. Yani hem undervolt hem O.C olmuş. Voltaj değeri stok halde 1150, arttırma şansımız yok mu daha fazla? Ya da ne gibi durumlarda arttırmalıyız bilginiz var mı? Bir de Min frekans ne işe yarıyor?
Hocam benim PSU dandik olduğundan voltajı dayamadım fazla. Sizin PSU sağlam ise dayayın gitsin 1150'ye.

Öncelikle kendinize bir benchmark uygulaması bulun ve stok değerlerinizi ölçün. Ondan sonra OC uygulamaya başlayın.

Hocam benim PSU dandik olduğundan voltajı dayamadım fazla. Sizin PSU sağlam ise dayayın gitsin 1150'ye.

Stok hali zaten 1150. Değiştirmiyorum o zaman stok kalsın değil mi?

Öncelikle kendinize bir benchmark uygulaması bulun ve stok değerlerinizi ölçün. Ondan sonra OC uygulamaya başlayın.

Şu an 3DMark indiriyorum. Hem 3DMark hem de OCCT ile testler yaparak yapmaya başlayacağım ancak voltaj olayı kafamı karıştırdı biraz. Voltaj stok olarak 1150'de ve arttırılmıyor. Ne gibi durumlarda voltaj arttırmak gerekir ve nasıl arttırılır bilginiz var mı?

Stok hali zaten 1150. Değiştirmiyorum o zaman stok kalsın değil mi?

Şu an 3DMark indiriyorum. Hem 3DMark hem de OCCT ile testler yaparak yapmaya başlayacağım ancak voltaj olayı kafamı karıştırdı biraz. Voltaj stok olarak 1150'de ve arttırılmıyor. Ne gibi durumlarda voltaj arttırmak gerekir ve nasıl arttırılır bilginiz var mı?
Voltaj 1150'den daha fazla arttırılıyor mu bilmiyorum.

Size verilen ayarlar içerisinde deneyebilirsiniz.

Zaten bizdeki kartlar 1150'de kullanıyor stok hallerindeyken.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı