RX 6600 OC nasıl yapılır?

Voltaj 1150'den daha fazla arttırılıyor mu bilmiyorum.

Size verilen ayarlar içerisinde deneyebilirsiniz.

Zaten bizdeki kartlar 1150'de kullanıyor stok hallerindeyken.

Yani hocam voltaj değerine ellemeden 1150'de bırakarak Güç limitini fulleyerek ve Memory clock ile Core clock değerlerini hafif hafif arttırıp stabil bir değer bulana kadar teste sokmam gerekiyor değil mi şu an? Zararlı bir durum olmaz muhtemelen voltajla oynamadığım için ancak yine de sormak istedim.

Yani hocam voltaj değerine ellemeden 1150'de bırakarak Güç limitini fulleyerek ve Memory clock ile Core clock değerlerini hafif hafif arttırıp stabil bir değer bulana kadar teste sokmam gerekiyor değil mi şu an? Zararlı bir durum olmaz muhtemelen voltajla oynamadığım için ancak yine de sormak istedim.
Yavaş yavaş arttırırsanız soktuğunuz testte zaten görüntüde bozulmalar-yırtılmalar olacak. Maksimum verebileceğiniz değerleri anlamış olacaksınız. Fazla arttırdığınızda da ekran kararıp Wattman hatası alırsınız ve sürücü yeniden başlatılır veya bilgisayarı yeniden başlatmak zorunda kalırsınız.

@Gapirkont VRAM frekansını fullemeni önermem, o mining yapanların işi. İlk odağı çekirdek frekansına ver VRAM frekansı ikinci planda kalsın, bellek zaman ayarını hızlı yap. Bunlar oyunlarda daha etkili.

Screenshot_2.jpg

@Gapirkont VRAM frekansını fullemeni önermem, o mining yapanların işi. Çekirdek frekansını yükselt, bellek zaman ayarını hızlı yap. Bunlar oyunlarda daha etkili.

Eki Görüntüle 1403977

Tamamdır. Şu an 3DMark indiriyorum. Voltaj işine takıldım biraz. 1150'den arttırılmıyor voltaj. Ne gibi durumlarda voltaj vermek gerekir? Voltajı bu şekilde bırakıp Core clock ve Memory clock değerlerini ufak ufak arttırmam sağlıklı olur mu?

@Gapirkont VRAM frekansını fullemeni önermem, o mining yapanların işi. İlk odağı çekirdek frekansına ver VRAM frekansı ikinci planda kalsın, bellek zaman ayarını hızlı yap. Bunlar oyunlarda daha etkili.

Eki Görüntüle 1403977
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu arkadaş, Default yapıp Frekansı Maximum'a almış. 6600 XT'de dediğin şekilde yapıyordu. Hangisi daha mantıklı?

@Gapirkont benim 6600 XT de 1150 üzerine gitmiyor merak etme o yeterli ve stok voltajı. XT aynı mimari mesela 1100v üzerinden OC yapıyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu arkadaş, Default yapıp Frekansı Maximum'a almış. 6600 XT'de dediğin şekilde yapıyordu. Hangisi daha mantıklı?

6600'ün bellekleri 2Mbps daha yavaş belki o yüzden böyle yapmıştır. XT VRAM hızını köklemeyi kaldırmıyor baktım 2400Mhz üst limiti varmış. Ben maksimum 2250 yapabilmiştim.

@kino Hocam OC sonrası değerler bu şekilde. Fan hızı bayağı bir arttı. Ayrıca değerleri yavaş yavaş yükselttim, fulleyene kadar bir sorun çıkmadı, hala da hiçbir test ve oyunda sıkıntı yok, stabil gibi duruyor. Dikkatimi çeken bir şey var, ben Memory clock değerini 2900MHz yapmama rağmen oyunlarda 2500MHz civarı kullanıyor. Neden böyle, arttırmanın bir yolu var mı? VRAM'i fulleme demiştiniz, VRAM clock ve Memory clock değerlerini bir tık geriye çekeyim mi? Bu şekilde kullanmam sağlıklı mıdır?
(4MB'ı geçen dosyalar yüklenemiyormuş. SS'ler 4MB'dan yüksekti, o sebeple görüntülerin bir kısmını kesmek zorunda kaldım)
@Indra128 @Süleyman Yusuf Sizin de yorumlarınız varsa paylaşırsanız çok sevinirim.

Dosya Ekleri

• RDR2 STOCK.png
    RDR2 STOCK.png
    2,8 MB · Görüntüleme: 44
  • RDR2 OC.png
    RDR2 OC.png
    2,8 MB · Görüntüleme: 52
  • Furmark 1 Dakika stock.png
    Furmark 1 Dakika stock.png
    1,7 MB · Görüntüleme: 46
  • Furmark 1 dakika OC.png
    Furmark 1 dakika OC.png
    1,9 MB · Görüntüleme: 50
  • Forza stock.png
    Forza stock.png
    1,6 MB · Görüntüleme: 44
  • FH5 OC.png
    FH5 OC.png
    1,6 MB · Görüntüleme: 42
  • Cyberpunk STOCK.png
    Cyberpunk STOCK.png
    2 MB · Görüntüleme: 39
  • Cyberpunk OC.png
    Cyberpunk OC.png
    1,8 MB · Görüntüleme: 36
  • 3DMark Stock.png
    3DMark Stock.png
    629,4 KB · Görüntüleme: 35
  • 3DMark OC.png
    3DMark OC.png
    629,3 KB · Görüntüleme: 41
  • Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    89,4 KB · Görüntüleme: 52
Son düzenleme:
@kino Hocam OC sonrası değerler bu şekilde. Fan hızı bayağı bir arttı. Ayrıca değerleri yavaş yavaş yükselttim, fulleyene kadar bir sorun çıkmadı, hala da hiçbir test ve oyunda sıkıntı yok, stabil gibi duruyor. Dikkatimi çeken bir şey var, ben Memory clock değerini 2900MHz yapmama rağmen oyunlarda 2500MHz civarı kullanıyor. Neden böyle, arttırmanın bir yolu var mı? VRAM'i fulleme demiştiniz, VRAM clock ve Memory clock değerlerini bir tık geriye çekeyim mi? Bu şekilde kullanmam sağlıklı mıdır?
(4MB'ı geçen dosyalar yüklenemiyormuş. SS'ler 4MB'dan yüksekti, o sebeple görüntülerin bir kısmını kesmek zorunda kaldım)
Hocam naptın, o fan ayarı ne? GPU maximum frekans neden 2900'da ?Voltaj neden 1150'de?
Frekansları Min: 2100-2200 Maximum 2600-2700 yapmayı dene. Voltajı 1100-1090 yaparsın.
Memory 1900'da kalsın. Varsayılan ve hızlı zamanlama kısmı ne kadar fark ediyor bilmiyorum ama bu kartta çoğu kişi varsayılan olarak kullanıyor.

Fan hızını %100 yapma, ya fan eğrisi ayarla ya da %40 gibi bir değer gir.

Hocam ne yaptın, o fan ayarı ne? GPU maximum frekans neden 2900'da? Voltaj neden 1150'de?
Frekansları Min: 2100-2200 Maximum 2600-2700 yapmayı dene. Voltajı 1100-1090 yaparsın.
Memory 1900'da kalsın. Varsayılan ve hızlı zamanlama kısmı ne kadar fark ediyor bilmiyorum ama bu kartta çoğu kişi varsayılan olarak kullanıyor.

Fan hızını %100 yapma, ya fan eğrisi ayarla ya da %40 gibi bir değer gir.

Hocam fan %100'de değil, en fazla çıkabileceği değer o. En fazla %100'e çıkıyor yani. Dediğiniz gibi %40 yaparsam ekran kartı 90 derece dahi olsa %40'ı geçmiyor fanlar. Dediğim gibi maximum frekansı ufak ufak artırdım, 2900'a kadar bir sorun çıkmadı o sebeple 2900'da şu an. Voltaj ayarı da stok hali 1150'idi. Dediğiniz ayarları deneyeceğim bir de.
@Indra128 Hocam söylediğiniz ayarları denedim. Performans bir tık arttı. Neyi arttırarak-azaltarak performans artışı sağlayabilirim daha fazla?

Son düzenleme:
@Indra128 Hocam söylediğiniz ayarları denedim. Performans bir tık arttı. Neyi arttırarak-azaltarak performans artışı sağlayabilirim daha fazla?
Deneme yanılma yaparak kendim bir şeyler dene. Voltajı daha da düşürmeyi deneyebilirsin istersen.
Şu an hangi ayarlar ile kullanıyorsun?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı