RX 6600 R5 3600 sistem kasıyor

Hunflair

Centipat
Daha fazla  
Bende hard disk var bilgisayarımın her şeyi sıfır olacağı için hard disk sıkıntı yapmaz diye düşündüm ama şu an masaüstünde gezerken Opera açarken oyun istemcisi vs... Donmalar kasalar mevcut RAM'den veya HDD'den düşünüyorum o yüzden M.2 SSD almayı düşünüyorum ama yine de size bir danışmak istedim.

Sistem özellikleri;

Güç kaynağı Cooler Master V4 Elite 500W 80+
RAM 3200 MHz DDR4 Kingston Fury 8 GB.
Ekran kartı RX 6600.
İşlemci AMD Ryzen 5 3600.
Anakart B550M A Pro.
Hard disk 500GB Seagate diye marka.
RAM eksikliği olabilir hard disk yavaşlığı olabilir tüm sistemi attım bir eksik olmasın diye.

Durum HDD'den dolayı bariz belli düzgün bir SSD veya M.2 ile halledersiniz.
Bütçeyi elbette bilemem ama 8RAM de böyle bir sistem için az olmuş RAM gereksinimi fazla olan özellikle hikayeli oyunlarda anlık droplar yaşanabilir onu da 16 ya çıkartırsanız iyi olur.

Temelinde SSD eksikliği yatıyor.

Sağ olun analiz için

Durum HDD'den dolayı bariz belli düzgün bir SSD veya M.2 ile halledersiniz.
Bütçeyi elbette bilemem ama 8RAM de böyle bir sistem için az olmuş RAM gereksinimi fazla olan özellikle hikayeli oyunlarda anlık droplar yaşanabilir onu da 16 ya çıkartırsanız iyi olur.

500 600 TL'ye güzel bir M.2 SSD almayı düşünüyorum önerebileceğiniz var ise mükemmel olur RAM de yakın zamanda ekleyeceğim belki sistemsel sıkıntı olabilir diye sormuştum bir de M.2'ye sistemi kurar isek HDD'ye oyun atsak sıkıntı olur mu yine

Harddisk yapıyor cidden, taşınabilir diskte oynadığım oyun çok nadir fps drop yapabiliyor. ssd'ye taşıyınca hiç yapmıyor.
Yani aslında baracurda gibi 150 mb/s saniye sürekli okuma yapan kaliteli harddisk olsa drop vs. olmaz ama wd green gibi 60 mb/s varsa al başına belayı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı