RX 6600 sistem DDR5'e geçildikten sonra görüntü vermiyor

kelesnemesis

Hectopat
RAM
apacer 2x16 cl38 5200mhz ddr5
SSD veya HDD modeli
MLD22M500P21-1000
Ekran kartı
asus dual rx6600
Anakart
Colorful Battle AX B760M-K D5 v20
İşlemci
i5-13500
Merhaba iyi günler. DDR4 sistemden DDR5 sisteme geçtim. i3-12100F, i3-14100F işlemcilerde görüntü alabilmeme rağmen i5-13500 işlemcide görüntü alamıyorum. İşlemciyi daha öncesinde pinleri yamuk anakartta çalıştırmayı denemiştim ardından böyle bir sorun başıma geldi. Ne yapmalıyım sizce?
İşlemciyi tray olarak 1 ay önce N11'den almıştım. BIOS'um güncel.
Sistemim:
  • i5-13500 i3-12100F işlemci.
  • Apacer Panther CL38 2x16 GB 5200MHz RAM.
  • ASUS Dual RX6600 ekran kartı.
  • Colorful Battle AX B760M-K D5 v20. anakart.
  • 600W 80+ PSU.

Çok alaksız ama diğer 2 işlemcide görüntü birimi olmaması ve bu işlemcide olması alakasız düşündürdü. Somehow bir şekilde Anakarttan görüntü almaya falan mı çalışıyor acaba?

Monitör kablosunun ekran kartına bağlı olduğunu düşünüyorum. Garip. Eğer işlemci bozuk değilse çalışan işlemcilerden birinden (F olduğu için bu ayar aktif olur mu bilmiyorum denemek lazım) BIOS dahili görüntü birimini kapatmak ve tekrar takıp denemek gerekebilir. Aynı şekilde her işlemcinin silikonu aynı sağlamlıkta olmuyor. Bu da dolaylı olarak XMP sorunu yaratmasına neden oluyor da olabilir. XMP kapalı da denenebilir.

Monitör kablosunun ekran kartına bağlı olduğunu düşünüyorum. Garip. Eğer işlemci bozuk değilse çalışan işlemcilerden birinden (F olduğu için bu ayar aktif olur mu bilmiyorum denemek lazım) BIOS dahili görüntü birimini kapatmak ve tekrar takıp denemek gerekebilir. Aynı şekilde her işlemcinin silikonu aynı sağlamlıkta olmuyor. Bu da dolaylı olarak XMP sorunu yaratmasına neden oluyor da olabilir. XMP kapalı da denenebilir.

Evet monitör kablosu ekran kartına bağlı en mantıklı çözüm işlemciyi başka bilgisayarda denemek gibi duruyor eğer çalışırsa dediğiniz gibi dahili grafikten ya da anakartımla ilgili bir problemden çalışmaz ise problemin işlemcide olduğu varsayılabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı