RX 6600 sistem donuyor

fahriaf

Decapat
Katılım
22 Aralık 2022
Mesajlar
48
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RX 6600 ekran kartımla ilgili bir sorun olmuştu ve garantiye gönderdik. Bize herhangi bir sorun olmadığını ve ekran kartının sürücülerini güncelleyip geri yolladılar. Bu sorun ekran kartını aldığımdan beri devam ediyor. Frekans ayarını indirsem bile tekrar hata alıp eski ayara dönüyor. Sorunu 3 aydır bulmaya çalışıyorum fakat PC bazen donuyor, bazen oyun donup ekran kararıp oyun kapanıp çalışmaya devam ediyor, bazen PC sadece açık olduğunda ekran 1 saniyeliğine gidip gelip doygunluk ve görüntü kalitesi düşüyor oyuna girdiğimde de donmalar oluyor. Bilgisayar alma hevesim vardı aldımda ama aldığıma bin pişmanım.
 
Kingston M.2 SSD kullanıyorum ondan olabileceğini düşünmüyorum.
Anladım, yüksek ihtimalle Driver kaynaklı sorun çünkü sıfır sistem olduğunu yazmışsınız başka ihtimal olamaz ya. Varsa Bios güncellemesi yapın, stabil çalışan eski WHQL sürücüleri deneyebilirsiniz.
 
DxDiag yazdığımda BIOS kısmında FE yazıyor güncel sürücümü kurulu?

Hocam sorunu ne yapıp etsem bulamadım. Her oyunda faklı hata ve bir anda bilgisayarın donması gibi sıkıntılar yaşıyorum, sorunun ekran kartı olduğundan şüpheleniyorum ama anakarttan ve güç kaynağındanda bu sıkıntıları yaşayanlar olmuş. Ben bu konularda cahilim bilgili birisi yardımcı olabilir mi?
 

Dosya Ekleri

  • rdr.png
    3,2 KB · Görüntüleme: 32
  • gta 5.png
    9 KB · Görüntüleme: 28
  • valo.jpg
    29,1 KB · Görüntüleme: 19
Son düzenleme:

Sorun ekran kartında, donanımsal veya yazılımsal olabilir ben bu tarz sorunlardan pek anlamadığım için sadece yüzeysel tavsiyeler verebiliyorum. @kino belki siz AMD kartlardan anladığınız için yorum yapabilirsiniz.
 
Kart sevisten sağlam dönüyorsa sorun başka yerdedir. Ekran kartıyla daha fazla uğraşmaya gerek yok. Boşuna kurcalıyorsunuz.

Format atma, BIOS güncelleme, OCCT ile PSU testi, Memtest86 ile RAM kontrolü bunlar yapılabilecek şeyler. Ben o kartı kendi sistemime taksam %99 sorunsuz çalışacak.

Bir de tarayıcı açıkken falan sıkıntı çıkıyorsa şuna bakabilirsin.

 

Hocam peki bir oyun açtığımda CS, Valorant ve RDR gibi oyunlarda PC aniden donuyor ve oyunun sesi yüksek bir cızırtı sesine dönüşüyor bu da yazlımdan mı kaynaklı?
 
Hocam peki bir oyun açtığımda CS, Valorant ve RDR gibi oyunlarda PC aniden donuyor ve oyunun sesi yüksek bir cızırtı sesine dönüşüyor bu da yazlımdan mı kaynaklı?

Sistem kilitleniyor işte, yazılım/donanım bilinemez neden olduğu. Yukarıda dediklerimin hepsini yaptıktan sonra geri dönüş yapabilirsin.
 
Sistem kilitleniyor işte, yazılım/donanım bilinemez neden olduğu. Yukarıda dediklerimin hepsini yaptıktan sonra geri dönüş yapabilirsin.

Sorun ne yaptıysam düzelmedi. Sorun bence ekran kartında çünkü sistemin kendisi ve AMD Software bile ekran kartını işaret ediyor.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…