RX 6600 sistem donuyor

fahriaf

Decapat
Daha fazla  
RX 6600 ekran kartımla ilgili bir sorun olmuştu ve garantiye gönderdik. Bize herhangi bir sorun olmadığını ve ekran kartının sürücülerini güncelleyip geri yolladılar. Bu sorun ekran kartını aldığımdan beri devam ediyor. Frekans ayarını indirsem bile tekrar hata alıp eski ayara dönüyor. Sorunu 3 aydır bulmaya çalışıyorum fakat PC bazen donuyor, bazen oyun donup ekran kararıp oyun kapanıp çalışmaya devam ediyor, bazen PC sadece açık olduğunda ekran 1 saniyeliğine gidip gelip doygunluk ve görüntü kalitesi düşüyor oyuna girdiğimde de donmalar oluyor. Bilgisayar alma hevesim vardı aldımda ama aldığıma bin pişmanım.

Hayır hocam yapayım mı?

Yap.

Yap.

Hepsini teste sokayım mı hocam SSD dahil.

Yap.

Testi yaptım hocam sonuçları atayim mi?

Son düzenleme:
Hepsini teste sokayım mı hocam SSD dahil.

Testi yaptım hocam sonuçları atayim mi?

Sonuçlar böyle.

Sonuçlar böyle.

Üstte aşırı ısınma algılandı diyor işlemcimi ısınıyormuş?

Testi yaptım amge in aşırı ısnıma CPU usaası tmpın2'ninde aynı şekilde olması kafamı daha çok karıştırdı. PC elimde patladı gibi.

Sonuçlar böyle.

Üstte aşırı ısınma algılandı diyor işlemcimi ısınıyormuş?

Testi yaptım CPU usage in aşırı ısnıma CPU usaası tmpın2'ninde aynı şekilde olması kafamı daha çok karıştırdı. PC elimde patladı gibi.

Dosya Ekleri

• stabilitytest.png
    stabilitytest.png
    39,4 KB · Görüntüleme: 40
  • dsd.png
    dsd.png
    224,5 KB · Görüntüleme: 46
Son düzenleme:
Testi yaptım amge in aşırı ısnıma CPU usaası tmpın2'ninde aynı şekilde olması kafamı daha çok karıştırdı. PC elimde patladı gibi.

CPU throttle yapıyor ama sıcaklığı Statistics kısmından görüyorsun buradan değil. İşlemcin ya da anakartın aşırı ısındığı için çöküyor, hata veriyor sistem.

Göreceğin üzere ekran kartlık bir durum yok. Anakartın çöp bir model ya da işlemcini soğutamıyorsun. İşlemci sıcaklığı normalse anakartını servisine gönder.

CPU throttle yapıyor ama sıcaklığı statistics kısmından görüyorsun buradan değil. İşlemcin ya da anakartın aşırı ısındığı için çöküyor, hata veriyor sistem.

Göreceğin üzere ekran kartlık bir durum yok. Anakartın çöp bir model ya da işlemcini soğutamıyorsun. İşlemci sıcaklığı normalse anakartını servisine gönder.

Anakartım Gigabyte H610M sh2.işlemcide ayrıyeten bir soğutucu kullanmıyorum kutudan çıkan dahili soğutucuyu kullanıyorum. Statistics kısmınıda atmışdım sanırsam ama tekrat atayım.

Anakartım Gigabyte H610M sh2.işlemcide ayrıyeten bir soğutucu kullanmıyorum kutudan çıkan dahili soğutucuyu kullanıyorum. Statistics kısmınıda atmışdım sanırsam ama tekrat atayım.

MSI Afterburner ile oyun içindeki sıcaklığına bakayım mı?

MSI Afterburner ile oyun içindeki sıcaklığına bakayım mı?
Sıcaklığa bakıyim diye GTA5'e girdim max 62 dereceyi gördüm ama 2 dakika sonra oyun kapandı.

Son düzenleme:

Sıkıntı çok büyük ihtimalle anakartta. BIOS güncellemesi yap ve BIOS pilini söküp 5 dakika bekledikten sonra geri tak. Çözeceğine çok düşük ihtimal veriyorum ama denenebilir. Ya sensör arızası ya da donanım arızası var servisin görmesi lazım.

Sıkıntı çok büyük ihtimalle anakartta. BIOS güncellemesi yap ve BIOS pilini söküp 5 dakika bekledikten sonra geri tak. Çözeceğine çok düşük ihtimal veriyorum ama denenebilir. Ya sensör arızası ya da donanım arızası var servisin görmesi lazım.

Hocam peki bu sistemin ve bazı oyunların ekran kartında sorun var sürücü günceleyin demesi
Yazılım kaynaklı mıdır?

Hocam peki bu sistemin ve bazı oyunların ekran kartında sorun var sürücü günceleyin demesi
Yazılım kaynaklı mıdır?

Oyunların hata tespiti doğru değildir. Sistem bir şekilde kafayı kırınca ekran kartı da birlikte çöker normaldir. Bu çökme esnasında DX hatası ya da sürücüyü güncelleyin gibi alakasız uyarılar çıkabilir.

Stres testleri gösterdiği üzere anakartının kuzey köprüsü sıcaklığı anormal derecede artıyor ya da sensör böyle algılıyor. Sorunun burada, ekran kartı ihtimaller dahilinde değil.

Oyunların hata tespiti doğru değildir. Sistem bir şekilde kafayı kırınca ekran kartı da birlikte çöker normaldir. Bu çökme esnasında DX hatası ya da sürücüyü güncelleyin gibi alakasız uyarılar çıkabilir.

Stres testleri gösterdiği üzere anakartının kuzey köprüsü sıcaklığı anormal derecede artıyor ya da sensör böyle algılıyor. Sorunun burada, ekran kartı ihtimaller dahilinde değil.

Sağ olun hocam yardımınız için teşekkür ederim

Technopat Haberler

Geri
Yukarı