RX 6600 sistem donuyor

Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, sistemimde yükseltmeler yaptım işlemcimi, ekran kartımı değiştirdim. Bunları yaptıktan sonra bilgisayarımda donmalar olmaya başladı. Başlarda sadece oyunlarda sıradan gecikmelerden olduğunu düşündüm ama masaüstünde Windows ekranındayken bile donma yaptığını fark ettim. Bu donmalar uzun süreli olmuyor üç saniye sürüyor. Parça değişiminden sonra bunları yapması çok sinir bozucu darboğaz yapacak parçalarda seçmedim sizce neden olabilir?
  • Anakart: MSI A320M PRO-VH Plus.
  • İşlemci: Ryzen 5 5600.
  • RAM: G.Skill DDR4 3200MHz 16 GB.
  • Ekran k: RX 6600.
  • SSD: Lexar 1TB.
(CrystalDiskInfo uygulamasından SSD sağlığını kontrol ettim herhangi bir sorun göremedim)

Anakart dışında çoğu parçamız birbirine yakın ekran kartı driverını güncellediniz mi ya da güncelledikten sonramı olmaya başladı? Ben driver sürümünü 24.12.1 kullanıyorum herhangi bir kasma donma yok bende.
Ekran kartı sürümü yazdığınız gibi 24.12.1

Sürümü 23.12.1 yapıp dener misin?

Eğer ki işe yaramazsa anakart işlemciyi besleyemiyor da olabilir belki.

Deneyip bilgilendireceğim.

Donanımsal bir problem olabilir o zaman. Sistemlerimiz birbirine çok yakın driver sürümleride aynı. AMD S. A. M açık değilse açar mısınız? Açıksada kapatıp deneyebilirsiniz.

Çözümü buldunuz mu?
Dediğinizi yaptım, donma olacak mı diye biraz zaman öldürdüm ve yine oldu.

Donanımsal bir problem olabilir o zaman. Sistemlerimiz birbirine çok yakın driver sürümleride aynı. AMD S. A. M açık değilse açar mısınız? Açıksada kapatıp deneyebilirsiniz.
S.A.M. açık, kapatıp deneyeceğim.

S.A.M kapalı halde de aynı sorunla karşılaştım

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı