Çözüldü RX 6600 sistem görüntü gelmiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

neux0

Hectopat
RAM
Team T-Force Vulcan TUF Gaming Alliance 16 GB 2x8 GB DDR4 3600MHz CL18
SSD veya HDD modeli
Samsung 870 EVO SATA 3.0 1TB
Ekran kartı
ASUS Dual RX 6600 8 GB GDDR6 128bit
Anakart
ASUS TUF Gaming 550M-Plus
İşlemci
AMD Ryzen R5 5600
Merhaba. Sistem parçalarını bugün tamamladım ve montajını yaptım. Tuşa bastım Acer ekranda görüntü desteklenmiyor dedi. BIOS flashback ile BIOS güncellemesi yaptım yine aynı hatayı aldım. Sonra televizyon ekranına taktım sinyal yok dedi. HDMI bağlantı portunu kullanıyorum. Ne yapmalıyım? Kafayı yemek üzereyim.

Çözüm
HDMI kablosu kutu içinden çıkan kablo mu ? Varsa DP kablosu deneyin lütfen. Anakart üzerinde Debug LED ışıkları var mı ? Dikkat eder misiniz buna. Bilgisayarı açtığınız zaman anakart RAM bölgelerinde, ya sağ kısımda, ya da hafif üst kısımda olması gerek eğer Debug LED göstergesi varsa, yoksa eğer Debug Q-LED bağlantısı yapmanız gerekir. Bunun için kasanın Power LED kablosunu anakart üzerinde ki girişe takmalısınız. Böylece donanımlara ait bir çakışma, hata varsa anlamış oluruz.
Düzgün kurulmamış olabilir. Downgrade yap ya da beta sürüm dene.

Yaptım, yine olmadı.

Başka bir ekran kartı takıp Windows'a giriş yaptım daha sonra RX6600 sürücüleri yükledim. Windows ekranı gelince görüntü gelmeye başlıyor. BIOS yerinde(boot öncesi) sinyal yok devam ediyor.

Başka bir ekran kartı takıp Windows'a giriş yaptım daha sonra RX6600 sürücüleri yükledim. Windows ekranı gelince görüntü gelmeye başlıyor. BIOS yerinde(boot öncesi) sinyal yok devam ediyor.

Boot olana kadar görüntü yok ama boot sonrası her şey çok normal. Test de yaptım, gayet akıcı ve bir sorun yok. Sadece boot olmadan önce ve boottan sonra driver yoksa görüntü gelmiyor. Ne yapmalıyım? DP kablosu alıp denesem gelir mi acaba?

Son düzenleme:
DP kablosundan ziyade monitör ile alakalı olabilir.

Monitör ile alakalı olsa Windows üzerinde de görüntü sorunu olmaz mıydı diye düşünmeden edemiyorum. Cidden karmakarışık bir duruma girdi. Parçalar bozuk mu diye şüphe ediyorum ama bozuk olsa bir kere bile görüntü gelmezdi/ısınma problemi oluşurdu diye düşünüyorum (attığım SS'ler). Parçalarda bir bozukluk olabilir mi sizce? Bari bunu bileyim de ona göre daha fazla denemeyip iade kovalayayım. (çok fazla yazıyorsam kusura bakmayın, gerçekten çok sıkıntı ediyorum.)

Monitör ile alakalı olsa Windows üzerinde de görüntü sorunu olmaz mıydı diye düşünmeden edemiyorum. Cidden karmakarışık bir duruma girdi. Parçalar bozuk mu diye şüphe ediyorum ama bozuk olsa bir kere bile görüntü gelmezdi/ısınma problemi oluşurdu diye düşünüyorum (attığım SS'ler). Parçalarda bir bozukluk olabilir mi sizce? Bari bunu bileyim de ona göre daha fazla denemeyip iade kovalayayım. (çok fazla yazıyorsam kusura bakmayın, gerçekten çok sıkıntı ediyorum.)
Sorun yok seve seve yardımcı olurum. Şöyle yapalım sakin olun, en baştan aldığınız problemleri sırasıyla söyleyin.

Sorun yok seve seve yardımcı olurum. Şöyle yapalım sakin olun, en baştan aldığınız problemleri sırasıyla söyleyin.

Tüm yazdığım iletileri bir iletide toplamış olayım o zaman.

Öncelikle SSD hariç tüm parçaları teker teker kasanın içine monte ettim. HDMI girişini ekran kartına ve monitöre bağladım. Açtım, Monitörde "giriş desteklenmiyor" bilgi kutucuğu ile karşılaştım. Daha sonra anakarta bakınca boot ışığının yeşil yandığını gördüm yani bir sorun yoktu. 5-10 kere aç kapat yaptım belki düzelir müzelir diye ama sorun hâlâ aynıydı. RAM'lerdendir diye RAM'leri söküp diğer bilgisayarda denedim ama çalıştı. PSU'dandır deyip onu da denedim o da çalıştı. Daha sonra televizyona taktım onda "no signal" yazdı. 2-3 kere denedim yine aynısını yazdı daha sonra yemek yemeye gittim tekrar kontrol ettim bir baktım ekrana bilgi ekranı geldi, "the VGA Card is not supported by UEFI driver." yazıyordu. Ben de F1'e basıp geçtim, ekran gitti. Daha sonra başka bir ekran kartı ile (HD2400-VGA girişti) denedim, görüntü geldi ve her şey normaldi. BIOS'a girdim CSM'yi enabled yaptım, RAM'leri 3600MHz'ye çektim daha sonra restart attım ve "the System has posted is safe mode" yazısı ile karşılaştım(kırmızı logolu). Sonra F1 bastım yine gitti gelmedi. Tekrar diğer ekran kartını ve SSD'yi taktım RX6600 driverini kurdum, sistemi kapatıp RX6600'yı tekrar taktım ve boot ekranından sonra görüntü gelmeye başladı her şey(sıcaklık, akıcılık vs) normaldi. Performans testi falan yaptım bir sorun göremedim. Sonra test için Valorant indirdim yüksek ayarlarda 350-400 civarı FPS değerlerine ulaştım, sevindim ama PC'ye restart atınca Windows boot ekranına gelene kadar görüntü hâlâ gelmiyor. Bu yazıları yazarken acaba BIOS için default port olarak DP mi ayarlı da ona mı takmak lazım vs diye düşündüm. Şu an bu iletiyi bu bilgisayardan(RX6600 takılı) yazıyorum. Umarım açıklayabilmişimdir.

BIOS ekranının gelmemesi monitör kaynaklıdır genelde. DP to HDMI veya HDMI to VGA deneyip görüntü almaya çalışın. Sorununuz anakart ile alakalı da duruyor ama %10 gibi birşey. Kasayı alıp arkadaşının monitöründe denedin mi?

BIOS ekranının gelmemesi monitör kaynaklıdır genelde. DP to HDMI veya HDMI to VGA deneyip görüntü almaya çalışın. Sorununuz anakart ile alakalı da duruyor ama %10 gibi bir şey. Kasayı alıp arkadaşının monitöründe denedin mi?

Şükürler olsun, bir yerden HDMI to VGA buldum çalıştı. Ama hâlâ bu saçmalığı anlamadım. Her neyse herkese çok teşekkür ediyorum. Bu konu umarım benim gibi bu sorunu yaşayan arkadaşlara yol gösterir. Hepinize teşekkür ediyorum, iyi ki varsınız 💖

Şükürler olsun, bir yerden HDMI to VGA buldum çalıştı. Ama hâlâ bu saçmalığı anlamadım. Her neyse herkese çok teşekkür ediyorum. Bu konu umarım benim gibi bu sorunu yaşayan arkadaşlara yol gösterir. Hepinize teşekkür ediyorum, iyi ki varsınız 💖
Sorunun kablo olduğuna inanmadınız bir türlü. Geçmiş olsun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı