Sistem bilgileri;
Sapphire RX 6600 8 GB RAM.
600W 2.el aldığım Cooler Master PSU.
i5 10400F işlemci.
16 GB 2727MHz RAM.
Arkadaşlar ekran kartını ve işlemciyi alalı daha 1 yıl olmadı ancak kullandığım PSU 2.el alınmıştı ama yine de çok iyi bir PSU'ydu. Ekran kartı almadan önce RX 6500 XT kullanıyordum ve hiçbir sorun olmadan oyun vs oynuyordum hiçbir sorun gözükmüyordu, ancak ben işlemci ve yeni ekran kartı aldığım vakit PSU'da 6 pin güç kablosu oldugunu fark ettim ve yeni aldığım RX 6600 ekran kartı 8 pin istiyordu bende internetten 70 liraya bir 6 to 8 pin çevirici aldım ve sisteme taktım sistem güzel çalıştı oyunlar vs oynadım ancak bir süre sonra Cyberpunk Battlefield 5 ve yüksek kaliteli oyunlarda, yüksek FPS'li oyunlarda sürekli bilgisayar 10 15 dk sonra siyah ekran veriyor kulaklıktan vıııızzz VIII'ı gibi donma sesleri geliyor klavye ışıkları yanıyor ancak ışığı kapat aç yapmaya çalıştığımda tuşları algılamıyor kısaca bilgisayar donuyor ve siyah ekranda kalıyor bilgisayarı resetleyene kadar da sorun çözülmüyor. Bir süre böyle idare ettim FiveM oynarken bu sorun olmuyordu ancak 2 gün önce bu sorun fivemada geçti ve FiveM oynarken sürekli çökmeler sürekli bu olayı yaşamaya başladım 10 dk oyun stabil çalışıyor sonra bu sorunu yaşıyorum. Ve 1 gün öncesinde bu sorunu yaşadığımda normalde stabil açılan bilgisayar uzun bir süre açılmadı ve açıldığında mavi ekran ekran donması gibi hatalar verdi. 1 gün bilgisayarı açmadım ancak şimdi açtığımda yine aynı şekilde FiveM'da sorun vermeye başladı masaüstündeyken hiçbir sorun olmuyor veya 30dakikalık sistem testi ve ekran kartı testi yapınca da bir sorun olmuyor. Sorunun ne olduğunu tam anlayamadım PSU ömrümü bitti yoksa bu 6 to 8 pin çeviricimi PSU ile ekran kartını soruna itiyor. Aşağıda PSU testi mevcut.
Eki Görüntüle 2275179