RX 6600 Sistemde 3DMark Testi Skor Düşük Çıkıyor

Gapirkont

Kilopat
Katılım
5 Haziran 2018
Mesajlar
2.640
Çözümler
7
RX 6600 ve i3-12100F kullanıyorum. İlk testte bazı yerlerde GPU kullanımım %50'lere kadar düştü, normal midir bilmiyorum. Test sonucunda ise ortalama 8091 olması gerekirken ben 7679 almışım. Sebebi ne olabilir? En son voltaj ile OC yapmıştım, sonrasında hemen geri çekmiştim. O sebeple zarar görmüş olma ihtimali var mı kartın?

Not: İşlemcimin normalde en fazla turbo hızı 4.3 GHz ancak benimki en fazla 4.1 GHz'e çıkıyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Testi tekrarlayabilirsin. Yaptığın OC denemesi karta bir zarar vermemiştir. Afterburner yerine Radeon üzerinden OC yaptığını düşünüyorum.

Evet hocam, hatta bir konu açmıştım ve sizin verdiğiniz ayarları yapmıştım hatırlarsınız belki. Bir zarar gelmeyeceğini söylemiştiniz ancak yine de en ufak bir crash bile yesem direk aklım yaptığımız o.c ye gidiyor. Testi tekrarlıyorum, sonuçları yazacağım.
 
@Gapirkont GPU kullanımını geri çeken şey RAM, işlemci, depolama, işletim sistemi kaynaklı da olabilir. Ekran kartının performansı sistemin kalanına bağlı olduğundan bu daha olası.

Hocam şimdi de böyle bir skor aldım. Yine ortalama skordan düşük. Dediğim gibi yer yer GPU kullanımı düşüyor, işlemci çekirdeklerinin maksimum 80 civarlarına çıktığını gördüm. Muhtemelen RAM, depolama veya işletim sistemi kaynaklı düşüyor GPU kullanımı. Çünkü ortalama skoru RX 6600 ile i3 12100F kullanan kişilerin ortalamasını söylüyor. Sizce skorumun düşük olmasının sebebi GPU kullanımının düşmesi mi? GPU kullanımının düşmesinin sebebini nasıl öğrenebilirim?
 

Dosya Ekleri

  • 3d.PNG
    3d.PNG
    779,4 KB · Görüntüleme: 20
@Gapirkont gördüğün gibi bu sefer GPU puanı yükselmiş. Belli test esnasında bir şey sistemi tıkıyor bunun kesin sebebini söylemek zor. İşlemcin 80 dereceleri görüyorsa frekans düşürür veya hafif thermal throttle yapabilir.

İşlemci en fazla 60 dereceye ulaşmış. Endişelenmem gereken bir durum var mı sizce puanımın düşük çıkması konusunda?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı