Arkadaşlar merhaba. Daha öncesinde de bu konu ile alakalı bir konu açmıştım fakat ne yaparsam yapayım bir çözüm bulamamıştım. Bir çözüm bulamayınca artık pes etmiştim, fakat bu droplar artık iyice canımı sıkmaya başladı. Oyun oynarken bütün değerleri takip ediyorum, hatta ekran kaydını bile alıyorum belki bir şeyler yakalarım diye ama değerlerde hiçbir şey yok. Tam anlamıyla hiçbir şey yok arkadaşlar. Ben de artık sorunu bilgisayarda değil, evdeki elektrik tesisatına bağlamaya başladım. Bildiğim kadarıyla binada topraklama yapılmamış. Bu durum bilgisayarda FPS düşmesi sorununa yol açar mı? Çünkü aklıma başka hiçbir şey gelmiyor. Her şeyi denedim, fakat çözüm bulamadım. Aşağıya merak eden olursa diye değerleri de bırakacağım. Yardımcı olan/olmayan herkese şimdiden teşekkür ederim.
İlk videodan FPS düşmesi görüntüleri:
Bu da 2. videodan FPS düşmesi görüntüleri:
Görmüş olduğunuz gibi, FPS'im sabit 240'tayken bir anda 220 seviyelerine düşüyor ve anlık takılmalar yaşanıyor. Eğer video isteyen olursa da YouTube'a atabilirim, sorun değil. Yeter ki bu sorunuma bir çare bulabileyim. FPS'i başka bir seviyeye indirirsem bu sefer de daha farklı bir FPS düşmesi yaşanıyor. Mesela 144'e sabitlesem 119-120 seviyelerine düşüyor.
İşin kötü tarafı, hiçbir şekilde çözüm bulamıyor olmam. Ne yaparsam yapayım, hangi çözümü denersem deneyeyim hiç düzelmedi. Bilgisayar ile alakalı aklıma gelebilecek her şeyi yaptım forumdaki arkadaşların da desteğiyle. Artık bu yaşadığım sorunu evdeki topraklama olmayan elektrik tesisatına bağlamaya başlıyorum. Çünkü aklıma başka hiçbir şey gelmiyor.
Arkadaş özellikle işlemcinin önemli olduğu bir oyunu oynamaya çalışıyor. Ayrıca hayır, R5 5600 bile zar zor tama yakın besleyebiliyor. R5 5500'ü besler demek, R5 1600 RTX4090 besler demeye benziyor.
Konu hakkında bir bilgim yok hocam, o yüzden bir şey diyemeyeceğim. Fakat ben de darboğaz olduğunu düşünmüyorum.
Peki bir çözüm öneriniz var mı? Ya da sorunu anlamak için ne yapmalıyım? Günlerdir forumdan bir çözüm önerisi bekliyorum, fakat sanırsam bu sorunla alakalı pek bilgi yok insanlarda. Çünkü yaşadığım FPS drop'un hiçbir mantıklı açıklaması yok gibi benim gözümde.
Konu hakkında bir bilgim yok hocam, o yüzden bir şey diyemeyeceğim. Fakat ben de darboğaz olduğunu düşünmüyorum.
Peki bir çözüm öneriniz var mı? Ya da sorunu anlamak için ne yapmalıyım? Günlerdir forumdan bir çözüm önerisi bekliyorum, fakat sanırsam bu sorunla alakalı pek bilgi yok insanlarda. Çünkü yaşadığım FPS drop'un hiçbir mantıklı açıklaması yok gibi benim gözümde.
Hocam bende aynı ekran kartına sahibim. Fps düşüşleri hakkında 2-3 konu açtım fakat bir çözüme ulaşamadım. Sürücüden kaynaklanıyor diye biliyorum, AMD bu sorunları düzeltene kadarda sorun çözülmeyecek gibi.
Hocam bende aynı ekran kartına sahibim. Fps düşüşleri hakkında 2-3 konu açtım fakat bir çözüme ulaşamadım. Sürücüden kaynaklanıyor diye biliyorum, AMD bu sorunları düzeltene kadarda sorun çözülmeyecek gibi.
Hocam ben eski sürücüleri de denedim, Windows'un kendi otomatik olarak yüklediği sürücüyü de denedim, en güncel sürücüyü de denedim fakat sorunum çözülmedi. Siz eski sürücüyü yükleyerek mi çözdünüz sorununuzu?
Hocam ben eski sürücüleri de denedim, Windows'un kendi otomatik olarak yüklediği sürücüyü de denedim, en güncel sürücüyü de denedim fakat sorunum çözülmedi. Siz eski sürücüyü yükleyerek mi çözdünüz sorununuzu?
anlık fps düşmeleri diğer donanımların ekran kartını besleyemesinden olur zaten ekran kartından olmaz genelikle geçende amd ekran kartını kullanan birine önyargıdan dolayı sürekli driver silip yüklettiler düzelmedi sonra işlemciyi yükseltince düzelmişti.
anlık fps düşmeleri diğer donanımların ekran kartını besleyemesinden olur zaten ekran kartından olmaz genelikle geçende amd ekran kartını kullanan birine önyargıdan dolayı sürekli driver silip yüklettiler düzelmedi sonra işlemciyi yükseltince düzelmişti.