RX 6600 sistemde Black Ops 6 bulanık görünüyor

Yer
İstanbul
Daha fazla  
Black Ops 6 campaign modunu oynuyorum ama ayarları ultraya almama rağmen oyun aşırı bulanık görünüyor. Upscaling metodlarının hepsini denedim fakat çözüm olmadı.

Sistemim:

Ryzen 5 5600.
RX 6600.
2x8 16 GB 3200MHz RAM.
Oyun SSD'de kurulu.

Ekran kartiniz AMD marka, DLSS gibi kaliteli upscaling metodunu kullanamazsiniz. FSR da DLSS kadar memnun edici bir performans vermiyor diye dusunuyorum sahsen. O yuzden FSR acsaniz da cok yuksek acmayin derim. Ayarlarinizda "resolution scale" diye bir secenek olmali. O ayari %100 olarak fullerseniz ekran kartiniz oyunun goruntu kalitesini monitorunuzun goruntu kalitesi ile ayni boyutta render islemi yapacaktir. Bende de sahsen grafikleri biraz yuksek acip VRAM zorladigim zaman ilk seferde resolution scale ayari kendi kendine %70'lere kadar falan iniyor, o sekilde oyun kendi kendine VRAM uzerine bindirdigi yuku hafifletmeye calisiyor.

Ekran kartiniz AMD marka, DLSS gibi kaliteli upscaling metodunu kullanamazsiniz. FSR da DLSS kadar memnun edici bir performans vermiyor diye dusunuyorum sahsen. O yuzden FSR acsaniz da cok yuksek acmayin derim. Ayarlarinizda "resolution scale" diye bir secenek olmali. O ayari %100 olarak fullerseniz ekran kartiniz oyunun goruntu kalitesini monitorunuzun goruntu kalitesi ile ayni boyutta render islemi yapacaktir. Bende de sahsen grafikleri biraz yuksek acip VRAM zorladigim zaman ilk seferde resolution scale ayari kendi kendine %70'lere kadar falan iniyor, o sekilde oyun kendi kendine VRAM uzerine bindirdigi yuku hafifletmeye calisiyor.
Hocam resolution scale zaten 100'de. Dynamic Resolution da kapalı. Düşmüyor yani çözünürlük. 1080p'de oynuyorum. Görüntü bu şekilde;

Öncelikle üzgünüm ama maalesef sorununuzun tam bir çözümü yok. Sizden kaynaklı değil, oyundan dolayı. CoD oyunlarında Anti Aliasing ayarları değiştirilemiyor veya kapatılamıyor. Bunun yerine DLSS, FSR vb teknolojilere zorluyorlar oyuncuları. Asıl bulanıklığın sebebi bu Anti Aliasing. TAA - TAA High arası bir değeri kullanıyoruz mecburen. Reddit'te falan da pek çok kullanıcı bundan şikayet ediyor senelerdir.

Bunun dışında aşağıdaki iki seçenek bir nebze olsun sizi rahatlatabilir. Ama tam çözüm olur mu, zannetmem.

Depth of Field : Kapatın. (Oyundaki manzara, arka plan görüntülerini bulanıklaştırır.) (Graphics>Quality)

Motion Blur : Kapatın. (Mouse'unuzu çevirdiğinizde ekranınız bulanıklaşır, bir bakıma gerçek hayattaki gibi kafanızı hızla çevirdiğinizde gözlerinizin keskinliğini yitirmesi gibi düşünebilirsiniz. Hem World Motion Blur hem de Weapon Motion Blur'u kapatın tabii. Black Ops'da ikiye ayırmışlar bu ayarı) (Graphics>View>Camera)

___________________________________________________________________________________________________________

Anti Aliasing Türü : Maalesef CoD oyunlarında Forced Anti Aliasing var. Ayar değiştirilemiyor. Ama başka oyunlarda belki işinize yarar diye yazayım istedim. Anti Aliasing kenar yumuşatma özelliğidir. Misal elektrik kabloları, ağaç yaprakları, masa-pencere kenarları vb şeylerin, kısaca oyundaki her şeyin keskinliğini/yumuşaklığını etkiler. Off - FXAA - MSAA - TAA - TAA High şeklinde ayarları vardır. Bunlardan Off zaten adı üstünde ayarı kapatıyor. FXAA ise görüntü keskinliğini artırır. Hatta bazen gereğinden fazla bile artırır ama benim gibi keskin görüntü sevenler eski bir teknoloji olsa bile FXAA kullanır. MSAA neredeyse işlevsizdir ve günümüzde modern oyunlarda yer almaz bile. TAA veya TAA High ise görüntüyü bulanıklaştırır ama kamera hareketlerini daha akıcı hale getirir. Eğer 4K gibi yüksek bir çözünürlükte oyun oynuyorsanız güzel bir deneyim sunabilir ama 2K veya 1080p gibi büyük çoğunluğun kullandığı çözünürlüklerde genelde başa bela oluyor. CoD oyunlarında maalesef TAA - TAA High arası bir değere kilitliyorlar oyunu.

Ancak harici programlarla bu ayar değiştirilebiliyor. Github'da paylaşılan bazı dosyalar var. Şahsen denemedim, o yüzden yorum yapamam ama tek çözümün o olduğundan bahsediliyor genelde. Ban riski vb şeyler konusunda dikkatli olun, iyi araştırın eğer böyle bir çözüme gidecekseniz.

Oyunun görselliği iyi değil, sistem gereksinimlerini düşük tutmak için böyle bir yol izlemişler. Görsellik konusunda öncü olan activision'un bunu yapmasını aklım almadı benim de oyunu ilk oynadığımda. 7. jenerasyon oyunları gibi gözüküyor oyun.

Oyunun görselliği iyi değil, sistem gereksinimlerini düşük tutmak için böyle bir yol izlemişler. Görsellik konusunda öncü olan activision'un bunu yapmasını aklım almadı benim de oyunu ilk oynadığımda. 7. jenerasyon oyunları gibi gözüküyor oyun.
Oyunu alip oynamadigim icin bilmiyorum henuz ama sosyal medyada izledigim kesitlerde oldukca iyi gorunuyordu acikcasi. Dediginiz dogruysa Activision gercekten cok garip bir is yapmis.

Öncelikle üzgünüm ama maalesef sorununuzun tam bir çözümü yok. Sizden kaynaklı değil, oyundan dolayı. CoD oyunlarında anti aliasing ayarları değiştirilemiyor veya kapatılamıyor. Bunun yerine DLSS, FSR vb teknolojilere zorluyorlar oyuncuları. asıl bulanıklığın sebebi bu anti aliasing. TAA - TAA high arası bir değeri kullanıyoruz mecburen. Reddit'te falan da pek çok kullanıcı bundan şikayet ediyor senelerdir.

Bunun dışında aşağıdaki iki seçenek bir nebze olsun sizi rahatlatabilir. Ama tam çözüm olur mu, zannetmem.

depth of field: kapatın. (oyundaki manzara, arka plan görüntülerini bulanıklaştırır.) (graphics>quality)

Motion blur: kapatın. (mouse'unuzu çevirdiğinizde ekranınız bulanıklaşır, bir bakıma gerçek hayattaki gibi kafanızı hızla çevirdiğinizde gözlerinizin keskinliğini yitirmesi gibi düşünebilirsiniz. Hem world Motion blur hem de weapon Motion Blur'u kapatın tabii. Black Ops'da ikiye ayırmışlar bu ayarı) (graphics>view>camera)

___________________________________________________________________________________________________________

anti aliasing türü: maalesef CoD oyunlarında forced anti aliasing var. Ayar değiştirilemiyor. Ama başka oyunlarda belki işinize yarar diye yazayım istedim. Anti aliasing kenar yumuşatma özelliğidir. Misal elektrik kabloları, ağaç yaprakları, masa-pencere kenarları vb şeylerin, kısaca oyundaki her şeyin keskinliğini/yumuşaklığını etkiler. Off - FXAA - MSAA - TAA - TAA high şeklinde ayarları vardır. Bunlardan off zaten adı üstünde ayarı kapatıyor. FXAA ise görüntü keskinliğini artırır. Hatta bazen gereğinden fazla bile artırır ama benim gibi keskin görüntü sevenler eski bir teknoloji olsa bile FXAA kullanır. MSAA neredeyse işlevsizdir ve günümüzde modern oyunlarda yer almaz bile. TAA veya TAA high ise görüntüyü bulanıklaştırır ama kamera hareketlerini daha akıcı hale getirir. Eğer 4K gibi yüksek bir çözünürlükte oyun oynuyorsanız güzel bir deneyim sunabilir ama 2K veya 1080p gibi büyük çoğunluğun kullandığı çözünürlüklerde genelde başa bela oluyor. CoD oyunlarında maalesef TAA - TAA high arası bir değere kilitliyorlar oyunu.

Ancak harici programlarla bu ayar değiştirilebiliyor. GitHub'da paylaşılan bazı dosyalar var. Şahsen denemedim, o yüzden yorum yapamam ama tek çözümün o olduğundan bahsediliyor genelde. Ban riski vb şeyler konusunda dikkatli olun, iyi araştırın eğer böyle bir çözüme gidecekseniz.

Kesinlikle doğru. DLSS mevzusu çıktıktan sonra bende bircok oyunda bu tarz bulanikliklar yasadim. RDR2 olsun Far Cry 6 olsun hepsinde var.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı