RX 6600 sistemde CS:GO 120 FPS'e düşüyor

İşletim sistemi
Windows 10

waxienn

Femtopat
Daha fazla  
RAM
GSKILL RipjawsV 2x8GB 3200MHz
SSD veya HDD modeli
CRUCIAL P3 500 GB SSD M.2
Ekran kartı
XFX RX 6600 Speedster Swft 210
Anakart
GIGABYTE A520M K DDR4 M.2 5100MHz (OC)
İşlemci
AMD Ryzen 5 5500
RX6600 ve Ryzen 5 5500 kullanıyorum. Kısaca tahmini sorunumdan bahsedeyim.

image.png

Gördüğünüz gibi CS:GO'da belli bir dakikadan sonra ortalama 200-300 arası FPS değerlerinden 120'den yukarı çıkamayacak kadar düşüyorum. Baktığımda işlemciyi kullanmadığını ekran kartına yoğunluk verdiğini gördüm. 3-4 gündür uğraşıyorum fakat bir çözüm bulamadım. Serverlarda daha çok yaşıyorum MM'de çok rastlamadım.

RX6600 ve Ryzen 5 5500 kullanıyorum. Kısaca tahmini sorunumdan bahsedeyim.

Eki Görüntüle 1882357

Gördüğünüz gibi CS:GO'da belli bir dakikadan sonra ortalama 200-300 arası FPS değerlerinden 120'den yukarı çıkamayacak kadar düşüyorum. Baktığımda işlemciyi kullanmadığını ekran kartına yoğunluk verdiğini gördüm. 3-4 gündür uğraşıyorum fakat bir çözüm bulamadım. Serverlarda daha çok yaşıyorum Mm'de çok rastlamadım.

Ana menüde 120FPS kısıtlaması otomatik geliyor olması gerek. Oyun içinde deneyin.

Ana menüde 120FPS kısıtlaması otomatik geliyor olması gerek. Oyun içinde deneyin.

Oyun içinde aldığım değerler zaten. Fps_max 0'da benim şikayetim CS:GO'nun bildiğim kadarıyla işlemci tabanlı olup ekran kartını kullanması bu da tahminimce düşük performans sağlıyor. (bilmişlik yapmak istemem emin değilim.)

Sıcaklık ve kullanım değerleriniz. Normal oyun içi ayarları kontrol edin.
Kontrol ettim herhangi bir sorun bulunmuyor.

Komutla fps_max değerini 0 (yani sınırsız) değil de 400'e almayı deneyin. Zaten CS max 400 FPS'e çıkıyor Valve sunucularında, ve bazen fps_max'ı direk 0 yapmak sorun çıkarabiliyor.

Ayrıca, FPS'e AMD'nin programından değil de CS'nin oyun içi performans ölçerinden show_fps 2 komutuyla bakın derim.

Komutla fps_max değerini 0 (yani sınırsız) değil de 400'e almayı deneyin. Zaten CS Max 400 FPS'e çıkıyor Valve sunucularında, ve bazen fps_max'ı direk 0 yapmak sorun çıkarabiliyor.

Ayrıca, FPS'e AMD'nin programından değil de CS'nin oyun içi performans ölçerinden show_fps 2 komutuyla bakın derim.

Dediklerinizi denedim zaten FPS düşüşünü kendimde hissediyorum yazana güvenerek değil. Düşük çözünürlükten dolayı darboğaz yapma şansı nedir?

Dediklerinizi denedim zaten FPS düşüşünü kendimde hissediyorum yazana güvenerek değil. Düşük çözünürlükten dolayı darboğaz yapma şansı nedir?
Öyleyse oyunun kendisinde sorun olabilir. CS:GO, Source oyun motorunu kullanıyor. Bu oyun motoru 19 yaşında, ondan böyle takılma tarzı sorunlar aslında biraz daha normal. 1-2 ay sabredip CS2'yi beklerseniz onda sorun zaten çözülmüş olacaktır, çünkü CS2 daha yeni olan Source 2 motorunu kullanıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı