Çözüldü RX 6600 sistemde ekran donuyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

watxh

Femtopat
Daha fazla  
Ekran herhangi bir oyun veya sayfada donuk kalıyor. Mouse imlecin hareket ettiği yerler açılıyor. Bunu bir türlü düzeltemedim bilgisayarı sıfırlardım driverlar güncel ekran kartı driverını sıfırlayarak da kurudum ama çözemedim. Oyunlarda performans düşüşü yaşamıyorum. Bilgisayar özellikleri ise ASUS RX6600, CPU ise Ryzen 5 5500.

Çözüm
Aynı sistemi kullanıyorum ekran kartını rx 550 den yükselttim 1 hafta falan oldu ilk taktığımda görüntü geldi daha sonrasında gitti vs. ddu ile eski sürücüyü silip kurdum sizde bi deneyin isterseniz.

Sürücüyle alakalıysa bu şekilde sorun çözülür büyük ihtimalle
Hocam konudan alakasız işlemci sıcaklığınız oyunlarda ne durumda ?

RAM kontrol edilmeli, sabit disk varsa hız düşürebiliyor(başıma gelmişti), işlemci sıcaklığı ne durumda?

Hocam konudan alakasız işlemci sıcaklığınız oyunlarda ne durumda?

Sıcaklık olarak 75-85 derece arası görüyorum.

RAM kontrol edilmeli, sabit disk varsa hız düşürebiliyor(başıma gelmişti), işlemci sıcaklığı ne durumda?
Hocam en son termal macun kullanmıştım ondan sonra başladı onunla alakalı olabilir mi? Sıcaklıklar oyunlarda en fazla 85 dereceyi görüyor. Sabit diskim bulunmuyor SSD kullanıyorum. RAM'i bilgisayarı aldığımdan beri hiç sök tak yapmadım RX6600 Driver'ndan kaynaklandığını düşünüyorum alakası olabilir mi?

Hocam kullandığım termal macun markası ''ELDEST Büyük Boy Hy-510 (35GR) 1.93 W/m.k Termal Macun'' uygun olmadığından kaynaklanabilir mi? İlk defa sürdüm birazda acemiliğim olmuş olabilir.

Son düzenleme:
Aynı sistemi kullanıyorum ekran kartını rx 550 den yükselttim 1 hafta falan oldu ilk taktığımda görüntü geldi daha sonrasında gitti vs. ddu ile eski sürücüyü silip kurdum sizde bi deneyin isterseniz.

Sürücüyle alakalıysa bu şekilde sorun çözülür büyük ihtimalle

Çözüm

Hocam teşekkürler dediğiniz gibi DDU kullanarak çözdüm sorunu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…