RX 6600 sistemde ekran donuyor

• Konuyu başlatan watxh
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 5
  • Görüntüleme 334

watxh

Femtopat
Daha fazla  
RAM
XPG Gammix D35 8GB 3200MHz CL16 DDR4 Ram (AX4U32008G16A-SBKD35) 2x
SSD veya HDD modeli
ADATA Legend 750 500GB PCIe NVMe
Ekran kartı
ASUS Dual Radeon RX 6600 V2 8GB GDDR6 128 Bit
Anakart
ASUS PRIME B550M-A/CSM 4600MHz
İşlemci
AMD Ryzen 5 5500 MPK 3.6GHz 16MB Önbellek 6 Çekird
Yine aynı şekilde bir konu oluşturmuştum, o çözüm o gün için işe yaradı ertesi gün yine bozuldu. Sorun aynı, anlatması zor olduğu için telefondan çektiğim görüntüyü bırakıyorum. Ekran herhangi bir oyun veya sayfada donuk kalıyor. Mouse imlecin hareket ettiği yerler açılıyor. Bunu bir türlü düzeltemedim bilgisayarı sıfırlardım driverlar güncel, ekran kartı driverını sıfırlayarak da kurudum ama çözemedim. Oyunlarda performans düşüşü yaşamıyorum. Bilgisayar özellikleri ise ASUS RX6600, CPU ise Ryzen 5 5500. AMD hata raporu aracı ile rapor yolladım 1 hafta hiçbir şekilde dönüş yapılmadı.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Gördüğüm kadarıyla görev çubuğunda bir sıkıntı yok genel olarak monitörde ekran kartına işaret eden bir problem görememiyorum. Donanımsaldan çok yazılımsal duruyor driver hata almış olabilir zaten bunu denediğinizden Windows'u temiz kurulum yapmayı deneyebilirsiniz. Ayrıca bu sorun BIOS'ta oluyor mu? Bu bize sorunun donanımsal mı yazılımsal mı olduğu hakkında bilgi verebilecek en iyi kaynak. Bilgisayar açılırken del tuşuna basarak BIOS'a girebilirsiniz.

Hocam öncelikle BIOS'ta hiç rastlamadım hep yaşanmıyor zaten. Temiz kurulum yaparken başka bir hata ile karşılaştım ekrana DPI ile görüntü verince ekran geç geliyor ve Windows kurulum aşamasında hiç görüntü gelmiyor o yüzden çok zor kurdum. Şöyle çözdüm DPI yerine HDMI kullandım nedense anında gecikme olmadan görüntüyü verdi. Gece gece saatlerce uğraştım. Yeni fark ettim eskiden de PC'yi ilk aldığım zamanlardan beri her zaman görüntü geç geliyormuş bilgisayar açıldığında çıkan ses kulaklıktan geldikten 3-4 saniye sonra ekran geliyor böyle bir hata daha var. Konuda ki hataya gelirsek yeni bilgisayarı kurabildim saatlerce uğraştım görüntüyle driverları yükledim şu an kullanıyorum bugün içerisinde yaşamazsam eğer konuyu sonlandırım. Görüntü hatası içinde RAM'leri söktüm olmadı BIOS pilini söküp taktım, olmadı hala o sorunu yaşıyorum HDMI kabosunuda kullanmak istemiyorum görüntü gecikmesi oluyor ve 144Hz görüntü veriyor şu anlık hazır sistemi aldığım gaming.gen.tr'ye ticket attım cevap bekliyorum yardımınız için teşekkür ederim.

Hocam aynı hatayı yaşıyorum bu sefer mouse'un gezindiği yerler açılmıyor yine de ekran aynı şekilde donuk kalıyor.

Son düzenleme:
BIOS versiyonunuz nedir? Güncel mi? Değilse BIOS güncelleyin. Chipset driverlarınız güncel mi, değilse güncelleyin. Driverları anakartın kendi web sitesinden kurun. Herhangi bir "driver kurulum programı" kullandıysanız, tüm driverları kaldırıp, sıfırdan kurun. DDU ile sistemde ki ekran kartı driverını silip, tekrar kurulum yapın safe modda. Windows orijinal mi? Güncel mi?

Aşağıdaki testleri yapıp, ekran görüntülerini ve karşılaşırsanız eğer hataların ekran görüntülerini buraya atın;

1. FurMark
2. Prime95
3. OCCT Power Testi (Min 20-25 Dakika)
4. OCCT VRAM Testi (Min 20-25 Dakika)
5. AIDA 64
6. Memtest86 (Internette bulabilirsiniz nasıl yapacağınızı)

Monitörünüzün marka modeli nedir? DisplayPort kablonuzu değiştirip test ettiniz mi? HDMI ile kullanırken bu sorunla karşılaştınız mı hiç?

on-board ekran kartı varsa onu kullanarak dene. olmassa windows'u safe modda açın bide. arkadaşın dediği gibi görev çubuğu aynı kalıyor, düşük ihtimal olsa da ram lere de bakın bi. çift slot kullanıyorsanız tek tek takabilirsiniz ya da slotları değiştirebilirsiniz

Bütün yardımcı olan hocalarıma teşşekür ederim yarım saat önce gaming.gen.tr'den mail geldi bütün kasayı kargoladım eğer sorun çözülemezse PC gelince hepsini deniyeceğim tekrardan teşşekürler.

Sistemim bugün kargodan geldi ve nota göre hiç bir problem yokmuş. PC'yi açtım sadece oyun testi ''Valorant'' birde ısı testi yapmışlar problem yok diye geri yollamışlar. PC'ye temiz kurulum yaptım sonra bütün drivleri Hocam'ın dediği gibi ASUS'un sitesinden indirdim 2-3 saattir sistemi kullanıyorum o videoda ki gibi hatayla karşılaşmadım. DDU ile ekran kartını temizleyip AMD'nin sitesinde ki son sürümü indirdim Driver'da daha günceli bulunuyor ama indirmedim galiba ondan kaynaklanıyormuş. Diğer ekran geç gelme problemine gelirsek o hala çözülmemiş temiz kurulum yaparken yine ekran gelmedi bu yüzden HDMİ kablosuyla kurulumu gerçekleştirdim tek sorun o kalmış gibi duruyor.

BIOS versiyonunuz nedir? Güncel mi? Değilse BIOS güncelleyin. Chipset driverlarınız güncel mi, değilse güncelleyin. Driverları anakartın kendi web sitesinden kurun. Herhangi bir "driver kurulum programı" kullandıysanız, tüm driverları kaldırıp, sıfırdan kurun. DDU ile sistemde ki ekran kartı driverını silip, tekrar kurulum yapın safe modda. Windows orijinal mi? Güncel mi?

Aşağıdaki testleri yapıp, ekran görüntülerini ve karşılaşırsanız eğer hataların ekran görüntülerini buraya atın;

1. FurMark
2. Prime95
3. OCCT Power Testi (Min 20-25 Dakika)
4. OCCT VRAM Testi (Min 20-25 Dakika)
5. AIDA 64
6. Memtest86 (Internette bulabilirsiniz nasıl yapacağınızı)

Monitörünüzün marka modeli nedir? DisplayPort kablonuzu değiştirip test ettiniz mi? HDMI ile kullanırken bu sorunla karşılaştınız mı hiç?
BİOS güncel, Chipset Driver'larda güncel, Windows'um da orjinal, dediğiniz gibi DDU ile silip Driver'ı indirdim ama DPİ ile ekran kullanınca ekran geç gelmesi düzelmedi. O kadar geç geliyor ki BİOS'girmek için F2 tuşuna basınız kısmı falan gözükmüyor ekranda ASUS yazısını görmeden bilgisayar başlıyor 4-5 sonra ekran geliyor HDMİ ile bu sorunu yaşamıyorum. Ekranı Laptopla denedim DPİ girişi olmadığından HDMİ ile denedim ondan yine geç açılma sorunu olmadı. Başka DPİ kablosu bulamadığım içinde başka bir kabloyla deniyemedim. Monitörün markası ''GameBooster GB-2418CF 23.6" 180Hz 1ms'' ekranı bilinçsiz aldım.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı