Kratocius
Megapat
Daha fazla
Öncelikle hepinize iyi günler direk konuya geçiyorum. Sorun başlıkta da belirttiğim gibi FPS düşmesi sorunu. Bilgisayarımı daha yeni aldım. Ama yeni olmasına rağmen basit ya da gelişmiş bir oyun olsun fark etmeksizin FPS düşüyor. God of War'da orijinal grafik ayarlarında oyunda normalde çok rahat 60+ FPS alıyorum ama yürürken koşarken savaşırken ya da savaşmadan ilerlerken hiç fark etmeksizin anlık düzenli FPS düşüşleri yaşıyorum. Öyle aman aman bir düşüş değil yani 80'den birden 10 civarına falan düşmüyor. Minik düşüşler ama düzenli olduğu için bir süre sonra rahatsızlık veriyor. Hadi diyebilirsiniz belki senin bahsettiğin oyun sağlam bir oyun o yüzdendir normal falan gibi cümleler kurabilir. Hayır. En basitinden bugün Minecraft indirdim. Önceden 1050 Ti ile shader paketi yüklü iken oynuyordum ona rağmen akıcı bir şekilde 55-60 FPS civarlarında takılıyordu. Şimdi hiçbir görüntü paketi olmadan shader ya da texture vs. girdim yeni bilgisayar ile bomboş oyunda 60 FPS alıyor gözüküyorum stabil gibi duruyor. Ama aslında değil. Yine FPS droplar alıyorum. Anlamış değilim. Wolfenstein: The New order denedim geçen gün oyunda grafikleri orta civarında tutuyum rahat şekilde oynatıyor. En yükseklere çekeyim yine FPS güzel seviyede 60 falan alıyorum. Ama tahmin edebileceğiniz gibi yine FPS düşüşleri alıyorum. Birkaç oyunda denesem. Siz bana optimizasyon sorunu var diyebilirsiniz belki ama eski, yeni veya sağlam grafikli, çöp grafikli hiç fark etmeksizin FPS düşüşleri alıyorum. Sistemim Ryzen 5 3500X Adata XPG 16 GB RAM ve RX 6600.