RX 6600 sistemde FPS düşmesi

Kratocius

Megapat
Daha fazla  
Öncelikle hepinize iyi günler direk konuya geçiyorum. Sorun başlıkta da belirttiğim gibi FPS düşmesi sorunu. Bilgisayarımı daha yeni aldım. Ama yeni olmasına rağmen basit ya da gelişmiş bir oyun olsun fark etmeksizin FPS düşüyor. God of War'da orijinal grafik ayarlarında oyunda normalde çok rahat 60+ FPS alıyorum ama yürürken koşarken savaşırken ya da savaşmadan ilerlerken hiç fark etmeksizin anlık düzenli FPS düşüşleri yaşıyorum. Öyle aman aman bir düşüş değil yani 80'den birden 10 civarına falan düşmüyor. Minik düşüşler ama düzenli olduğu için bir süre sonra rahatsızlık veriyor. Hadi diyebilirsiniz belki senin bahsettiğin oyun sağlam bir oyun o yüzdendir normal falan gibi cümleler kurabilir. Hayır. En basitinden bugün Minecraft indirdim. Önceden 1050 Ti ile shader paketi yüklü iken oynuyordum ona rağmen akıcı bir şekilde 55-60 FPS civarlarında takılıyordu. Şimdi hiçbir görüntü paketi olmadan shader ya da texture vs. girdim yeni bilgisayar ile bomboş oyunda 60 FPS alıyor gözüküyorum stabil gibi duruyor. Ama aslında değil. Yine FPS droplar alıyorum. Anlamış değilim. Wolfenstein: The New order denedim geçen gün oyunda grafikleri orta civarında tutuyum rahat şekilde oynatıyor. En yükseklere çekeyim yine FPS güzel seviyede 60 falan alıyorum. Ama tahmin edebileceğiniz gibi yine FPS düşüşleri alıyorum. Birkaç oyunda denesem. Siz bana optimizasyon sorunu var diyebilirsiniz belki ama eski, yeni veya sağlam grafikli, çöp grafikli hiç fark etmeksizin FPS düşüşleri alıyorum. Sistemim Ryzen 5 3500X Adata XPG 16 GB RAM ve RX 6600.

Kullanım değerlerini kontrol ettin mi? Bir sorun darboğaz vs. var mı? Sıcaklıklar ne durumda. Fan hızı vs.

Kullanım değerlerini kontrol ettin mi? Bir sorun darboğaz vs. var mı? Sıcaklıklar ne durumda. Fan hızı vs.

Hayır kesinlikle darboğaz yok. Ayrıca sistem hazır bir sistem yani işi bilenler tarafından da denenmiş testleri yapılmış bir sistem. İnternette bayağı bir detaylı araştırma yaptım. Yabancı sitelerde de insanlar hep bu tarz FPS droplardan şikayetçi aynı kartlarda. 6600 ve 6600XT vb. modellerde insanlar şikayetçi. Herkesin yazılımla alakalı bir sorundan şikayetçi olduğunu anladım yani büyük ihtimalle bir çözümü yok gibi. Gelecek yeni driverlar falan düzeltirse bilemeyeceğim. Ama çok sinir bozucu bir durum yani yıllar geçmesine rağmen bu sıkıntıların devam etmesi. Yıllar önce 1050 Ti ile bir sistem toplamıştım o zamanlar AMD ekran kartları almak istemiştim. Daha uygun çünkü fiyatları. Sonra herkes yazılım konusunda veya ona benzer konularda sıkıntılı olduğunu söylemişti ben de NVIDIA tarafına yönelmiştim. İyi ki de öyle yapmışım. Bir hata ettim risk aldım daha uygun diye gittim AMD aldım bu sefer aradan 5-6 yıl geçti hâla daha aynı sorunlar devam ediyor. Bilmiyorum ne yapacağım.
Monitörünüzde FreeSync özelliği varsa eğer bir kapatıp deneyin.

Yok hayır. Monitörüm sade, klasik 1080p bir monitör. O özelliği zaten desteklemiyor.

Hayır kesinlikle darboğaz yok. Ayrıca sistem hazır bir sistem yani işi bilenler tarafından da denenmiş testleri yapılmış bir sistem. İnternette bayağı bir detaylı araştırma yaptım. Yabancı sitelerde de insanlar hep bu tarz FPS droplardan şikayetçi aynı kartlarda. 6600 ve 6600XT vb. modellerde insanlar şikayetçi. Herkesin yazılımla alakalı bir sorundan şikayetçi olduğunu anladım yani büyük ihtimalle bir çözümü yok gibi. Gelecek yeni driverlar falan düzeltirse bilemeyeceğim. Ama çok sinir bozucu bir durum yani yıllar geçmesine rağmen bu sıkıntıların devam etmesi. Yıllar önce 1050 Ti ile bir sistem toplamıştım o zamanlar AMD ekran kartları almak istemiştim. Daha uygun çünkü fiyatları. Sonra herkes yazılım konusunda veya ona benzer konularda sıkıntılı olduğunu söylemişti ben de NVIDIA tarafına yönelmiştim. İyi ki de öyle yapmışım. Bir hata ettim risk aldım daha uygun diye gittim AMD aldım bu sefer aradan 5-6 yıl geçti hâla daha aynı sorunlar devam ediyor. Bilmiyorum ne yapacağım.

Yok hayır. Monitörüm sade, klasik 1080p bir monitör. O özelliği zaten desteklemiyor.
Sorununuz çözüldü mü? Benim de benzer bir sistemim var ve şu an garantiye gönderdim çözemediğim için

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı