RX 6600 sistemde görüntü bozulmaları

hayır hocam olmuyor. sadece youtube'da ve twitterdan video izlerken oluyor bazen.

Cities Skylines oynarken ilk Wattman hatamı yedim. Ekran kartı konusunda AMD şöyle mantıklı böyle performanslı diye yorum yapanlara aldanmamak gerekiyormuş. İade hakkım geçmeden iade mi etsem bilemedim.
Bendede aynı kart var hiç wattman yemedim bu wattman şans işimidir nedir AAA oyun oynuyorum ac valhalla hiçbir hata vermedi şuana kadar çok şükür. 22.11.5 sürümünü dene bi.

Bendede aynı kart var hiç wattman yemedim bu wattman şans işimidir nedir AAA oyun oynuyorum ac valhalla hiçbir hata vermedi şuana kadar çok şükür. 22.11.5 sürümünü dene bi.
Sanırım şans işi. Windows'um orijinal, orijinal olmayan hiçbir uygulama oyun vs kullanmıyorum. Donanımlarımın kalitesine güveniyorum, ekran kartı almadan önce en ufak sorun yaşatmadılar bana. PSU Corsair marka 550W 80+ ve yeterli gücü fazla fazla üretiyor. Driver desen WHQL ve son sürüm kurulu ama gel gör ki Wattman hatası aldım.
Dostum en son sürücüler her zaman en iyisi olmuyor. Eskisini ddu ile kaldır WHQL olan bir sürücüyü indir. Bu wattman bir bize gelmiyor sanırım :D
İnşallah gelmez dostum. Ama zaten WHQL olan sürücü kurulu durumda. Tekrar alırsam sürücüyü de değiştireceğim. Ekran kartının frekansını düşürerek performanstan feragat ettim, 1 saat kadar Cities Skylines oynadım hata vermedi. 8-10 fps kaybım oldu.

Sanırım şans işi. Windows'um orijinal, orijinal olmayan hiçbir uygulama oyun vs kullanmıyorum. Donanımlarımın kalitesine güveniyorum, ekran kartı almadan önce en ufak sorun yaşatmadılar bana. PSU Corsair marka 550W 80+ ve yeterli gücü fazla fazla üretiyor. Driver desen WHQL ve son sürüm kurulu ama gel gör ki Wattman hatası aldım.

İnşallah gelmez dostum. Ama zaten WHQL olan sürücü kurulu durumda. Tekrar alırsam sürücüyü de değiştireceğim. Ekran kartının frekansını düşürerek performanstan feragat ettim, 1 saat kadar Cities Skylines oynadım hata vermedi. 8-10 fps kaybım oldu.
Hocam sistem apu ise bazı konulara baktığımda ondan kaynaklı olabiliyormuş bir araştırın isterseniz. Onun dışında ramler son mhz de çalışıyor değil mi? Birde sanırım bir arkadaş demişti birkaç gün önce whql sürücüler değişmiş. Onun bi altındakini seçebilirsiniz.

Hocam sistem apu ise bazı konulara baktığımda ondan kaynaklı olabiliyormuş bir araştırın isterseniz. Onun dışında ramler son mhz de çalışıyor değil mi? Birde sanırım bir arkadaş demişti birkaç gün önce whql sürücüler değişmiş. Onun bi altındakini seçebilirsiniz.
İşlemci Apu hocam. Ramler 2933 mhz'de çalışıyor, işlemci de bu kadarını destekliyor zaten. Diğer konuları okuyarak DDU ile sildim driverı, 22.5.1 whql önerilmiş onu kurdum sıfırdan. Bakalım göreceğiz hata verecek mi. Yalnız eski drivera geçtiğim için Adrenalin üzerinden frekans oynamaları vs. yapamıyorum sanırım.

İşlemci APU hocam. RAM'ler 2933 MHz'de çalışıyor, işlemci de bu kadarını destekliyor zaten. Diğer konuları okuyarak DDU ile sildim driverı, 22.5.1 WHQL önerilmiş onu kurdum sıfırdan. Bakalım göreceğiz hata verecek mi? Yalnız eski drivera geçtiğim için adrenalin üzerinden frekans oynamaları vs. yapamıyorum sanırım.

Şahsen benim sistemi ilk açtığımda sürücü en yenisi ile kuruluydu ve görüntülerde bir gariplik oluyordu. Bende WHQL sürücü indirip şu AMD'nin ek görüntü ayarlarını kapattım ( hani şu AMD chill falan var ya ) tek görüntü netleştirme vs %50'de kaldı ve sorun çözüldü. Bazılarında bu ayarlar açık olunca WattMan hatası aldıklarını söylemişlerdi. Sende de açıksa kapat derim.

Konuyu sonradan okuyup benim gibi Wattman hatası alanlar varsa; BIOS ekranına giderek A-XMP ayarını kapatın(default yapın). Yani aslında ramlerinizin frekansını default yapın. Ben böyle yaptım sonrasında bir problem yaşamadım. Yine olmazsa Adrenalin üzerinden ekran kartınızın frekansını azaltın. Wattman sorunu büyük oranda bununla alakalı sanırım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı