RX 6600 sisteme ilk güç verildiğinde açılmıyor

Odabasli

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
ASUS EX-A320M-GAMING
Ryzen3 2200G
MSI GTX1660 Super GamingX
Corsair LPX 8gb 3000mhz & 3200mhz
Gigabyte 550P (550W)
Meslek
Öğrenci
RAM
Corsair 8x2 3200mhz cl16
SSD veya HDD modeli
Apacer 512gb NVMe M2 SSD - Sandisk 480gb Sata SSD
Ekran kartı
Rx 6600
Anakart
Msi A520M-A Pro
İşlemci
R5 5600x
Merhaba, bilgisayarımı güçten söküp bir daha taktığımda (kondansatörler tamamen boşaldığında) ekteki videoda olduğu gibi PSU'ya sürekli güç gelip gidiyor kandansatör sesinden anlaşılıyor ayrıca güç tuşunun ledide eş zamanlı olarak gidip geliyor. Güç tuşu hiçbir şeyi etkilemiyor. Video yüklenmiyormuş yeni fark ettim. PSU'yu prizden sökmediğim sürece böyle bir sıkıntı yok tamamen sorunsuz şekilde kullanıyorum bilgisayarı ancak ne zaman söksem bu şekilde oluyor. Geçenlerde komple dağıtmıştım kasayı sadece anakart takılı olacak halde bütün komponentleri söktüğüm zaman hatırladığım kadarıyla yine bazen gelip bazen gelmiyordu, PSU testlerini yaptım ayrıca PSU çalışıyor bir sorun yok donanımım da çalışıyor her parçayı teker teker söküp taktım test ettim sorun devam ediyor, geçen söktüğümde çalışır durumda kasayı topladığımda sıvı soğutmayı yerine taktıktan sonra aynı sorunu yapmaya başladı ancak sıvı soğutmanın radyatörünü monte ettiğimde oldu, yani pompada vesaire bir sorun olduğunu sanmıyorum. Radyatörü takmadan test ederken aynı hizada elimde tutarak ettim yani konumda da bir sorun yok. Şunu da eklemek isterim, radyatör RAM'lere ve pompanın vidasına (pompaya)baskı yapıyor, bilgisayarı aldığım arkadaş düzgün iş yapmadığı için şu an cefasını ben çekiyorum. Onunda fotoğrafını ekleyeceğim.
PSU model: DeepCool PF650 650W 80+

Dosya Ekleri

• IMG_1123.jpeg
    IMG_1123.jpeg
    106,7 KB · Görüntüleme: 7
  • IMG_1124.jpeg
    IMG_1124.jpeg
    114,8 KB · Görüntüleme: 7
Merhaba, bilgisayarımı güçten söküp bir daha taktığımda (kondansatörler tamamen boşaldığında) ekteki videoda olduğu gibi PSU'ya sürekli güç gelip gidiyor kandansatör sesinden anlaşılıyor ayrıca güç tuşunun ledide eş zamanlı olarak gidip geliyor. Güç tuşu hiçbir şeyi etkilemiyor. Video yüklenmiyormuş yeni fark ettim. PSU'yu prizden sökmediğim sürece böyle bir sıkıntı yok tamamen sorunsuz şekilde kullanıyorum bilgisayarı ancak ne zaman söksem bu şekilde oluyor. Geçenlerde komple dağıtmıştım kasayı sadece anakart takılı olacak halde bütün komponentleri söktüğüm zaman hatırladığım kadarıyla yine bazen gelip bazen gelmiyordu, PSU testlerini yaptım ayrıca PSU çalışıyor bir sorun yok donanımım da çalışıyor her parçayı teker teker söküp taktım test ettim sorun devam ediyor, geçen söktüğümde çalışır durumda kasayı topladığımda sıvı soğutmayı yerine taktıktan sonra aynı sorunu yapmaya başladı ancak sıvı soğutmanın radyatörünü monte ettiğimde oldu, yani pompada vesaire bir sorun olduğunu sanmıyorum. Radyatörü takmadan test ederken aynı hizada elimde tutarak ettim yani konumda da bir sorun yok. Şunu da eklemek isterim, radyatör RAM'lere ve pompanın vidasına (pompaya)baskı yapıyor, bilgisayarı aldığım arkadaş düzgün iş yapmadığı için şu an cefasını ben çekiyorum. Onunda fotoğrafını ekleyeceğim.
PSU model: DeepCool PF650 650W 80+
Statik elektirik olmuş olabilir ilk elinle evdeki peteğe tut 10 saniye fln sonra ekran kartına tut .

Herhangi bir güç belirtisi göstemiyor mu? Ayrıca bu tarz işlerden pek anlamazsan bir bilgisayarcıya gitmeni tavsiye ederim. Evde uygulamak sakıncalı olabilir. Sistemi çıkartıp yeniden toplayın.

1. anakartı kasadan çıkar masada yalın test yap​

Sadece şu parçaları bağla:

• Anakart (kasadan tamamen sökülmüş)
  • PSU (24-pin + 8-pin CPU girişleri)
  • CPU + stok ya da herhangi bir soğutucu (radyatör olmadan)
  • 1 RAM tak (tek slot)
  • RX 6600 bağlamana gerek yok.
  • Kasa Power tuşu yok → tornavida ile pwr_pın kısa devre yaparak çalıştır.

Eğer kasadan bağımsız ortamda normal şekilde çalışıyorsa, sorun %100 kasada montaj baskısıyla oluşan kısa devre.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı