RX 6600 ve i3-10100F sistemde anlık FPS düşüşleri oluyor

at0mdenis

Decapat
Daha fazla  
Online oyunlarda aşırı derecede darboğaz problemim var. FPS yüksek, misal herhangi bir online oyunda 170 FPS alıyorum. FPS birden 20'ye düşüp geri 170'e çıkıyor. Ekran kartı ve işlemci kullanımına baktığım zaman ekran kartı %30 civarındayken işlemci %99 oluyor.

Bileşenler;
RX6600.
H510M-H
16 GB (2x8) RAM.
1TB M.2 SSD.
i3-10100F

Anakartım PCI Express 4.0 uyumlu, ekran kartım da uyumlu fakat işlemci yüzünden kullanamıyorum, 3.0'a düşüyor.
RAM'ler 3200 MHz fakat yine işlemci yüzünden 2666 MHz'a düşüyor. Şu anda da ne anakart ne de işlemci değiştirecek maddi durumum yok.
200 FPS alacağıma 100 FPS alayım ama darboğaz olmasın, drop girmesin istiyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

O işlemcinin maksimum besleyebileceği kart RTX 2060 diye hatırlıyorum. RX 6600 dediğiniz kart RTX 3060 ile eş. Darboğaz olması normal gibi geldi. Bütçeniz ne durumda bilmiyorum ama bana kalırsa Ryzen 5 5600, i5-11400F gibi seçenekleri değerlendirmekse direkt DDR5 hatta AM5 platforma geçmek daha mantıklı olacaktır.

O işlemcinin maksimum besleyebileceği kart RTX 2060 diye hatırlıyorum. RX 6600 dediğiniz kart RTX 3060 ile eş. Darboğaz olması normal gibi geldi.

Anakartım maksimum 11. nesil destekliyor sonrasında soketler değişiyor aklımda i5 11. nesil almakta var anakartı işlemciyi satıp Ryzen 5 5600X'e geçmekte var ne yapmam gerekiyor hiçbir fikrim yok hepsi bir yandan şu anda yükseltecek bütçemde yok bu darboğaz sorununu çözemnin bir yolu var mı acaba idarelik bir çözüm.

@at0mdenis anakartı, RAM'i, işlemciyi komple değiştirmeniz gerekecek. Şuan baktım da... DDR5 fiyatları uçmuş gitmiş. Tek modül 16GB 5.000 TL yazıyor.

Yaklaşık 13.000 civarına geliyor. İkinci elden bulabilirseniz belki fiyat biraz daha düşer.

@at0mdenis anakartı, RAM'i, işlemciyi komple değiştirmeniz gerekecek. Şu an baktım da... DDR5 fiyatları uçmuş gitmiş. Tek modül 16 GB 5.000 TL yazıyor.

Yaklaşık 13.000 civarına geliyor. İkinci elden bulabilirseniz belki fiyat biraz daha düşer.

Beni şu anki duruma göre aşırı fazla aşıyor mantıklı olan 2 ay daha sabredip bu sistemi dizmek. İleride tekrar uğraşacağıma tek seferde halledeyim bitsin. Yardımcı olduğunuz ve fikir verdiğiniz için çok teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı