RX 6600 VRAM kullanımı normal mi?

• Konuyu başlatan DKB
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 7
  • Görüntüleme 2.129

DKB

Hectopat
Daha fazla  
ASUS Dual RX6600 karta sahibim. Bugün RDR 2 oynarken dikkatimi çekti ayarlarda oyun 3.5 GB diğer uygulamalar ise 300 MB VRAM kullandığını gösteriyor ama. AMD kısayolu ile overlay açınca orada VRAM usage neredeyse tamammını kullanıyor 8000 MB.
Aynı zamanda geçenlerde FH5 oynarken denemek için tüm ayarları fulledim ve video Memory hatası veriyordu ara sıra. Acaba arkada çalışan bir şey olabilir mi? Çünkü düşününce RTX 3070 gibi bir kartda da 8 GB VRAM kullanıyor. FH5 ayarları fulleyebilmesi lazım diye düşündüm.

Bu arada yakın zamanda Kaspersky ile 2 kez tam tarama yaptım.

Yardım!

En yüksek ayarlarda 8 GB VRAM miktarının aşılması normaldir. MSI Afterburner ile oyun içindeki kullanımlara bakabilirsin. Örnek olarak göstereyim. RDR 2 1080p ayarlarda 10.3 GB VRAM kullanılıyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

1080P Xbox One x ayarlarında oynuyorum oyunu sanırım yüksek ayarlara daha yakın. Oyun ilk açıldığında 5 gb vram kullanıyor sonra yavaş artıyor normalmi.

5 GB üstüne biraz artabilir ama 8 GB olacak kadar artması normal değil. Oyunda girdiğin mekana göre değişir. MSI Afterburner ile takibini yap. Dağda boş alanda gezmekle kasabada kalabalık yerlerde gezmek arasında fark olur elbette.

5 GB üstüne biraz artabilir ama 8 GB olacak kadar artması normal değil. Oyunda girdiğin mekana göre değişir. MSI Afterburner ile takibini yap. Dağda boş alanda gezmekle kasabada kalabalık yerlerde gezmek arasında fark olur elbette.

Oyuna ilk girdiğimde normal oluyor 10dk oynayınca yeni yerlere gittikçe artıyor ve düşmüyor. Yavaş yavaş 7.8 GB falan oluyor

Grafik ayarlarını daha da düşürebilirsin. Oyun içi kullanımları takip et. Ayrıca oyunu alta indirip görev yöneticisinden bak. Ekran kartını kullanan başka şeyler olabilir.

Grafik ayarlarını daha da düşürebilirsin. Oyun içi kullanımları takip et. Ayrıca oyunu alta indirip Görev Yöneticisi'nden bak. Ekran kartını kullanan başka şeyler olabilir.

Ekran kartını kullanan başka şeylerden korkuyorum zaten. Bu arada herhangi bir performans kaybı olmuyor oyunda. Şimdi bir açıp deneyeceğim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı