Çözüldü RX 6600 WattMan hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Katılım
9 Mayıs 2022
Mesajlar
86
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
16 GB RAM
SSD veya HDD modeli
WD 500 GB M.2 SSD WD 1TB HDD
Ekran kartı
RX 6600
Anakart
ASUS PRİME H60-D4
İşlemci
İ3 12100F
Başlıkta belirttiğim gibi watman hatası alıyorum yarımcı olur musunuz;
-Ekran kartının frekansını değiştir dediler bana %100'SE -8 yap falan filan bende minimum 20 oluyor.
Kaç yapmam sağlıklı olur yardımcı olsanız sevinirim.

Ekran kartı Driver güncel WHQL olanını kullanıyorum
Bıosum güncel
Ramlerin hızları 3200 mhz sabit o da güncel
Xmp devredışı gereksiz buluyorum gerek yok
Windows update güncel
Msı afterburner ayarları da yapıldı
BİR TEK BUNU YAPMADIM
 

Dosya Ekleri

  • Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    65,2 KB · Görüntüleme: 80
  • Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    4,9 KB · Görüntüleme: 80
Son düzenleme:
Çözüm
Başlıkta belirttiğim gibi watman hatası alıyorum yarımcı olur musunuz;
-Ekran kartının frekansını değiştir dediler bana %100'SE -8 yap falan filan bende minimum 20 oluyor.
Kaç yapmam sağlıklı olur yardımcı olsanız sevinirim.

Ekran kartı driver güncel WHQL olanını kullanıyorum
BIOS'um güncel.
RAM'lerin hızları 3200 MHz sabit o da güncel.
XMP devre dışı gereksiz buluyorum gerek yok.
Windows Update güncel.
MSI Afterburner ayarları da yapıldı.
Bir tek bunu yapmadım.

AMD alınmaz NVIDIA'ya geç derim.
Ne yönden acaba? Bende 3 serisi kart kullanıyorum bir problem yaşamadım.
Son sürücüleri BIOS'umu harap etti resmen, eski sürücülerde yaşadığım problemleri düzeltmiyor.
 
Her zaman WHQL sürüm en iyisidir.

"
WattMan hatası genellikle AMD sürücülerinin ekran kartınız ile uyumsuz çalışması ve bunun sebebiyle ekran kartınızın sürücü ile iletişiminin kesilmesidir. Bir diğer sebebi ise donanım hatasıdır, ilk olarak WattMan hatası yaşanırsa direk olarak olay görüntüleyicisini izlemenizi tavsiye ediyorum, sebebi ise olay görüntüleyicisi hatanın ne olduğunu, kodunu, ismini, ve hangi uygulamadan ne zaman meydana geldiğini öğrenmenize imkan tanır, genellikle WattMan hatası alınırsa ilk olarak olay görüntüleyicisinin sistem başlığı altındaki kısma display başlıklı amdkmap.sys veya amdkmdag.sys yanıt vermeyi kesti ve bu sorundan kurtuldu hatası gözlemlenir, ardından uygulamalar kısmında Live kernel Event 141, 117, 1001 benzeri hatalar ile karşılaşırsınız.
Yani bu gözlemler ile sistemin hangi uygulamadan hata verdiğini anlayabilirsiniz. Ancak WattMan hatası her zaman yazılımsal olmayabilir, donanımsal uyumsuzluk, bozuk RAM, bozuk ekran kartı, PSU yetersizliği veya bozuk PSU, bozuk görüntü aktarım kablosu, OC yapılmış ekran kartı bu hataya sebep olabilir, hatta fabrika çıkışlı Overclock'lu ekran kartları maalesef bu soruna bir süre sonra sebep olabiliyor.

Kendi çözümüm;

İlk olarak ben kendi ekran kartım için bütün sürücüleri tek tek denedim, undervolt yaptım, underclock yaptım frekans ayarlamaları ile çok zaman harcadım, RAM'lerimi tek tek test ettim, RAM frekanslarımı CPU sitesinde yazan frekansa ayarladım, XMP kapattım, gereksiz ve yazılımsal çakışma yapabilecek bütün yazılımları sildim, hatta ekran kartının sadece sürücüsünü kurdum yani Radeon Software yazılımını dahi sildim hiçbiri maalesef işe yaramadı.
Ama bir gün yine stabil sürücü ararken ekran kartımın sürücü sitesinde "radeon™ Pro software for Enterprise" başlıklı bir sürücü versiyonu buldum ve açıklamayı okuyunca çoğu ağır yazılım ve oyun testlerinden geçtiğini ve stabil olduğundan bahsediliyordu bende indirdim ve testlere başladım ama maalesef yine hata verdi.
Bende bunun üzerine sadece sürücü kalacak şekilde Radeon Software olmadan tekrar "radeon™ Pro software for Enterprise" kurdum, ardından frekans ve fan ayarı çekebilmek için MSI Afterburner indirdim ve bütün saat frekans kademelerini %5 indirerek Max frekansı 980 MHz değerinden 940 MHz'ye düşürdüm ek olarak güç sınırını + 20 yaptım, tabii ki bunları kafama göre yapmadım uzun bir deneyim sonucu artık neyin ne olması gerektiğini deneyerek buldum. Frekans değerleri ile oynama sebebim ise benim ekran kartımın maalesef fabrikasyon çıkışlı overclocklu olması sebebi ile 980 MHz frekans civarında dengesiz çalıştığını ve voltajın yetmediğini fark etmem oldu.

Sonuç olarak "radeon™ Pro software for Enterprise" adlı sürücü üzerinde underclock yaparak sorunu çözdüm WattMan hatasından eser yok. Günde 2 defa aldığım WattMan hatası 1 haftadır yok umarım denediğim yöntemler sizinde işinize yarar ve size bu hata ile ilgili yol gösterir şimdiden iyi şanslar."
Alıntı yapılmıştır.
 
Tamam hocam siz sorun yaşamıyorsanız ne mutlu size. Tartışma başlatmayacağım.
 
Çözümü buldum, sorun bende. Ben aşırı takıntılı biriyim ve bu hatayı oyunlarda hiç yemiyorum. Sadece nedense WattMan eski ayarlara döndü diye bir bildirim geliyor ama bir şey yaptığı yok, çökmüyor, siyah ekran vermiyor, aklım o yüzden kaldı ve konu açtım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı