RX 6600 XT 20-50W tüketiyor

Rhavenix

Hectopat
Merhaba arkadaşlar,
İkinci elden RX 6600 XT aldım ve sistemimi dün kurdum. Öncelikle eski ekran kartımın tüm driverlarını kaldırdım DDU ile sonra yeni ekran kartımı takıp tüm driverları yükledim. Daha sonra oyun testlerini yaptım MSI Afterburner ile kontrol ettiğimde oyunlarda ekran kartım 20 - 50 watt arası güç tüketiyor ve ekran kartımın kullanımı çok düşük kalıyor yüzde 54 sularında oluyor. Bugün ise her şeyi kökten yapayım mantığıyla format attım ve yine aynı değerleri veriyor. Dün CS:GO'da 90-180 FPS arası bir değer veriyordu bugün format attım halen aynı değerleri veriyor. Eski ekran kartım 1050 Ti ile ben 300 FPS alıyordum. Bu konuda yardımcı olur musunuz?
Monitör ve işlemci ile alakalı olma ihtimali var mıdır sizce? İşlemcim evet bu ekran kartına yetersiz kalıyor ama bu kadar da yetersiz kalacağını düşünmüyorum.
Sistemim:
Ekran kartı: ASUS Dual RX 6600 XT.
İşlemci: Ryzen 5 2600.
RAM: 2x8 16 GB 3000 MHz.
PSU: FSP HP-700s
Monitör: Alienware 120 Hz ( çok eski bir monitör olduğu için DisplayPort bağlantısı yok ve mecburen HDMI bağlantısı ile 60 Hz kullanıyorum )
Ek not: FurMark testinde sıkıntısız bir şekilde 135 watt değerlerinde çalışıyor.
FurMark testi:

Öncelikle işlemciniz ekran kartınızı frenliyor. Yani darboğaz oluyor. Aynı zamanda RAM frekansı da bu konuda etken olabilir. Monitörde HDMI girişi vardır illaki, 120 Hz almak için DisplayPort şart değil. Ayrıca AMD ekran kartına sahip olduğunuz için her zaman son sürüm sürücü en iyi sürücü olmuyor. Bunu da bir araştırmak gerekir, belki daha optimize bir sürücü vardır.

İşlemci darboğaz yapıyor ayrıca farklı oyunlarda da deneyin.
Evet işlemcinin darboğaz yaptığının farkındayım ama bu kadar yüksek değerde mi yapar. Ayrıca Forza Horizon 4'de aynı şekilde güç tüketimi sağlıyordu.

Monitör de zaten HDMI ve DVI girişi tek var ekran kartımda ise DVI girişi yok ve HDMI ile sadece 60 Hz kullanabiliyorum. Dün ekran kartı için son 3 sürücü sürümünü kullandım ama değerlerim yine de aynıydı hiç bir değişkenlik göstermedi.

O zaman HDMI sürümünüz eski. Eğer 1080p ise minimum HDMI 1.3 sürümü kullanmanız gerekiyor. Monitörün tam modelini yazar mısınız?

O zaman HDMI sürümünüz eski. Eğer 1080p ise minimum HDMI 1.3 sürümü kullanmanız gerekiyor. Monitörün tam modelini yazar mısınız?
Linki bu ve sadece yurt dışında bulabildim bu monitörü. Peki ryzen5 2600 o kadar fazla etkiler mi watt tüketimini. Ayrıca Furmark da 135 watt tüketebiliyorken neden oyunlarda 50 watt üstüne çıkamıyor.

Bende de 6650 XT + 1600 AF ikilisi var aşağı yukarı aynı değerleri alırız fakat işlemci OC yaparak kullanıyorum ve ekran kartı tam performans vermese de düşük FPS vermiyor, FPS oyunlarında önemli olan işlemcidir GPU değil, hangi driveri indirdiyseniz yenilemeniz muhtemelen çözebilir.
@kino

Ben tüm driverları yükledim daha yeni ve bilgisayarı yeniden başlatıp klasik CS ayarları yaptım (4:3 1024.768) ve garip bir şekilde düşük ayarlarda da yüksek ayarlarda da aynı FPS'i veriyor. Ben muhtemel olarak AMD Software Adrenalin Edition ile alakalı olacağını düşünüyorum ama çözemedim ve bu şekilde devam ederse galiba 1050 Ti kullanmaya geri döneceğim çünkü 1050 Ti ile şu an hiç ama hiç farkı yok.
NOT: Sadece CS GO üzerinden konuşuyorum ama bu değerler Forza Horizon 4 içinde geçerli hatta League of Legends'de bile sürekli FPS dropları yiyorum.

Radeon ayarlarından "performans-ayarlanıyor" sekmesinden ekran kartınınıza manuel ayarlama yapıp "güç yönetimi" artırmayı deneyin aynı problem bende de vardı RX 580 normalde 150W kart ve yük altında 50W kullanıyordu böyle yaparak 150W olarak sabitledim yük altında.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2023-04-05 001309.png
    130,4 KB · Görüntüleme: 43
Galiba tam olarak bu dediğiniz ile alakalı gibi duruyor ama bu ayarlar kısmını bulamadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…