RX 6600 XT boşta 65-70 derece

Agent06

Decapat
Katılım
25 Ocak 2023
Mesajlar
237
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba benim ekran kartım RX 6600 XT işlemcim i5-4690. rekabetçi oyunlarda darboğaz var ama RDR 2 gibi oyunlarda yüksek ayarlarda 70 FPS rahat açıyor. Son günlerde FC 25'e sardım. Birkaç gündür FC 25 oynamaya çalışıyorum ama açıldığı gibi sürücü hatası verip çöküyor. Baktım güncel sürücülerim. İnternette araştırdıktan sonra voltajı değiştirmedenmin GPU saat hızını 2200 (bazen 2230 veya 2250) VRAM saat hızınıda maksimum 2016 yaptım. Rahat olarak birkaç gün oynadım ama fan RPM'leri 3300-3500'lerde dolaşıyordu. Sorun etmedim oynadım. Dün akşam oyunu açık unutmuşum. Sabah uyandığımda direkt kapttım sonra da baktım GPU hotspot 105 dereceydi sanırım GPU ise 87 falandı. Kapattım bir 30 dk sonra tekrar açtım. Açınca bir sorun yoktu 40-50 derecede dolaşıuyor ama bir anda GPU saat hızı ve VRAM saat hızı "varsayılan" modunda olmasına rağmen GPU saat hızı 2300 civarında VRAM saat hızı 1900-2000 arası dolaşmaya başladı. Ve derece 80'lere çıktı. Şu an 82 derece. Tekrar kapattım biraz bekledim yine açtım yine aynısı. Şu anda yazıyı yazarken GPU saat hızı 2356 VRAM saat hızı 1986 fan hızı 3203 RPM GPU sıcaklığı 82 derece. Ne yapmam gerekiyor? Yardım edin.
 
Çok detay vermişsin buna gerek yok. Oyun oynamıyorken boşta saat hızı ve VRAM hızı nedir?

Diğer durum ise yük altında manuel frekans ve voltaj ayarlamazken varsayilan profile elinle al ve oyundaki çekirdek frekans ve VRAM frekans hızını belirt.

Karışık anlatacağın bir durum yok
 
Son düzenleme:
Çok detay vermişsin buna gerek yok. Oyun oynamıyorken boşta saat hızı ve VRAM hızı nedir?

Diğer durum ise yük altında manuel frekans ve voltaj ayarlamazken varsayilan profile elinle al ve oyundaki çekirdek frekans ve VRAM frekans hızını belirt.

Karışık anlatacağın bir durum yok

Hocam kusura bakamyın biraz sıkıntı yaptım bozulcak diye şu anki bışta arkada sadece Chrome açık bir de Spotify GPU hızı saat hızı 100'ü geçmiyor VRAM saat hızı 134. 39 derece. Ama mesajı ilk yazğıdımda GPU saat hızı 2200 civarı VRAM saat hızı 1986(1986'da takılı kalıyordu) sıcaklık 70-80 dereceydi.

Hocam kusura bakamyın biraz sıkıntı yaptım bozulcak diye şu anki bışta arkada sadece Chrome açık bir de Spotify GPU hızı saat hızı 100'ü geçmiyor VRAM saat hızı 134. 39 derece. Ama mesajı ilk yazğıdımda GPU saat hızı 2200 civarı VRAM saat hızı 1986(1986'da takılı kalıyordu) sıcaklık 70-80 dereceydi

Hocam ek daha yapacağım şimdi ise VRAM saat hızı 1986 ya kadar çıkıyor sonra tekrar 100'lere düşüyor.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı