Herkese iyi sosyaller. Ekran kartı değiştirdim eski ekran kartım RX 5500 XT onda böyle bir sıkıntım yoktu 6600 XT ile değiştirdim GPU kullanımı düştü. FurMark vs gibi testlerde 99 kullanıyor ama oyunlar da değişiyor RDR2 oynarken bazen 80 75 90 civarına düşüyor.
İşlemci kullanımı düşük olması darboğaz yapmadığı anlamına gelmez. Mesela ben i5 9400F ve 1660 Ti ikilisini kullanıyorum, i5 9400F BF5'te %100 kullanımda iken 1660 Ti %99 ve hiçbir takılma kasma sorunu yaşamıyorum, GPU kullanımı asıl önemli olan.
İşlemci kullanımı düşük olması darboğaz yapmadığı anlamına gelmez. Mesela ben i5 9400F ve 1660 Ti ikilisini kullanıyorum, i5 9400F BF5'te %100 kullanımda iken 1660 Ti %99 ve hiçbir takılma kasma sorunu yaşamıyorum, GPU kullanımı asıl önemli olan.
GPU kullanımının düşük olması daima sistem kaynaklı olmuyor bazen, sürücüler veya oyun kaynaklı da olabiliyor. Oynadığınız çözünürlük, oyundaki grafik ayarları hepsi etkiliyor bunları.
Mesela videoda gösterildiği gibi Ultra'da darboğaz yaşamazsınız. Orta ayarlarda falan darboğazsız bir deneyim için biraz daha iyi bir işlemci almanız gerekir ama iyi FPS'ler alıyorsanız zaten kafaya takmanıza gerek yok, darboğaz sistemi bozmaz sonuçta.