6600 XT için üç fan overkill. Sonuçta Mini-ITX tercih eden bir kitle de var, kartınızı büyüttükçe onları kaybediyorsunuz. Ayrıca çok fan daha sessiz ve serin bir kart anlamına gelirken, bir yandan da kart kütlesel olarak büyüdüğü için kasada daha çok yer kaplayıp kasa içi hava akımını da engellemiş oluyor. Üç fanlı modeller bu kartta bence anlamsız, ısınacak kartlar değil ki bunlar. Artık çoğu markanın soğutma kabiliyetleri arttı diye 55 derecede çalışan kartları örnek olarak alıyoruz ama 75 derece de bir ekran kartı için sorun değil, degredasyona uğratacak bir sıcaklık değil kesinlikle. Elbette Pulse'un sessizlik değeri çok daha iyi ama ROG da gürültülü sayılmaz. Sıcak zaten değil. Quiet BIOS'a al, sessiz ve gayet normal bir sıcaklıkta çalışsın misler gibi.
Benim itirazım QP ve dolaylı olarak Techopat ekibine olacak. Son 10 sistem toplama videosunun belki 7-8'inde kullanılan kartlar hep ROG Strix. Ben de ROG'cuyum, kasamda ROG kart var ama insan farklı seri kartları da görmek istiyor. Mesela 3070 sistem toplarsınız Suprim X ile, 3060 Ti sistem toplarsınız Aorus Elite ile, 3080 sistem toplarsınız Palit Gamerock ile, RX 6700 XT sistem toplarsınız XFX ile. Varsa yoksa ROG ekran kartlı sistemler. ROG kartlar da pahalı olduğu için ya sistemin fiyatı şişkin oluyor ya da fiyatı dengelemek için diğer bileşenler hep uyduruk modeller seçiliyor. Technopat'ın payı daha düşük bu ROG tercihinde ama kart seçimlerinde bir çeşitlilik olmayınca sistem toplama videoları eski tadı vermiyor bana.