Merhaba, kartın marka ve modeli MSI Mech. Sıcaklık ve fan hızı düşünüldüğünde bu değerler normal midir? Bu sıcaklıklarda fan en fazla %51 oluyor. 20 dakika kadar oynadıktan sonra çektiğim fotoğraf. Fan hızını AMD'nin yazılımından bir türlü ayarlayamadığım için MSI Afterburner üzerinden ayarladım.
Ben de onu anlamıyorum ki hocam. Konulara bakıyorum birinin normal dediğine diğeri değil diyor. Fan hızını otomatikte bırakınca RPM çok yükseliyor sıcaklık 59 60 civarı oluyor ama onun da sesine tahammül edemiyorum. Sizin kartınızı fan hızı ve sıcaklık durumları nasıl?
71 derece çok yüksek değil diye biliyorum ama emin olamıyorum.
Şunu da ekleyeyim. Kasada hiç fan yok ve kapak açık kullanıyorum.
Ben de onu anlamıyorum ki hocam. Konulara bakıyorum birinin normal dediğine diğeri değil diyor. Fan hızını otomatikte bırakınca RPM çok yükseliyor sıcaklık 59 60 civarı oluyor ama onun da sesine tahammül edemiyorum. Sizin kartınızı fan hızı ve sıcaklık durumları nasıl?
71 derece çok yüksek değil diye biliyorum ama emin olamıyorum.
Şunu da ekleyeyim. Kasada hiç fan yok ve kapak açık kullanıyorum.
Kasada hiç fan olmaması içeride hava akışı yok demektir bu da haliyle sıcaklık değerinde yükselme yapar. 70 derece normal karşılanabilir yalnız kartı ömrü konusunda çok da tavsiye edilen bir sıcaklık değeri değil.
İşte kafamı karıştıran nokta bu. Normal değil diyenler de var normal diyenler de var. Araştırırken linkini attığım konuya denk geldim biraz içim rahatladı.
Witcher 3 oynuyordum. GTX 1060'tan buna geçtiğim için bana biraz yüksek geldi sizce normal midir? RX 6600 XT Fighter modeli daha da yükseliyordu korktum kapattım. Kaça kadar çıkması normaldir? Boşta 58 60 derecelerde.
www.technopat.net
Msi kombustor ile yaptığım testte Gpu-z üzerinden grafikleri izlediğimde Gpu hızı, bellek hızı ve gpu load kısmında en ufak bir dalgalanma olmuyor. Stres testinde en dikkat edilmesi gereken konu bu kısımların stabil olması diye biliyorum. Aynı şekil Furmark testinde de stabil. Performans olarak da bir sıkıntı görünmüyor.
Bu kadar pimpiriklenme sebebim kartı 2.el almış olmam. Aldığım yer içine sinmeyen bir durum olursa geri getir dedi ama uyguna aldığımı düşündüğüm için sorun yoksa geri götürmek istemiyorum.
Bir de Msi Mech+rx 6600 xt birleşince değerler normal diye düşündüm. Özellikle üstte linkini attığım konudaki arkadaşın fotoğraflarla destekleyerek yaptığı açıklamadan sonra...