Çözüldü RX 6600 XT 103 dereceye çıkıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

HamzaAts

Hectopat
Daha fazla  
Screenshot_1.png

Witcher 3 oynuyordum. GTX 1060'tan buna geçtiğim için bana biraz yüksek geldi sizce normal midir?
RX 6600 XT Fighter modeli daha da yükseliyordu korktum kapattım. Kaça kadar çıkması normaldir?
Boşta 58 60 derecelerde.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
8 sayfadır devam eden konuda Hotspot'un ekran kartı sıcaklığında baz alınmayacağını yazmış olmama-olmamıza rağmen lehimlerin eriyeceğine dair iddialar, fanların döndüğüne dair kontroller, ekran kartının komple temizliğine varacak kadar akla ve mantığa sığmayacak şeyler okudum. Ayrıca @HamzaAts, size de anlam veremedim. Onca şey yazdık, anlattık. Hala 2-3 yorum üzerinden konuya odun atıyorsunuz resmen.

Alalım başa: Nedir bu Hotspot?

Ayrıca bazı RX 6600 XT modelleriyle ilgili termal değerleri de sunayım. Bunu da ben yapmadım he. Google denen şeyi kullandığınızda ulaşabiliyorsunuz.

1.jpg

Sonra konuya dönüp bu Fighter modelini bir inceleyelim.

Bu model fiziksel ve görsel anlamda kısılıp kartın çalışmasına engel olmayacak şekilde soğutmaya yer verilmiş bir yapıdadır. Bunu da zaten konu içerisindeki farklı senaryolarda kanıtladık.

Kasanın yan camı açık şekildeki değerler:

Ekran Alıntısı.PNG

Kasanın yan camı kapalı şekildeki değerler:

1643975726644.png

Şimdi bir dolu üye, konu içerisindeki yorumları dahi okumadan ki hadi okumadılar ama Google'ı dahi kullanamadan kartı cehennem ateşindeymiş gibi göstermeye kalktılar. İnsaf ya.

Alın size RX 6800 XT'nin farklı üreticiler nezdindeki termal sonuçları:

3.JPG

Size göre Sapphire kapatsın dükkanı gitsin. AMD'nin en baş partnerlerinden biri olarak eritmiş lehimleri!?

Bilmeyip sorana canım feda. Ama araştırmaktan ve analiz etmekten kaçınıp ezbere konuşanlara tahammülüm yok. Ekran kartı sıcaklıkları bir dolu etmeni içine alır. Kasa ve fan yeterliliği, ortam sıcaklığı, ekran kartı soğutma bloğu, mevcut sürücü vs. şeklinde sıralayabiliriz. Buralardaki noksanlıklar kartın sıcaklığını etkileyecektir. Bu doğaldır. Konudaki "100 derece" lafını okuyan herkes atlamış resmen. Lütfen biraz araştırın, soruşturun, merak edin. Yanlış yönlendirmekten başka bir şey yapmıyorsunuz.

Umarım hepinize bir cevap niteliği taşır artık.
Hotspot olsa da 103 fazla. Net üzerinden aldığın kartın marka modelinde ortalama sıcaklıklarına bak. Kasanın kapaklarını çıkarıp teste sok.

PowerColor RX6600 XT Fighter modeli, nereden bulabilirim?

Ekran kartının fanları çalışıyor mu? Kasada fan var mı? Kasayı kapalı bir yere mi koydun?

Yok hocam, kasa açıkta duruyor ve fanları Auto da çalışıyor.

Afterburner'da şu an 81 derece.

Firmayı arayıp geri göndermeli miyim sizce? birde bir furmark testine sokup ordaki sonucu paylaşayım sizlere

@HamzaAts

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu linkteki incelemede kart Full yük 65 derece gösteriyor. Genelde kartları izole şekilde açık ortamda test ettikleri için kasanın hava akışına vs. göre 5-10 derece fark eder.

Yani 75 derece civarı çalışması normalidir.

Firmayı arayıp geri göndermeli miyim sizce? Bir de bir FurMark testine sokup oradaki sonucu paylaşayım sizlere

Sorun yok kartta. Aynı şeyi @Sir Benjamin de yaşamıştı yanlış hatırlamıyorsam. Görev yöneticisi Hotspot'u gösteriyor. Doğru sıcaklığı Afterburner ile öğrenebilirsiniz.

Biraz daha yükselecek gibi sonuçlar, 3 Dk'dır bu şekilde.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    1,7 MB · Görüntüleme: 245
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı